AK Parti Bolu İl teşkilatı ARGE Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan ‘Siyaset Akademisi' Şubat ayında açılıyor.
5 Şubat 2008 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlığında AK Parti ARGE Başkanlığı tarafından kurulan siyaset okulu Şubat ayında Bolu'da gerçekleştirilecek.
Bugüne kadar 72 il merkezi, 18 ilçe de 50 bin kişiye ulaşan Siyaset Akademisi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl ARGE Başkanı Emine Erdal yapılacak olan ‘Siyaset Akademisi'ne başvuruların 25 Ocak 2013 tarihine kadar devam ettiğini söyledi.
‘Siyaset Akademisi, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Lider Ülke Türkiye” Yerel Yönetimler programı ARGE genel Başkanı Sayın Süleyman Soylu tarafından oluşturuldu. Bu program 16 derslik program olup, şubat ayı içinde ilimizde de gerçekleştirilecektir' diyen İl ARGE Başkanı Erdal Bilinçli bir siyaset yapmak bir vatandaşlık görevidir” dedi.
Erdal, Siyaset akademisine alanında uzman olan birbirinden farklı kişilerin konuşmacı olarak katılacağını belirterek, Bu programda siyasette duayen olarak bildiğimiz fikir ve düşüncelerinden istifade edebileceğimiz Büyük şehir Belediye Başkanları, Bakanlar, AK Parti Genel Başkanı Yardımcıları ve Grup Başkan vekilleri deneyimlerini bizlerle paylaşacaklardır. Akademi, 18 yaşından 78 yaşına, lise mezunundan doktoralısına, işçisinden çiftçisine, doktorundan avukatına, AK Partili olsun ya da olmasın herkese açık bir programdır. Akademi 16 derslik olup, program sonunda sınav yapılacaktır. Sınavda birinci olan kişiye Mayıs ayında yapılan yapılacak olan İl Başkanları toplantısında Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız tarafından plaket takdim edilecektir. Ayrıca Türkiye birincisi olan kişi de Sayın Başbakanımızla yurt dışı gezisine, Türkiye 2. ise yurt içi gezisine katılma fırsatı yakalayacaktır. Siyaset Akademisine katılmak isteyenler (0374) 217 32 77-78 numaralı telefondan veya Bolu AK Parti İl Başkanlığına gelerek detaylı bilgi sahibi olabilirler” diye konuştu.