Ömer Faruk Deligöz'ün AKP Gençlik Kolları Genel Merkezi tarafından görevden alınması sonrası gözler AKP Gençlik Kolları Başkanlığı'na hangi ismin atanacağına çevrildi. Gençlik kolları başkanlığı için bir çok ismin gündeme geldiği belirtilirken, Gazi Üniversitesi son sınıf öğrencisi Taha Furkan Sönmezel isminin öne çıktığı gelen bilgiler arasında. Sönmezel'in gençlik kollarında yaşanan dağılmaya son vermesi bekleniyor.
Görevden alındıktan sonra yaptığı açıklamalarla AKP'de yaşandığı belirtilen bölünmeyi kamuoyu önüne seren Ömer Faruk Deligöz'ün yerine kimin getirileceği merak konusu. Yeni başkanın işi ise oldukça zor görünüyor. Gençlik kollarında yaşanan bölünmeyi ortadan kaldırması gerekecek olan yeni başkanın, aynı zamanda 2014 yılında gerçekleşecek yere l seçimlere de gençleri hazırlaması gerekiyor.
Parti içerisinde yeni gençlik kolları başkanlığı için bir çok isim gündeme gelirken, Taha Furhan Sönmezel ismi ağırlık kazanmış gibi. AKP Gençlik Kolları üyesi olan Taha Furkan Sönmezel'in Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi son sınıf öğrencisi olduğu ve iki ay sonra okulunu bitireceği de gelen bilgiler arasında.