AK Parti Genel Merkez Ekonomik İşler Başkanlığı tarafından başlatılan Kent Ekonomileri Forumu” Bolu'da hayata geçiyor. Bolu'nun ekonomik kalkınma sürecinde güçlü ve zayıf yönlerini dikkate alarak stratejik önceliklerinin belirlenmesi, kentimizin öz yeteneklerinin ortaya çıkarılarak harekete geçirilmesi ve kent vizyonunu oluşturmak için başlatılan forumun ilk toplantısı Gazelle Otel'de gerçekleştirildi.
Kent Ekonomileri Forumunda etkin rol alarak gündemi oluşturacak ve ilin ekonomik önceliklerini ortaya koyacak danışma grubu Pazar günü Gazelle Otel'de bir araya geldi.
Foruma; AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, Milletvekili Ali Ercoşkun, AK Parti İl Ekonomik İşler Başkanı Adil Esen, Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Görevlisi Şevket Tüylüoğlu, Organize Sanayi Bölge Müdürü Mustafa Gülen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Atilla Çelikpençe, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Yoltaş ve Bolu Sanayici ve İşadamları Derneği'ni temsilen Vedat Caner Katıldı.
27 Nisan tarihinde başlayacak olan Forum öncesi Gazelle Otel'de bir araya gelen Danışma Grubu üyeleri, birlikte yenilen tanışma yemeğinin ardından ilk toplantılarını gerçekleştirdiler. Bolu'nun gelişimine nasıl katkı sağlayacağına yönelik fikir alışverişinde bulunulan toplantı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Ekonomik İşler Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş öncülüğünde hazırlanan Kent Ekonomileri Forumu adlı projeyi Bolu'da gerçekleştirmek için ilk adımı bu gece atmış bulunmaktayız. Bir yerel inisiyatif hamlesi olarak değerlendirdiğimiz ve 'gönüllü, katılımcı, istişarî ve sivil bir oluşum' olarak tanımladığımız bu forum ile, Bolu'muzun ekonomik hayatla ilgili tüm kesimlerini bir araya getirerek ortak hedefler, politikalar ve 2023 Ekonomi Politik Vizyonunu belirlemeyi oluşturulmasına amaçlıyoruz” dedi.
FORUM İLİMİZİN EKONOMİK ÖNCELİKLERİNİ ORTAYA KOYACAK”
Forumun Başkanlığını İl Başkanı olarak kendisinin yapacağını ifade eden Sayın; İzzet Baysal Üniversitesi, Organize Sanayi Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Bolu Sanayici ve İşadamları Derneği'nden birer temsilci katılacak olup, forumda etkin bir rol alarak gündemi oluşturacak ve de ilimizin ekonomik önceliklerini ortaya koyacaklar. Bu vesileyle İl Ekonomik İşler Başkanlığımızın sekreteryasını yapacağı bu forumun Bolumuza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.