5. Olağan Kongre süreci ile ilgili parti binasında açıklamalarda bulunan Ak Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, 20-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Yeniçağa, Mengen, Göynük ve Dörtdivan ilçe kongrelerinde mevcut başkanlar ile yola devam edeceklerini açıkladı.

Ak Parti'de kongre maratonu son sürat devam ediyor. Ak Parti İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, 20-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Yeniçağa, Mengen, Göynük ve Dörtdivan 5. Olağan Kongreleri ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. Parti binasında düzenlenen toplantıya Yeniçağa İlçe Başkanı Uğur Şahin, Mengen İlçe Başkanı Muhammed Sargın, Göynük İlçe Başkanı Mehmet Demiröz, Dörtdivan İlçe Başkanı Şahin Serin ile çok sayıda il ve ilçe yönetim kurulu üyesi katıldı.

Sürecin hızla devam ettiğini belirten İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Bu kongreler partimiz için, Türkiye'nin geleceğine, istikrarına, kalkınmasına kaynak sağlayacak bir yapı oluşturmak için gayret ediyoruz. Biz inanıyoruz ki, bu kongrelerle yenilenecek olan yapılarımızla, kardeşlerimizle, ilçe başkanlarımızla, hem Bolu'ya hizmet noktasında, hem de ülkemize hizmet noktasında el birliği içinde üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. İnşallah da Bolu'nun, ülkemizin ve ilçelerimizin kalkınması için bütün ekibimizle birlikte gayret edeceğiz çalışacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Bizler bugüne kadar teşkilat olarak milletimize layık olmaya çalıştık. Bütün ilçe başkanları üzerlerine düşen görevi yaparak kendi ilçelerinin kalkınması için kendi ilçelerindeki taleplerin yerine getirilmesi için gayret gösterdiler. Ben bütün ilçelerimizde bugüne kadar görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra görev alacak arkadaşlarımızın da aynı gayret ve çalışma azmi ile aldıkları bayrağı taşıyacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

“BİZİM KONGRELERİMİZ BİR KARDEŞLİK, BİRLİK BERABERLİK VE ŞENLİK HAVASINDA GEÇMEKTEDİR”

Hafta sonu gerçekleşen Gerede ve Merkez İlçe kongresini de değerlendiren Coşkunyürek, Geçtiğimiz hafta Gerede ilçemizin kongresini gerçekleştirdik. Kongremize Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Soylu Bey iştirak ettiler. Ve Gerede'ye yakışır bir kongreyi gerçekleştirme imkânı yakaladık. Ardından merkez ilçemizi Pazar günü gerçekleştirdik. Bolu'nun en büyük salonunda bütün Bolu'da bize inanan gönül veren dava arkadaşlarımız gönüldaşlarımız ve üyelerimizle beraber Bolu merkeze yakışır bir kongreyi gerçekleştirdik. Ona da sayın bakanımız Cevdet Yılmaz Bey katıldı. Kongreler vesilesi ile ilimize gelen bakanlarımız ve değerli insanımızla Bolu'nun sorunlarını konuşma ve çözme imkânı yakalıyoruz. Bu da Bolu açısından bir artı olarak görüyoruz. Bizim kongrelerimiz bir kardeşlik, birlik beraberlik ve şenlik havasında geçmektedir. İnşallah bunda sonraki kongrelerimiz de aynı heyecan içerisinde, şenlik havasında ve birlik beraberlik içinde geçecek” ifadelerine yer verdi.

Konuşmasının devamında kongrelere tek liste ile gitmeyi uygun gördüklerini yineleyen belirten Coşkunyürek, yapılan istişareler neticesinde dört mevcut başkan ile yeni dönemde yola devam edeceklerini açıkladı.

Coşkunyürek açıklamasının devamında şunları kaydetti; Geçtiğimiz günlerde de söyledik. Bizler kongrelerimize tek adayla çıkmayı uygun görüyoruz. Ve bu tek aday konusunda ki hassasiyetimizi de belirtmiştik. Çünkü bizler adayların belirlenmesinde kendi organlarımızla, kendi tüzüğümüz gereği yapmamız gereken tüm çalışmaları Bolu'da gerçekleştirdik. Bütün teşkilat mensuplarımızla seçilmiş insanlarımızla ve mahalle köy temsilcilerimize gerekli istişare ve müşahedeler yapılarak bu çalışmalar gerçekleştirildi. Dolayısı ile bu hafta kongre yapacağımız 4 tane ilçemizde de ilçe başkan adaylarımız belirlenmiş oldu. İnşallah bu adaylarımız kongrelerde delegelerin oyları ile seçilecekler ve hizmet yolunda yolculuklarına devam edecekler. Ben şimdiden kendilerini tebrik ediyorum.

“YENİÇAĞA'DA UĞUR ŞAHİN KARDEŞİMİZLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Perşembe günü ayın 20'sinde Yeniçağa ile kongrelerimize başlıyoruz. Yeniçağa ilçemiz bu güne kadar partimize büyük destek vermiş ilçelerimizde birisi İnşallah bu desteğinin de devam edeceğini umuyoruz. Yeniçağa ilçemizde halen görevini devam ettiren Uğur Şahin kardeşimizle yolumuza devam edeceğiz.

“MENGEN'DE DE MUHAMMED SARGIN ”

Akabinde 212inde Cuma günü Mengen ilçemizin kongresi gerçekleştirilecek. Mengen'de de Muhammed Sargın kardeşimizle inşallah yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz. O da ekibi ile beraber mengene hizmet etme noktasında heyecanı ve gayreti ile ilçemize ve çalışmalarımıza değer katacağına inanıyoruz. Bundan sonraki seçimlerde de gereken gayreti göstereceklerine inanıyoruz.

“GÖYNÜK'TE DE MEHMET DEMİRÖZ”

Cumartesi günü 22'sinde Göynük ilçemizin kongresi gerçekleşecek. Göynük'te AK Parti kurulduğu günden beri partimize yoğun destek veren ilçelerimizden bir tanesi. Bizim Göynük'teki desteğimiz hiçbir zaman yüzde 65'in altına düşmedi. En düşük aldığımız zaman bile oy oranımız yüzde 65 civarındaydı. Biz de göynük halkına teşekkür ettik şükranlarımızı sunduk ve 2002 den bu yanan Göynük'ün talep ve isteklerini yerine getirmek için gayret gösterdik ve Göynük halkımız da bunu takdir ediyor. İnşallah Göynük'te de Mehmet Demiröz kardeşimizle yolumuza devam edeceğiz. Bu genç kardeşimin heyecanla canla başla çalışıp ekibi ile beraber Göynük'ün taleplerini, isteklerini, yapılması gerekenler noktasında gayret göstereceklerine inanıyorum.

“DÖRTDİVAN'DA ŞAHİN SERİN”

Pazar günü 23'ünde de Dörtdivan ilçemizin kongresi gerçekleşecek. Bu ilçemiz de partimizin kuruluşundan bu yana partimizin kalesi olan yerlerden bir tanesi Burada hiçbir zaman yüzde 70'in altına düşmedi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise yüzde 90 oy aldık. İnşallah onlar bize yine destek vermeye devam edecekler. Bu ilçemizde de Şahin Serin kardeşimiz yoluna devam edecek. Bu kadro ile bu ekiple ilçelerimizde biz AK Partinin faaliyetlerini çalışmalarını ve bu ilçelerin kalkınmasına destek verecek olan gayreti birlikte ortaya koyacağız. Toplumun, mazlumların, insanların sesi olacağız. Bolu insanının sesini seçilmişlerimize, bakanlarımıza, yetkililerimize genel merkezimize ulaştırarak sorunların çözümü noktasında büyük gayret göstereceğiz. Bizler bütün arkadaşlarımızla beraber bu yola ülkeye hizmet için çıktık. İyi niyetle yola çıktık. Hiçbir zaman bu makamları millete üstünlük taslama makamı olarak görmedik. Bu makamları millete hizmet makamı bir fedakârlık ve özveri makamı olduğunu bilerek hareket ettik. Bu makamlar gelip geçici önemli olan bu makamlarda hoş bir seda bırakabilmek, hizmet edebilmek, dua alabilmek. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarla bunu başardığımıza inancındayım. Bundan sonra da bu ekibimizle beraber bu duaları almaya devam edeceğiz.”

İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek'in ardından konuşan ilçe başkanları ise gerek parti içerisinde gerekse ilçedeki kanaat önderleri ile yapılan görüşmelerin ardından tekrar aday gösterildiklerinden dolayı memnuniyet duyduklarını söylediler. İlçe kongresini Perşembe günü gerçekleştireceklerini söyleyen Yeniçağa İlçe Başkanı Uğur Şahin, Bu aşamada ilçe yönetimimize yeni takviyelerle zaten şevki, heyecanı yüksek olan ilçe yönetim kurulumuzun önümüzdeki dönemde de gene aynı şevkle heyecanla daha iyi hizmetler vereceğine inanıyoruz. Kongrelerimizin ilçelerimiz ilimize memleketimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Mengen İlçe Başkanı Muhammed Sargın ise, İl Başkanımızın teveccühüyle 16 Temmuz'da göreve geldim. O günden bugüne AK Parti'yi Mengen'de en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz arkadaşlarımızla beraber. inşaAllah Cuma Günü saat 13.00'da Mengen'de kongremizi yapacağız. Ondan sonra daha büyük bir şevk ve heyecanla Mengen'de AK Parti iktidarının iyi bir temsilcisi olacağız” dedi.

Sargın'dan sonra söz alan Göynük İlçe Başkanı Mehmet Demiröz ise, atama usulü ile göreve geldiklerini söyleyerek Şimdi bilindiği üzere kongre sürecimizde tekrar ilçemize aday gösterildik. Yönetimimiz ile birlikte ilçemizi en güzel şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Allah hepimizin bu kongre sürecinde ve devamında yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Son konuşmacı olan Dörtdivan Şahin Serin'de Dörtdivan halkının her zaman Ak Parti'ye büyük destek verdiğini söyleyerek, 23 Kasım 2014 tarihinde de partimizin 5. Olağan kongresi gerçekleşecektir. Dörtdivan olarak biz her daim partimizin yanında olup yine 2015 yılında yapılacak olan genel seçimlere bu kongre sürecinde seçilecek olan kardeşlerimizle beraber iyi bir şekilde hazırlanarak büyük bir başarı sağlayacağımıza ümit ediyorum. Ben kongre sürecinin tüm ilçelerimize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.