MHP Merkez İlçe Başkanı Ruhi Doğanöz yazılı bir açıklama yaparak, Amacı tamamen hür düşünce ve haber alma özgürlüğü olan böylesine anlamlı bir protestodan siyasi rant devşirmeye çalışan CHP'li adayı ve buna paralel olarak konuşma yapan, sonradan CHP'ye katılan TDH'nin temsilcisi olan kişinin yapmış olduğu siyasi etikten uzak söylem ve davranışı şiddetle ret ediyorum” dedi.
Ruhi Doğanöz açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Çok değerli vatandaşlarımız; Canım Ülkemin sayın Başbakanı'nın Ulusal basına karşı yapmış olduğu çirkin baskı rejimi ve onun yereldeki emanetçisi AKP'li Belediye Başkan'ının Bolu basınından, Bolu halkının doğru ve gerçek haber almasını sağlayan gazete ve gazetecilere karşı başlatmış olduğu savaşı esefle kınıyorum.
Bugün AKP'li Başkan'ın işine gelmeyen bazı yerel gazetelere yapılan zulümlere karşı destek olmak için toplandık. Bütün siyasi kimliğimizi bırakarak, sadece basının hür olması ve antidemokratik baskılara dur demek için, demokrasi için oradaydık. Oraya katılan bütün herkese teşekkürlerimi bir borç bilirim.
Lakin protestomuz son derece güzel giderken ve sonuna yaklaşmışken meydana gelen hoş olmayan olay şahsımla beraber bütün teşkilatımı rahatsızı etmiştir. Buradan da anlaşılmıştır ki daha önce yapmış olduğum basın açıklamalarını destekleyici olarak AKP ve CHP'nin birbirinden hiç bir farkının olmadığı ayan beyan tekrar ortaya çıkmıştır.
Amacı tamamen hür düşünce ve haber alma özgürlüğü olan böylesine anlamlı bir protestodan siyasi rant devşirmeye çalışan CHP'li adayı ve buna paralel olarak konuşma yapan, sonradan CHP'ye katılan TDH'nin temsilcisi olan kişinin yapmış olduğu siyasi etikten uzak söylem ve davranışı şiddetle red ediyorum.
Ayak oyunları ile MHP'lilerle gövde gösterisi yapmaya çalışanlara da orayı terk ederek Demokrasi dersi verdik. Demokrasinin lafla değil, uygulama ile olduğunu gösteren teşkilatıma ve oradaki diğer vatandaşlara sonsuz teşekkür ediyorum.
Buradan tekrardan ilan ediyorum: AKP ve CHP birbirinin aynısıdır. Farkı yoktur. Zihniyet aynıdır.
Milliyetçi, muhafazakar daha önce AKP'ye oy vermiş kardeşlerimizin şuan oy verebilecekleri tek parti kalmıştır, oda MHP'dir. Aynı zamanda samimi vatanperver, ulusalcı daha önce CHP'ye oy vermiş kardeşlerimizin de MHP'ye sahip çıkıp destek olmalarını bekliyorum.
Çünkü biliyorum ki Bolu'da ve Ülkemizde MHP gümbür gümbür geliyor. Bundan rahatsız olanlar, rahatsız olmaya devam etsinler.
Huzur için, birlik için, ne CHP, ne AKP, ille de MHP.”