Bolu'da süren doğalgaz sorununu çözmek üzere Başkent'te görüşme trafiğini sürdüren Ak Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Bakan Yardımcısı Murat Mercan ve Bakanlık yetkilileri ile gerçekleştirdiği görüşmelerinin ardından yeni temaslarda bulundu.

Ak Partili Bolu Milletvekilleri, Ercoşkun'un İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Ekonomik ve Mali Konular, Sosyal İşler ve Eğitim Komitesi Toplantısı öncesi Ankara'da temaslarda bulundu. Bolu Milletvekilleri, Enerji Bakan Yardımcısı Murat Mercan, bakanlık müsteşar yardımcısı Sefa Sadık Aytekin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkan Yardımcısı Vedat Gün, Doğalgaz Piyasası Dairesi Başkanı İsmail Karahan, Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, firma CEO'su Yaşar Arslan ile bir araya geldi.

Görüşmelerde, geçtiğimiz yıl Mayıs Ayı'ndan bu yana Bolu'da doğalgaz dağıtım çalışmalarının durdurulduğunu hatırlatan Bolu Milletvekilleri, krizin çözümü için bir an önce ihaleye çıkılması gerektiğini söyledi.
Ercoşkun, görüşmeler sonrası yaptığı açıklamada, Başkent'te birbiri ardına gerçekleştirdikleri görüşmelerden verimli sonuçlar aldıklarını belirtti. Ercoşkun, İhale sürecinin hızlandırılmasını Başkent'te bir kez daha dile getirdik. Bolu Belediyesi tarafından yapılan alt yapı çalışmalarıyla birlikte doğalgaz hat döşenmesi çalışmasının da yürütülmesi ve ondan sonra da Bolu'da yapılacak olan üst yapı çalışmalarının Bolu için önemini yetkililere aktardık. Sürecin bir an önce hızlandırılması noktasında konunun muhatapları da kendilerine düşen ne varsa, yardımcı olacaklarını bize görüşmelerimizde bir kez daha aktardılar” dedi.