AK Parti Genel Merkezi tarafından sürpriz bir kararla Merkez İlçe Başkanı olarak atanan Adil Esen, kendisini Merkez İlçe Başkanlığı'na götüren süreci değerlendirdi. Açıklamasında birlik ve beraberlik dolu mesajlar veren ve yeni oluşturulacak yönetim kurulu listesinin AK Parti'yi geçmişte olduğu gibi şimdi de sürekli ileriye taşıyacak isimlerden oluşacağını söyleyen Esen, Oluşturacağımız yeni yönetim kurulumuzda, eski üyelerimizin tecrübelerinden yararlanırken, yapacağımız yeni takviyelerle de teşkilatımız yine eskisi gibi dinamik bir yapıya kavuşmuş olacak” diye konuştu.
Erol Özak'ın istifası sonrası Genel Merkez tarafından Merkez İlçe Başkanlığı'na getirilen Adil Esen, ilçe başkanı olarak ilk demecini verdi. Açıklamasında birlik beraberlik vurgusu yapan ve kendisini ilçe başkanlığına taşıyan süreç ile oluşturulacak yeni yönetimi de değerlendiren Adil Esen, Bilindiği üzere Sayın Erol Özak meclis üyeliği için istifa etmişti. Bu sebeple de yeni bir ilçe başkanı belirmek için kısa sürede çalışmaların yapılması gerekmekteydi. Yapılan bu çalışmalar neticesinde AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanımız Sayın Ekrem Erdem tarafından bu görev şahsıma tebliğ edildi. AK Parti'nin Merkez İlçe Başkanlığı gerçekten çok önemli sorumlulukları olan bir görev. İnşallah bu görevi en iyi şekilde ifa ederken yeni başarılar kazanmak için gece gündüz demeden bütün enerjimizle çalışmalarımıza başlayıp,bu çalışmaları kararlılık içerisinde yorulmadan sürdüreceğiz” dedi.
“YENİ YÖNETİM 10 GÜNE KADAR OLUŞACAK”
Mesajında birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Esen, Ben öncelikle 6 yıldır bu görevi büyük bir başarıyla yürüten eski ilçe başkanımız Sayın Erol Özak'a ve ekibine teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süreçte bizlere güvenerek bizim bu göreve gelmemize vesile olan tüm büyüklerimize,teşkilatlarımıza, il yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Yeni yönetimimizi yaklaşık 10 gün içerisinde oluşturacağız. Oluşturacağımız bu yeni yönetim kurulumuzda, eski üyelerimizin tecrübelerinden yararlanırken, yapacağımız yeni takviyelerle de teşkilatımız önceki teşkilatlarımız gibi dinamik bir yapıya kavuşmuş olacak. Unutmayalım ki büyük başarıların yolu her zaman birlik ve beraberlikten geçer. Sağlayacağımız bu birlik ve beraberlik hem partimize hem de Bolu'muza büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
“HEDEFİMİZ 30 MART'TA YENİ ZAFERLER ELDE ETMEK”
Şu anda tek hedeflerinin yerel seçimler olduğunu belirten Esen, Partimizin insanımıza hizmet odaklı siyaset anlayışının, ilimizde de en güzel şekilde temayüz etmesi için teşkilatlarımızın güçlü olması zorunludur.Başarının dört unsurda tahakkuk ettiği Heyecan,hız,heves ve hareket prensipleriyle oluşturacağımız yeni yönetim kurulumuz insanımıza hizmeti ana gaye edinerek insanların en hayırlısı olma yolunda en gayretli çalışmaları büyük bir özveriyle bıkmadan yorulmadan yerine getirecektir. 30 Martta yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kaldı. Bu seçim bizler için çok büyük önem taşıyor. Türkiye'nin 11 yılda kat ettiği mesafenin kalıcı olabilmesi ve daha ilerilere taşınabilmesi için AK Parti olarak bu seçimden daha da güçlenerek çıkmamız gerekiyor. Merkez İlçe Başkanı olarak oluşturacağımız yönetimle beraber, hedefimiz Bolu'muzda yeni zaferlere imza atmaktır. Parti olarak koyduğumuz bu hedefe de ulaşmak için gece gündüz çalışıp, Allah'ın iziyle ülkemiz üzerinde oynanan karanlık oyunları,kirli tezgahları,sinsice hazırlanmış planları bir bir bozarak, halkımızla beraber bunların tekmiline birden 30 Mart'ta en güzel cevabı en güzel şekilde vereceğiz” diye konuştu.