Ak Parti Ekonomi İşler Başkanlığı tarafından 81 ilde başlatılan Kent Ekonomileri Forumu için Bolu'da bir çalıştay ve toplantı gerçekleştirildi. Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın, forumda oluşacak fikirlerin parti genel merkezine iletileceğini, ardından Bolu için oluşturulan ekonomik içerikli projelerin hükümet tarafından destekleneceğini söyledi. Sayın, katılımcılara forumda fikirlerini ortaya koymalarını isteyerek, Bolu'muzun ekonomisinin geleceği için bir mumda siz yakın” dedi.
Ak Parti Ekonomi İşler Başkanlığı tarafından 81 ilde başlatılan Kent Ekonomileri Forumu için Bolu'da bir çalıştay ve toplantı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Cumartesi günü Karacasu'da bulunan Gazelle Otel'de verilen öğle yemeği sonrası start alan çalıştay ve toplantının moderatötlüğünü Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Gençer yaptı. Çalıştay ve toplantıya Ak Parti Düzce Milltvekili İbrahim Korkmaz, Bolu İl Başkanı Ömer Sayın, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu, ilçe belediye başkanları, Bolu Belediyesi Meclisi üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, Ak Partili teşkilatlar, sivil toplum kuruluşu ve meslek kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Basının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya davet edilmelerine rağmen CHP ve MHP'li siyasiler gerekçe bildirmeksizin katılmadıkları gözlendi.
Sivil nitelikli ve istişareye dayanan yerel bir kalkınma hamlesi olan Bolu Kent Ekonomileri Forumu'nun açılış konuşmasını Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın yaptı.
“BİRLİKTE OLABİLMENİN ERDEMİNİ MUTLAKA GÖSTERMELİYİZ”
Sayın, Bolu'da yaşayan insanlar olarak Bolu'yu ve Bolu'daki sivil toplum kuruluşlarını temsil eden kuruluşlar olarak Bolulu olmanın bizim omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun gereğini yerine getirmek için yaptığımız bir toplantıdır bu. O nedenle AK Parti İl Başkanı olarak bu çalışmanın ev sahipliğini yapan bir siyasetçi olarak burada siyaset yapmayacağım. Siyaset geleneğinde bir şey vardır; İktidardakiler bir şeyler üretirler, muhalefette olanlarda mutlaka onlara karşı çıkarlar. Artık günümüz Türkiye'sinde bu ikilemden, kıskaçtan çıkmanın, bu siyasi taassuptan kurtulmanın, doğrularda, güzelliklerde hep birlikte olabilmenin, rakip bile olsa doğruyu yapıyorsa onun yanında ve birlikte olabilmenin erdemini mutlaka göstermeliyiz” ifadelerine yer verdi.
“KARANLIĞA KÜFRETME, BİR MUMDA SEN YAK”
Sayın, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: AK Parti Ekonomik İşler Genel Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilen bu forumun Bolu açısından çok önemli çalışma olduğunu düşünüyorum. Bizim toplumsal bir rahatsızlığımız vardır, sürekli şikâyet ederiz. Eskilerin bir tabiri vardır; ‘Karanlığa küfretme, bir mumda sen yak' İşte bugün burada bir mum yakmak için bir aradayız. Bolu için neler yapabiliriz, Bolu'nun artıları nedir, avantajları-dezavantajları nedir, artıları eksileri nedir bunun için buradayız. Gelecekte daha iyi bir Bolu bulabilmeleri için buradayız. Kent Ekonomileri Forumu yılda en az iki defa yapacağımız bir forum. Fakat bugün burada bulunan katılımcılardan ya da bugün buraya katılamayan ama gerçekten Bolu için talepleri olan insanlar olursa, yılda ikiden üç ya da daha fazla sayıda yapabilme imkânımız var.”
“DAHA İŞİMİZ BİTMEDİ”
Açıklamalarının devamında, koalisyon dö