Bolu siyasetine damgasını vuran Erdemliler hareketiyle birlikte AK Parti'de siyasi hayatına başlayıp başarılı bir il başkanlığı dönemi geçiren Mehmet Emin Güz, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere dair önemli tespitlerde bulundu. Güz, başkan Alaaddin Yılmaz'ın seçimleri rahat kazanacağını dile getirdi.
Bolu siyasi hayatına damga vuran isimlerden biri olan Mehmet Emin Güz 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere dair tespitlerini kamuoyuyla paylaştı.
CHP GELİŞİ GÜZEL ÇALIŞIYOR
CHP'nin seçim çalışmalarına değinen Güz, CHP'nin planlı ve programlı çalışmadığını görüyorum. Çalışmalarda hep aynı yüzlerin görünmesi de CHP için bir handikap. Gelişi güzel bir şekilde geziyorlar. Bu sebeple verimli seçim çalışması yaptıklarını düşünmüyorum” dedi.
AK PARTİ TEŞKİLATI AĞIRLIĞINI KOYAR
İl Başkanlığı yaptığı AK Parti'de teşkilatların seçimlerde tecrübesinin büyük olduğunu ve bu tecrübeyi sahaya da yansıtacaklarını ifade eden Güz, AK Parti de çalışmalara başladı. Teşkilatlarda seçimle ilgili yapılanmanın tamamlanmak üzere olduğunu biliyorum. Özellikle ilçe başkan adaylarının da belli olmasıyla AK Parti tüm argümanlarıyla sahaya inecek ve ağırlığını hissettirecektir. Başta başkan olmak üzere tüm AK Parti teşkilatlarının seçim çalışmalarında ki tecrübesi tartışılmaz. Sadece Bolu ve ilçelerinde değil Türkiye genelinde AK Parti rüzgarı esecektir” şeklinde konuştu.
BAŞKAN YILMAZ'IN EN GÜÇLÜ DÖNEMİ
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın en güçlü döneminde olduğunu ve seçimi rahat kazanacağını söyleyen M. Emin Güz, Şöyle bir gerçek var ki Alaaddin Yılmaz'ın en güçlü olduğu dönem bu dönemdir. Kamuoyu yoklamalarından tam puan aldı, temayül yoklamasından birinci çıktı. Tüm teşkilatların desteğini arkasına aldı. Bence şu an Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın en güçlü ve en avantajlı olduğu dönem. Bu seçimi zorlanmadan kazanacaktır” dedi.
HALK, BAŞKANI OLMAZSA OLMAZ GÖRÜYOR
Güz, Bolu halkının başkan Yılmaz'ı olmazsa olmaz olarak gördüğünü belirterek, Başkan Yılmaz 2 dönemdir yaptığı hizmetlerle ve imajıyla halka kendini kabullendirdi. Şu an Bolu halkı başkanı olmazsa olmaz görüyor. Halk önceki Boluyla şimdi ki Bolu arasında ki farkı görüyor. Başkan Yılmaz belediyecilikte başarısını kanıtladı. Artık AK Parti'nin gücü yanında Başkan Yılmaz'ın da kendi şahsi oyları yükseldi. Önceki seçimlerde kendi oyları il genel ve belediye meclis üyesi oylarından daha fazlaydı. Bu seçimde oyları daha da artar” diye konuştu.
YOLSUZLUK İDDİALARI TERS ETKİ YARATTI
17 Aralık operasyonu ile ilgili de ilginç tespitlerde bulunan Güz, Yolsuzlukla ilgili iddialar tam ters etki yapacaktır. Bence CHP bundan medet ummamalı. Halk bu hamleyi kendisine yapılmış bir hamle olarak görüyor. Bu iddialar AK Parti tabanında ve teşkilatlarında bir kenetlenme yarattı. Bu sebeple halk kendine yapıldığı düşünülen bu operasyona tepki gösteriyor. Bence AK Parti'nin oyları artacaktır” dedi.