Ak Parti teşkilatları 7 Haziran seçimlerinden sonra ilk kez 5. Dönem 4. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda bir araya geldi. Yapılan konuşmalarda seçimler değerlendirilirken, kaybedilen oylarla ilgili gerekli incelemelerin yapılacağı ifade edildi. İl Başkanı Coşkunyürek seçimlerden birinci parti çıkmalarına rağmen bunun sevincini yaşayamadıklarını belirtirken, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise sakallarının traş olduğunu ve daha gür çıkacağını sözlerine ekledi.

Birbirinden önemli değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, sonuçlardan alacakları dersler mutlaka olacağını belirterek, Çıktığımız bu ulvi yolculukta yolumuza her zamankinden daha kararlı, daha güçlü devam etmek zorundayız. Çünkü bizim bu millete ve bu ümmete hizmet borcumuz var” dedi.
Bolu'daki Ak Parti kadroları, seçimden sonra ilk kez Danışma Meclisi'nde bir araya geldi. Pazartesi günü İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek'in ev sahipliği ile saat 19.00'da Köroğlu Sofrasında gerçekleşen yoğun katılımlı toplantıya, AK Parti Genel Merkez MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mahmut Sami Malli, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Emine Ergül, Kurucular Kurulu Üyesi Habibe Güner, Milletvekilleri Ali Ercoşkun ile Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, 22. Dönem Bolu Milletvekili Mehmet Güner, Kadın Kolları İl Başkanı Arzu Aydın, Gençlik Kolları İl Başkanı Taha Furkan Sönmezel, Milletvekili adayı Mehmet Emin Güz, ilçe başkanları, ilçe ve belde belediye başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri ve de çok sayıda yönetim kurulu üyesi katıldı.
Parti kadrolarını seçimlerin ardından ilk kez bir araya getiren toplantı, divan başkanı ve üyelerinin seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi.
COŞKUNYÜREK: BOLU'DA HER İKİ KİŞİDEN BİRİNİN OYUNU ALDIK”
Toplantının açılış konuşmasını yapan 22 ve 23. Dönem Bolu Milletvekili ve İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, ilk olarak teşkilatlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
Ardından sonuçları değerlendiren İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, ülkede yeni bir döneme girildiğini belirterek seçimlerin millete hayırlar getirmesini temennisinde bulunarak, Bu seçimlerde birinci parti olmamıza rağmen seçim sevincini yaşayamadığımız bir sonucu hep beraber yaşadık. Evet, Türkiye'nin en büyük partisiyiz, en yüksek oyu biz aldık, Bolu'da her iki kişiden biri AK Partili, ama tek başına iktidar olamamadan dolayı her birimizin yüreği buruk” diye konuştu.
“SONUÇLARDAN ALACAĞIMIZ DERSLER OLACAK”
Konuşmasının devamında zorlu maratona 3-0 hedefi ile girdiklerini, fakat bir milletvekilini kaybettiklerini belirten İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Bolu'da sonuç itibariyle iki milletvekilimizi kazandık, bir tanesini de muhalefet milletvekili kazandı. Bu sonuçlardan her birimizin alacağı dersler olacak, olmak da zorunda” dedi.
“BU MİLLETE HİZMET BORCUMUZ VAR”
İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek ayrıca, Genel Merkez verilerine göre Bolu'nun Türkiye sıralamasında 26'ncı sırada yer alarak sarı” bölge olarak nitelendirilen olumlu bölgede olduğunu kaydederek şunları söyledi: Ama il neticesi olarak hedefimiz tutturamadığımız için buruk bir sevinç yaşıyoruz. Bizler bu davaya inanan, bu sevdaya inanan hizmet erleri olarak; çıktığımız bu ulvi yolculukta yolumuza her zamankinden daha kararlı, daha güçlü devam etmek zorundayız. Çünkü bizim bu millete ve bu ümmete hizmet borcumuz var.”

ESEN: OY KAYBININ MUHASEBESİNİ İYİ YAPMALIYIZ”
Merkez İlçe Başkanı Adil Esen'de konuşmasında hizmetin tek adresi AK Parti olduğunu belirterek Güçlü, büyük Türkiye'ye, Cihan devleti Türkiye'ye inanan halkımız yüzde 41'lik bir oranla partimizi birinci yaparak desteğini tekrar verdi. Evet, sayın başkanımızda ifade ettiği gibi bizler bir oy kaybı yaşadık. Şimdi teşkilatlar olarak bizler ‘niye oy kaybı yaşadık' bunun muhasebesini iyi yapmalıyız” diye konuştu. Esen'in ardından kürsüye çıkan Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mahmut Sami Malli ile Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Emine Ergül'de kısa bir selamlama konuşması yaparak AK Parti'nin hizmet yolculuğuna devam edeceğini söyledi.

SKM BAŞKANI YÜCEER'DEN TEŞKİLATLARA TEŞEKKÜR
Zorlu maratonda Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı görevini İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer'de, konuşmasında teşkilatlara teşekkür etti. Yüceer, SKM tarafından yapılan programlara tüm teşkilatların disiplinden taviz vermeden uyduğunu söyleyerek, Çalışmalarınızda gösterdiğiniz özveriden dolayı tüm teşkilat mensuplarımıza ve milletvekili adaylarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YILMAZ: ÜLKE OLARAK ÖNÜMÜZÜ GÖREMİYORUZ”
Toplantıda konuşan diğer isim olan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da konuşmasında teşkilatlar olarak hiçbir seçimde oy kaybetmemiş AK Parti'nin 7 Haziran'da yaşadığı oy kaybının sıkıntısı içinde olduklarını söyledi. Sonuçların ülkeyi belirsizliğe ittiğini savunan Başkan Yılmaz, Önümüzdeki dönem çok daha önemli, çünkü ülke olarak önümüzü göremiyoruz. Biz dün 1 yıl sonra ne yapabiliriz, 3 yıl sonra ne yapabiliriz, hatta 2023, 2053 ve 2071 hedefleri içindeydik. Bir sendeleme ile yarının ne olacağı belirsiz bir hale geldi ülke. İşte sakalımız traş oldu. İnşallah daha gür çıkacak günleri hep birlikte kucaklayacağımızı ifade ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.

VEKİLLERDEN BİRLİK BERABERLİK VURGUSU
7 Haziran'da halkın oyları ile ikinci kez Meclis'e girmeye hak kazanan Milletvekilleri Fehmi Küpçü ile Ali Ercoşkun'da sonuçların ülkeye hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
Küpçü, konuşmasında çıkan sonuçları iyi değerlendireceklerini ifade ederek, Gönlüne, vicdanına güvendiğimiz insanımızla beraber, şimdi tekraren kendimizi çek etmemiz gerek. Bazen iki adım zıplamak için belki bir adım geri gelmek gerek. Belki bu dönemde bunun arifesi. İnşallah milletimiz açısından, birlik ve beraberliği açısından ben sonuçların hayır olduğunu düşünüyorum” dedi.
Milletvekili Ercoşkun'da teşkilatlara birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Ercoşkun, Bizler AK Parti teşkilatları olarak her zamankinden daha fazla kenetlenmemiz ve safları sıklaştırmamız gereken bir ortamda yaşıyoruz şuanda. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz şuan. Ve bu süreç içerisinde hata yapmamamız en önemli nokta” diye konuştu.

ERCOŞKUN: ERKEN SEÇİME EN HAZIR TEŞKİLAT AK PARTİ TEŞKİLATI”
Ercoşkun ayrıca, koalisyon konusuna da değinerek milletin menfaatleri dikkate alınarak hareket edileceğini söyledi. Milletten aldıkları emaneti yerine getirmek için var güçleri ile çalışacaklarını belirten Ercoşkun, erken seçime de hazır olduklarını belirterek, Evet, bu süreci yürüteceğiz. Burada koalisyonu hep birlikte kovalayacağız, ama koalisyon olmazsa da erken seçime en hazır teşkilat, AK Parti teşkilatlarıdır. Bunu da kimse unutmasın” ifadelerini kullandı.

MKYK ÜYESİ DAĞ: HEDEFLERİMİZE MUAFFAK OLAMADIK”
AK Parti Genel Merkez MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'da, iftar sonrası yaptığı konuşmada parti olarak hedeflerine ulaşamadıklarını belirterek, Bu dönemde bir hedef koymuştuk. Bu dönemdeki hedefimizdeki en önemli nokta 330 milletvekilini geçerek yeni bir anayasa ve başkanlık modelini Türkiye'ye kazandırmaktı, buna Muaffak olamadık. Birinci parti olmamız, ama tek başına iktidar olamamamız bize bir burukluğa sebebiyet verdi. Millet tercihini vermiştir. Buna saygı duyar, başımızın üstünde yeri vardır. Ama kendi eleştirimizi en azından ilk kendimizde yapacağız” diye konuştu. Haber Merkezi