Köroğlu TV ekranlarında yayına giren Seçim Gündemi adlı haber programına konuk olan MHP 1. Sıra Adayı Şükrü Gülez samimi açıklamalarda bulundu. Bu güne kadar siyasi arenada pek çok kez aday olarak seçimlere girdiğini söyleyen Gülez, bu seçimlerde şeytanın bacağını kıracaklarını söyleyerek AKP çok büyük bir darbe yiyecek” dedi. Gülez, Akşener olayını da esefle kınadı ve Meral Hanım'ın iffeti, namusu, onurundan vereceği zekat bu Müslüman kılıklı münafıklara bir ömür boyu yeter” dedi.

Köroğlu TV ekranlarında yayına giren Seçim Gündemi adlı haber programının konuğu olan MHP Bolu 1. Sıra Milletvekili Adayı Şükrü Gülez samimi açıklamalarda bulundu. Gazeteci Arzu Sarı tarafından hazırlanıp sunulan Seçim Gündemi adlı aber programında seçim çalışmalarını, Bolu ve Türkiye gündemini değerlendiren Gülez, Sarı'nın sorularını cevaplandırdı.

“ADAY OLMAM DİYE YEMİN ETMEDİM”

Kamuoyunda aday olmayacağına dair yemin ettiğine ilişkin kanı oluştuğunu söyleyen Gülez, aday olmayacağına dair değil, Merkez İlçe Kongresi'ne müdahil olmadığına dair yemin ettiğini söyledi. Gülez, Ben aday olmayacağıma yemin etmedim, Merkez İlçe Kongresi'ne müdahil olmadığıma yemin ettim. İlçe Kongreleri hazırlıkları yapılırken ben Bolu'da değildim. Bu esnada benim akrabam Ahmet Yılmaz'a teklif götürülüyor. Benim de yakınım olduğu için benim bu kongreye müdahil olduğum düşünülüyor. Bu noktada yıpratmaya gidildi” dedi. Parti içinde birlik ve bütünlüğün sağlandığını söyleyen Gülez, camia olarak heyecanlı yapılarının dışarıya farklı yansıdığını söyledi.

“AKP'LİLER GİBİ BİAT KÜLTÜRÜNDE DEĞİLİZ”

“Partinin içinde birlik bütünlük var. Fevri bir iki davranış olabilir. MHP kurumsal bir yapıdır. Makamlar mevkiler geçicidir. Biz her zaman partimizin arkasında bir nefer olarak bulunuruz. Bizler duygularımızı yüksek dozajda yaşıyoruz. İnanan insanlar olduğumuz için, samimi ve heyecanlı yapımız olduğumuz için bir de biat kültürü ile hareket etmiyoruz biz hiçbir zaman. AKP'liler gibi biz biat kültüründe değiliz. Başlarındaki ne derse ona göre hareket ediyorlar. Ama bizde kendi görüşlerimiz var. Biz de bunu camia olarak biraz fazla dile getiriyoruz. Bunun verdiği sıkıntılar da var, iyi tarafları da var. Biz bir dava için mücadele ediyoruz. Birinci derecedeki amacımız Türk Milletinin iktidarının Türk milliyetçilerinin muktedir olmasıyla olacağına inanıyoruz. Hepimiz aynı teknede yoğurulmuş gönül insanlarıyız”

Gülez, CHP'nin kalesi olan İzmir'de tanışıp evlenmeye karar verdiği nişanlısının kendisine oy vereceğini ise şu sözlerle ifade etti: Elbette bize verecek oyunu. Bizimle beraber seçim çalışmalarına katıldı. İzmir'de bizim de vekilimiz var. İzmir insanı gerçek manada vatan toprağının bölünmemesi için mücadele veren bir yapıya sahip. Biz Mayıs'ta evlilik planlıyorduk, akabinde Ramazan geliyor sonra bayram şimdilik ertelendi” öSeçim çalışmaları esnasında diğer partilerin adaylarıyla da sık sık karşılaştıklarını söyleyen Gülez, Aramıza bir soğukluk girerse bu diyalog bu istişare olmayacaktır ve bundan Bolu halkı fayda görmeyecektir” dedi.

“TANJU'YU DA ÇOK SEVİYORUM, ALİ'Yİ DE”

Bolu'da aynı yerlere ziyaretlere bulunduğumuz sırada özellikle pazarlarda karşılaşabiliyoruz diğer partilerin adaylarıyla. Bolu'da bu anlamda siyasette bir sıkıntı yok. Hoşgörü ortamında devam ediyor çalışmalarımız. Karşılıklı geldiğimizde de nezaket ölçülerinde saygılı, sevgili şekilde selamlaşıyoruz. Birbirimize başarı dileyip, yerine göre fotoğraflar çektirip yolumuza devam ediyoruz. Benim şahsi olarak da siyaset yaptığım hiçbir dönemde işleri kişisel boyuta getirmedim. Yani kimseyi şahsi olarak şahit olmadığım şekilde rencide etmedim. Çevrenizde farklı düşünenler oluyor. O konuda sizi pompalıyorlar ama ben yapmam kişisel boyuta getirmem. Ben Tanju Özcan'ı da çok seviyorum, Ali Kardeşimizi de çok seviyorum. Bunlarla hukukum olduğu için söylüyorum. Bu ülke hepimizin ülkesi bu ülkeyi yönetirken herkesle diyalog içerisinde olmanız gerekir. Aramıza bir soğukluk girerse bu diyalog bu istişare olmayacaktır ve bundan Bolu halkı fayda görmeyecektir. Bu yüzden bizlerin ölçülü hareket etmesi işleri kişisel boyuta getirilmemesi gerekmektedir” Her iki dedesinin de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulmasında emeği ve kanı olduğunu söyleyen Gülez, kendisinin de her türlü risk karşısında dahi elini taşın altına koymaktan çekinmeyeceğini söyledi.

“BU TOPRAKLARDA DEDEMİN KANI VAR”

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulmasına imza atmış bir dedenin torunuyum. Dedem 1923'de ilk TBMM'nin Milletvekili oldu. Ondan önce de Kuvayi Milliye'de de öncülük hareketi yaptı. Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti üyesiydi. Dertli isimli Gazete ile insanları milli mücadele yönünde uyaran yazılar yazdı. Atatürk tarafından Bolu'nun isyan bölgesi olduğu süreçte Bolu'ya Hüsrev Gerede ile birlikte Nasihat Heyeti olarak gönderilmişti. Maalesef o zaman işgal kuvvetlerinin yerli işbirlikçileri tarafından Meclis'in açıldığı gün 6 yerinden bıçaklandı. Sıkıntılı sürecin sonunda Düzce'yi Milli Mücadele güçlerinin basması sonucu hayatı kurtuldu ve Atatürk tarafından yeşil-kırmızı renkli İstiklal Madalyası ile ödüllendirildi. Dedem TBMM'nin Gazi Meclis olmasında kan döken ilk insan olma özelliği var. Bu Bolu'da pek bilinmiyor. Benim dedemin kanı var bu ülkede. Ben bu konuda çok şanslıyım. Annemin babası da Milli Mücadelenin ilk şehidi Yahya Kaptan. Bugün İzmit'te heykelini diktiler. Atatürk'e yakın olması ve bağlı olması nedeniyle işgal güçlerinin yerli işbirlikçilerinin organize hareketi ile çok da acı bir şekilde kafası kesilerek şehit edilen ve Atatürk'ün Nutku'nda 20 sayfa boyunca ondan bahsetmesi ve benim böyle bir dedenin torunu olmam bana onur veriyor. Biz de bu durumda her durumda her ortamda elimizi taşın altına koyacak güçteyiz. Coğrafyamızın bölünmezliği noktasında, milletimizin birliği noktasında, devletimizin varlığı noktasında her riski göze alabilecek bir yapıya sahibiz” Defalarca seçimlere girerek aday olduğunu ancak bu seçimlerde vatandaşın kendilerine çok yakın davranarak oy vereceklerini söylediğini belirten Gülez, bu kez şeytanın bacağını kıracaklarını belirtti. Gülez, AKP çok büyük darbe alacak. hiç kuşkum kalmadı milletvekili olacağımdan” dedi.

“MİLLETİ AHMAK YERİNE KOYUYORLAR”

“Bu kez şeytanın bacağını kıracağız gerçekten çok farklı bir hava var. Ülkede görsel yayının gerçek anlamda insanlar üzerinde etkisi var. En büyük propaganda aracı televizyonlar. Biz çok maddi varlığı olan bir siyasi hareket değiliz. Oluşturulan havuz medyasıyla mevcut siaysi iktidar tarafından insanlara dayatma var. Bu olumsuz yönde etkiliyor. Bir beyin yıkama ile karşı karşıyayız. Bugün Türkiye'de yaşananlar başka yerde olsa çok farklı karşılığı olurdu. Bir güç zehirlenmesi var. Bunun cezasının verilmesi lazım mevcut siyasi iktidara. Güç zehirlenmesi ile şımarıklıkla ülkenin getirildiği durum ve sanki Türkiye çok iyi yönetiliyormuş gibi gösterilmesi havuz medyası tarafından insanlara dayatılması kötü bir durum. Karabasan gibi milletimizin üstüne bastı. Artık bıçak kemiğe dayandı, acıtmaya başladı artık. Önceden bizim insanımız kırmak istemez. ‘Hayırlı olsun inşallah olur' derse bilin ki o kişi size oy vermez. Şimdi derek bize konuşmaya fırsat vermiyorlar. O derece bıkmışlar, bedbahtlar ki direk ‘Aman bunlar kazanmasın da kim kazanırsa kazansın' gibilerinden ve ‘Bu sefer size oy vereceğiz' demesi bize gerçeği gösteriyor. Bakın çok büyük darbe yiyecek AKP. Her gittiğimiz yerde bu ihanet politikasını bir bir anlatıyoruz. Herkesin düşündüğünden çok farklı sonuç çıkacak. Benim hiç kuşkum kalmadı milletvekili olacağımdan. Bolu'da hedefimiz bizim 1. Parti olmak. Benim koyduğum hedef MHP'nin Bolu'da 1. Parti olması. Bu, 1-1-1 de olabilir, 2-1 de olabilir. 3-0 hiçbir partinin yapamayacağı bir şey. Gerçekçi olmak gerekir. Bunu hiç kimse söyleyemez. Bu milleti ahmak yerine koyup da bunu söylemek yanlış. Hepsi çıkıp bir şey söylüyor. Her şey gözümüzün önünde oluyor. Bolu'da böyle bir şey olamaz. İktidar partisi en fazla oy kaybına uğrayacak partidir. Muhalefet partisinde de ulusalcı kanadın partiyi terk etmesi sonucu onlar da oy kaybına uğrayacak” İzzet Baysal devlet Hastanesi'nin Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne çevrilmesinin yanlış olacağını söyleyen Gülez, Bölge Hastanesi'nin de başak bir yere yapılması egrektiğini belirterek Orası Bolu'nun en vaerimli arazisi” diye konuştu.

“BOLU'NUN EN VERİMLİ ARAZİSİNE HASTANE YAPACAKLAR”

İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünitesi tam teşekküllü bir hastane olarak Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne dönüştürülmesi bence yanlış bu benim görüşüm. Böyle tam teşekküllü bir hastanenin yok edilmesi kayıptır. Bolu'nun en verimli fidanlığının, en verimli toprağının olduğu yerdir. Bunu farklı bir yere yapılmasını öneriyorum. Bolu'nun tarım arazilerinin böyle harcanması burada bir rant söz konusu” Meral Akşener'in uğradığı saldırıyı da kınayan Gülez, Meral Hanım'ın iffeti, namusu, onurundan vereceği zekat bu Müslüman kılıklı münafıklara bir ömür boyu yeter” dedi.

“MERAL HANIM'IN NAMUSUNUN ZEKATI BİLE O MÜNAFIKLARA YETER”

“Meral Hanım'ı el üstünde tutmaları gerekirken bu siyasi partinin yolsuzlukları, arsızlıkları hep böyle gündemde tutması sebebiyle son derece iğrenç, söyleyecek kelime bulamıyorum ben buna. Meral Hanım'ın iffeti, namusu, onurundan vereceği zekat bu Müslüman kılıklı münafıklara bir ömür boyu yeter. Zekatı yeter bunlara. Bizler için Meral Hanım abladır. Meral Ablamızdır bizim. Ben esefle karşılıyor ve kınıyorum bu saldırıyı” Haber Merkezi