Kar yağmadan önce Akkayalar'a gelerek çalışmalara başlayan İzmirli firma Değerli Turizm Ltd. Şirketi, yoğun kar yağışı nedeniyle ara verdiği çalışmalarına bahar aylarından itibaren hız kazandıracak. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetin, bahar aylarından itibaren Akkayalar'ı faaliyete geçireceklerini söyledi.
İlimizin önemli doğal güzellikleri ve kültür varlıkları arasında yer alan Akkayalar travertenlerinin turizme kazandırılması amacıyla yapılan ihale sonucu Akkayalar'a talip olan ve ihaleye giren tek firma olması nedeniyle de Akkayalar'ı yıllık 9 bin 500 lira vererek 43 yıllığına kiralayan İzmirli firma değerli Turizm Ltd. Şirketi çalışmalara başladı.
Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Salih Çetin, bahar aylarından itibaren Akkayalar'ı faaliyete geçireceklerini söyledi. Kar yağışı başlamadan önce çalışmalara başladıklarını söyleyen Çetin, ilk olarak çevre temizliği yapılarak çöplerin toplandığını ve soyunma odalarının bulunduğu binanın çatı ve duvar onarımlarının yapıldığını belirtti. Çetin kar yağışının yoğun olarak devam etmesi nedeniyle çalışmalara ara verdiklerini ifade ederek, havaların ısınmasıyla birlikte ilk iş olarak şartname yükümlülüklerini yerine getireceklerini ve havuz ile travertenlerin temizlenerek Akkayalar'ın faaliyete geçirileceğini ifade etti. Çetin Kar yağmadan evvel çalışmalara başladık bazı tadilatlar yaptık. Kirliliği temizledik. Kar yağınca çalışacak durum olmayınca ertelemek zorunda kaldık. İçeriyi temizledik, oradaki binanın duvarlarını ve çatısını tamamladık. Dış tarafları düzenledik. Çevreyi kontrol altına almak için tel çektik. Piknik alanının inşaat alanı olduğunu belirtmek için tabelalar astık. Orada ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Şuanda oradaki sorumluluğumuzu yerine getirmek için çalışıyoruz. Daha sonra ekstralar olacak. Havalar ısınınca, bahar aylarından itibaren havuzu temizleyerek halka açalım, faaliyete geçirelim istiyoruz. Havuz ve travertenlerin temizliğine başlayacağız. O da zaten baharla beraber olur şimdi yapılamaz” diye konuştu.
Geçmişte Akkayalar'ı kiralayan müstecirle yaşadığı sorunlar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan İl özel idaresi bu sefer işi sıkı tutuyor. İl özel İdaresi genel sekreteri Tahsin Akduman Akkayalar'ı alan şirkete çalışmalara başlamaları gerektiğini Uzun süre çalışma yapamadılar, sıkıştırdık ve artık başlamaları gerektiğini söyledik. Kar yağmadan önce çalışmaya başladılar. Çevre düzenlemesi yaptılar biz de yardımcı olduk ben de gittim işin başında durdum. Alanı kapadılar şuan kimse giremiyor. Bir çalışma başladı. Havaların düzelmesiyle birlikte ilkbaharda hem havuz temizlenecek hem travertenlerle ilgili çalışma yapacaklar. Sorumlu oldukları çalışmaları yapacaklar. Çevre dizaynı, binanın bitirilmesi. Binanın iç işleri soğuklar ve don nedeniyle yapılamadı. Havaların ısınmasıyla beraber çalışmalar devam edecek. Özel idare olarak kontrol ediyoruz izliyoruz. Oradaki projeye göre bayan ve erkek soyunma odalarının olduğu bina var. Günü birlik ihtiyaçlar için kafeler, aperatif şeyler alma yerleri şirketin yükümlülüğü altında bunlar yapılacak. Anıtlar Kurulu'ndan tasdikli projeye göre her şeyin buna uygun yapılması lazım. Bolu ve Türkiye için bir nimet burası. Bu projeye uygun yapılmasını istiyoruz. Gelen insanlar hem turistik olarak faydalanacaklar hem de tahrip etmeden güzelliği bozmadan eğlenip dinlenmelerini istiyoruz” dedi.
Bolu'nun Pamukkalesi olarak bilinen Akkayalar travertenleri daha önce de 49 yıllığına kiralanmış ve SİT alanında belirlenen projenin dışına çıkınca sözleşmesi iptal edilmişti. Bolu il özel idaresi genel sekreteri Tahsin Akduman, müteahhidin projede belirlenen işleri zamanında yapmadığını ve proje dışına çıktığını söylemişti.