CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tahsin Mert Karagöz, Akittv'nin 10 Kasım yayını nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 77. ölüm yıldönümü olan 10 Kasım 2015 tarihinde Akit TV'de yayınlanan Gün Başlıyor Programı'nda, Zulüm 1938'de son buldu” başlığı altında Atatürk'e hakaret içeren ifadelere yer verilmişti. Bolu Adliyesine suç duyurusunda bulunan Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tahsin Mert Karagöz'ün yanında Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıkılmaz, CHP Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın, 1 Kasım seçimlerinde CHP'nin 3. sıra adayı olan Elfaz Temiz ve partililer yer aldı. Bolu Adliyesi önünde basın mensuplarına bir açıklama yapan Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tahsin Mert Karagöz, Öncelikle dün tüm ülkemizi yasa boğan Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı bombanın zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu şanlı 3 polisimiz şehit oldu 1 polisimiz ağır yaralandı şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve ülkemize başsağlığı diliyorum” dedi. Suç duyurusunda bulunan Karagöz, 10 Kasım'a, Türk milletinin bu topraklarda Müslüman olarak yaşamasını sağlayan, Anadolu'yu İngiliz, Fransız ve İtalyan işgalinden kurtaran Atatürk'ün 77. ölüm yılını özlem ve minnetle andıklarını belirtti.

Karagöz açıklamalarının devamında, Dün hepimizin acı günü 10 Kasım'dı. Bu topraklarda Müslüman olarak yaşamamızı sağlayan, Anadolu'yu İngiliz, Fransız İtalyan işgalinden kurtaran Ata'mızın 77. Ölüm yılını özlem ve minnetle andık. Ancak her 10 Kasım'da bu toprakların üzüntüsünü paylaşmak yerine bugünü çeşitli şekilde provoke eden AKİT ; dini özgürce yaşıyorsan İngiliz, Fransız ülkemizi işgal edemedi diye. Durup durup kin kustuğunuz Atatürk sizi kurtardı diye şunu da biliyoruz ki sizin savunduğunuz zihniyet Kurtuluş savaşında samanlıklarda saklandı diyedir bu kin kusmanız. Bizler Ata'mızın gençleri olarak AKİT e mahkeme kanalıyla hesap sormak için bugün suç duyurusunda bulunuyoruz. Ata'mızı ve Ata'mızın emanetlerini sonsuza kadar koruyacağız Ancak AKİT ziyniyetine bakınca şunuda çok iyi anlıyoruz ki Sizin gibilerin ATA'sı olmaz ALA'sı olur” ifadelerini kullandı.

Atatürk'e hakaret etmenin niye bir yaptırımı olmadığını soran Karagöz,”Cumhurbaşkanı'na hakaretten bugünlerde yüzlerce insan yargılanırken Atatürk'e hakaret eden Akit'e neden bir yaptırım yok ? Sizleri uyarıyoruz. Ne kadar unutturmaya çalışsanız az. Bizler olduğu sürece bu topraklarda MUSTAFA KEMAL'Ier tükenmez” şeklinde konuştu. Suç duyurusu dilekçesinde, Akit TV sorumluları hakkında kamu davası açılması talep edildi. Haber Merkezi