Akit gazetesinin 05.01.2015 tarihinde bizim Kitap Rezaleti” olarak duyurduğumuz Bolu İl MEM Okuyorum Projesi Ekibinin yaptığı bir hatayı farklı kulvarlara çekerek, içinde ahlaka mugayir, hedef gösterici, olayı saptırıcı ifadeler barındırmasını hayretle ve üzüntü ile öğrenmiş oldum.

Şunu açıkça ve meydan okuyarak söylemek isterim; Biz ‘Kitap Rezaleti' başlığında rahatsızlığımızı köşe yazısı olarak belirtmeden önce, etkili ve yetkili herkes bu kitaptan, velilerin rahatsızlığından haberdardı. Lakin korku ve çıkarlar ekseninde kimse sesini çıkaramadı ve rahatsızlığını dile getiremedi. Aile velilerinin birçok itirazda bulunduk lakin sonuç alamadık diye, anlattıklarından sonra olayı sahiplenip kaleme aldık, girişimlerde bulunduk ve yerel basınımızın sahip çıkması ile bu hususta ciddi yolar kat ettik.

Biz bu hususu dile getirmeden önce dut yemiş bülbül misali susanlar, tek tek arayarak biz de bu kitaba karşıydık ve rahatsızdık dediler lakin hiçbir resmi – gayri resmi çalışma içinde bulunmadılar.

Değerli dostlarımıza konuyu anlattık ve konu Milli Eğitim Bakanımıza aktarıldı, Milli Eğitim Bakanımız konu hakkında detaylı bilgi aldılar ve soruşturma sonucuna göre de gerekli yaptırımlar uygulanacak olmasını beklerken ve bu süreç devam ederken bu olayı merkez kabul edilerek farklı yollara kanalize edilmiş olması beni oldukça hayrete düşürmüştür.

Çünkü bu olaydan zerre rahatsızlık duymayanlar, kendi şahsi, nefsi arzuları neticesinde bu olayı kullanarak, bu durumun yanına yalan yanlış bilgiler katarak, kitap belirleme hatası çerçevesinde lakin onunla alakasız birçok konuyu Akit gazetesine aktararak akılları sıra Delikanlıca Milli Eğitim Müdürünün karşısına geçip söyleyemedikleri” yalan yanlış bilgilerle kin kusma yoluna gitmişlerdir.

Şimdi demem o ki; Milli Eğitim Müdürünün şahsına, MEM çalışanlarının şahsına, hiçbir menfi hesabımız, siyasi çıkarımız yoktur. Olayları karıştırmamak gerekmektedir. Bizim bahsettiğimiz husus ve düşüncelerimizin, Akit gazetesinin bahsettiği hususlarla uzaktan yakından alakası yoktur.

İlgili komisyonun yaptığı ve telafisinin mümkün olmadığı bu vahim durumu kullanarak kimse kişisel çıkar ve heves içerisine girip lüzumsuz emeller içerisine girmesin. Hakkı söylemek şiarımızdır. Yanlış giderilmiş gerekli işlemler yapılmaya başlamıştır. Böyle bir ortamda olayı temcid pilavı gibi ısıtanlara, fırsatını bulduk vurun abalıya mantığı ile hareket edenlere, bu zamana kadar yapılanlara ses çıkarmayıp fırsattan istifade etmeye kalkıp üzerine bütün kinlerini katarak ulusal basına haber yapanlara yuh olsun!

Bu hususla alakalı Akit Gazetesi, kitap olayını maske olarak kullanıp menfi çıkarları olanlar tarafından kullanılmıştır. Akit Gazetesine Ey iman edenler! Şayet bir fâsık (yalancı/günahkâr) size bir haber getirirse,doğruluğunu araştırın. (Yoksa) bilmeyerek bir kavme kötülük eder de, yaptığınıza kesinlikle pişman olursunuz.” (Hücurat-6) ayetini hatırlatır, kendilerine haber servis eden maskelilere Kur-an'i tabirle fâsıklara dikkat etmesini tavsiye ederim.

Bizim amacımız bu yanlış uygulamadır. Karşılığı ise bu yanlışlık ile ilgili gerekli adımların atılması ve bu yanlışın giderilerek yanlışı yapanlardan yasal olarak hesap sorulmasıdır.

İlgili komisyonun bu görevi layıkıyla yaparak dikkatli, milli ve manevi değerlere riayet edecek şekilde hareket etmesini sağlamak ve bir daha böyle vahim bir hataya düşmesini engellemektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.