AKİMER Konferans Salonunda düzenlenen seminere; Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Tanrıkulu, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve AKİMER Müdürü Doç. Dr. Şaban KARASAKAL, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Doç. Dr. Şaban Karasakal, konferansta Tefekkür, Zikir konularını ibadet hayatında örneklerle anlattı . Karasakal; bütün ibâdetlerimiz, konuşmalarımız ve her türlü hareketimiz tefekkürle olmalıdır. Bilhassa Kur'ân-ı Kerîm'i, düşüne düşüne tertîl üzere okumak gerekmektedir.” diye konuştu

İslâm'ın insanlığa gösterdiği tefekkür ufku olmasaydı, sırf akılla birçok hakîkati idrâk ve ifâdeden âciz kalacağına dikkat çeken Karasakal şöyle devam etti: Bu bakımdan Kur'ân ve Sünnet'in irşad ve îkazlarına muhtâcız. Zîrâ insan tefekkürüne doğru bir yön verip ona sırât-ı müstakîm üzere yaşamanın esaslarını beyân eden yegâne rehber; Kur'ân ve Sünnet'tir. Makbul bir kulluk hayatı için, kâinat ve hâdisâtın hikmet ve sırlarına vâkıf olabilmek, bunun için de kalb âlemini tefekkürle derinleştirmek îcâb eder. Aklımızın meşgul olduğu bütün düşünceleri, gönlümüzdeki duyguları, hattâ alıp verdiğimiz nefeslere kadar her şeyi rızâ-yı ilâhî ile te'lif etmeye çalışmak, her mü'minin ufku ve hedefi olmalıdır.”

Karasakal, ibâdetlerin ne mânâya geldiğini ve nasıl olması gerektiği ile ilgili bilgiler aktardığı konuşmasında İbâdetlerde gözetilen gâye, nefsin öldürülmesi değil, bilakis istikâmet kazanması ve eğriliğinin giderilmesidir. ibâdetler sâyesinde, nefsimiz terbiye edilir ve güzel hasletlerle müzeyyen hâle gelir” dedi

Program kızılay öğrenci topluluğu ile birlikte fotoğraf çekiminden sonra sona erdi. Model Davranışlar Seminerleri, iki haftada bir olmak üzere AKİMER'de düzenlenmeye devam edecek.

Düzenlenen seminer öncesi iftar yemeği ikram edildi. A. Haktan Yamantürk