Bolu Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi Hekimleri hastahanede yaşadıkları problemlerden ve düşük ücretle çalışmaktan dolayı eylem kararı aldı. dolayı eylem kararı aldılar. Hekimler 21-22 Ekim tarihlerinde 2 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirecek.

Bolu Tabipler Odasında biraraya gelen Bolu Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi hekimleri, Hastanemizde bir süredir devam eden ve artık sürdürülemez noktaya gelen problemler nedeniyle uzman hekimler olarak bir eylemlilik süreci başlamaya karar vermiş bulunmaktayız” diyerek eylem kararı ile ilgili olarak şunları söylediler;

“Cezalandırıldığımızı düşünüyoruz”

Bilindiği gibi Bolu Ruh Sağlığı Hastanesi, Başkent de dahil olmak üzere 6 farklı ile hizmet vermektedir. Bu illerdeki ağır psikiyatrik bozuklukları olan, tedaviye dirençli, kronik hastaların sevk edildiği, yatarak tedavi gördüğü bir merkez olmanın yanısıra bu hastalarla ilgili adli psikiyatrik süreçlerde karar mercii olmanın hukuki sorumluluğunu da taşıyan bir hastanenin hekimleriyiz. Tüm bu tıbbi zorluklar ve hukuki sorumluluklara rağmen, bir branş hastanesinde çalışmaktan kaynaklı olarak cezalandırıldığımızı düşünüyoruz.

“Gelir adeletsizliği AİBÜ EAH ile yaşanan afiliasyon sürecinin ardından daha da artmıştır”

Ruh sağlığı hastanesinde çalışan psikiyatristler olarak hem diğer illerdeki Devlet hastanelerinde çalışan meslektaşlarımız hem de İlimizdeki diğer branş uzmanlarıyla kıyaslandığında gelirimiz gözardı edilemeyecek düzeyde düşüktür. Söz konusu gelir adaletsizligi yaklaşık bir yıl önce AİBÜ EAH ile yaşanan afiliasyon sürecinin ardından daha da artmıştır. Hizmet ve eğitim niteliğini arttırmak amacıyla başlatıldığı öne sürülen afiliasyon süreci bir yılın sonunda hem herhangi bir nitelik artışı sağlanmamış hem de hastanemizdeki tüm sağlık çalışanlarının, hekimlerin, hemşirelerin, psikologlarin gelirleri tolere edilemeyecek düzeyde düşmüştür.

“2 günlük iş bırakma eylemi yapacağız”

Bu konuda şimdiye kadar yaptığımız sözlü ve yazılı çözüm çağrılarından herhangi bir somut karşılık alabilmiş değiliz. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı, Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve hastanemiz idaresini söz konusu gelir adaletsizliğini köklü ve kalıcı biçimde çözmeye çağırmak adına sendikalarımız ve tabip odamızdan sorunlarımızın için 2 günlük iş bırakma eylemi yapılmasını talep ettik. Sendikalarımızın ve tabip odasının talebimiz doğrultusunda almış olduğu karar gereği 21-22 ekim 2015 Çarşamba ve Perşembe günü Bolu Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesinde 2 günlük iş bırakma eylemi yapacağız. Yaşar DİNÇER