Çözüm sürecini anlatmak üzere Bolu'ya gelen Akil Adamlar Heyeti Karadeniz Bölgesi Gurubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez ve beraberindekiler Vali İbrahim Özçimen'i makamında ziyaret etti.
Vali İbrahim Özçimen'i ziyaret eden Akil insanlar Heyeti'nde Karadeniz Bölgesi Grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, Sekreter Fatma Benli, Bendevi Palandöken yer alırken, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan'da görüşmeye katıldı.
Ziyaret esnasında çözüm sürecine hiç değinmeyen Vali İbrahim Özçimen misafirlerine Bolu'yu tanıtarak, İlimiz güzel bir il. Topraklarımızın % 63'ü ormanlarla kaplı. İnsanları da doğaldır. Sanki doğa ile bütünleşmiş, daha uysal, barışçıl, hoşgörülü, kanunlara, devlete bağlı, vefalı insanlardır. Halkın çoğu Yörük, Türkmendir. Çok göç almayız. Türkiye'ye yük olmayan, üreten çalışkan insanlar, ormancılık, turizm ve beyaz etten genel olarak geçiniyorlar” dedi.
Akil İnsanlar Heyeti'nin Karadeniz Bölgesi grubu Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez ise yaptığı açıklamasında, "Bolu'nun ayrı bir güzelliği var. Türkiye'nin her bir ilinin ayrı bir güzelliği var. Türkiye'nin bütün zenginliği bunlar aslında. Türkiye bu zenginliklerini kullanarak kendisini geliştirmesi lazım. Fakat malumunuz üzere Türkiye'de çok ciddi sorunlar mevcut. Çok ciddi sorunlara yönelik önemli çözümler üretiliyor. Cumhuriyetin kuruluşundan yana da böyledir. Ama sorunlar bitmiyor ve sorunlara yönelik çözümler de üretiliyor. Fakat 30 yıldır enerjimizin büyük bir kısmını heba ettiğimiz bir alan var. Bir terör sorunu ile karşı karşıyayız. Tabiki bu teröre karşı mücadele vermemiz gerekiyor fakat burada mücadeleyi verirken başka fırsatlar da gündeme geliyor. Bunun için çok iyi fırsat yakalandı. Bu fırsat Türkiye'de herkesin bir arada eşit vatandaş statüsünde yaşaması için de kapıları aralayacak olan bir fırsat. Silahların susması, ekonomik imkanların artık teröre değil başka alanlara kalkınmaya, insanların refahına, yaşam standartlarının yükseltilmesine ayrılması gereken bir fırsat. Bu fırsatı, daha doğrusu süreci başlatmak için bir cesaret gerekiyor. Bunu hükümet ortaya koydu. Bu süreci kendileri yönetiyorlar. Biz bu sürecin içinde sadece sürece değişik kesimlerin insanları olarak destek veriyoruz. Anadolu halkı destek veriyor. Gezdiğimiz yerlerde de bunu görüyoruz. Bolu'da da farklı bir şeyin olacağının kanaatinde değiliz. Ama yine de bizim boynumuzun borcu olarak bunu halkla istişare etmemiz gerekiyor, halkı dinlememiz gerekiyor. Çünkü halkın haklı olarak endişeleri var. Bu endişeleri rapor edip, bu siyaseti yürüten hükümete aktarmamız gerekiyor. Biz bunun için Bolu'dayız. Bolu'da değişik etkinlikler gerçekleştireceğiz halkın nabzını ölçme noktasında. Bu süreç bugün Düzce'den başladı. Bolu'dan Karadeniz'in doğusu Artvin'e kadar devam edecek. Biz Karadeniz Bölgesinin de hassasiyetini göz önünde bulundurarak insanları dinleyecek görevimizi nihayetinde tamamlamaya çalışacağız. Bütün Türkiye için hayırlı sonuçlara vesile olur ve Türkiye gerçekten bu zenginlikleri ile birlikte anılır. Daha kalkınmış, daha ferah bir ülke haline gelir” diye konuştu.