Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirilen Karadeniz'den sorumlu Akil Adamlar, bugün Gazelle Otel'de saat 17.30'da, kendileri tarafından davet edilen sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve belirlenen bir kısım isimle bir araya geliyor. Çözüm sürecinin anlatılacağı toplantıya muhalif kimlikleri olan isimlerin davet edilmedikleri belirtilirken, sürece başından beri karşı gelen CHP ve MHP İl Başkanları da çağrılmadı.
Yapılacak toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Muhalif düşünce istemiyorlar. Amaçları ise hazırlayacakları raporda,-Biz Bolu'ya gittik ve en ufak bir muhalefetle karşılaşmadık- demek. Amaçları sadece toplantıya birileri gelsin, bizi alkışlasın! Amaç halkı aydınlatmaksa, niye halkı davet etmiyorlar? Halktan kopuk çözüm süreci olmaz!” diye konuştu.
Akil Adamlar bugün ilimizde toplantı yapacak. Saat 17:30'da Gazelle Otel'de gerçekleştirilecek toplantıya sivil toplum örgüt temsilcileri ve belirlenen bazı isimler davet edildi. Muhalefet partilerin davet edilmediği toplantı da ‘süreç' anlatılacak.
Akil Adamların Bolu halkı ile buluşmamasına sert tepki gösteren Tanju Özcan, Gelenler benim açımdan akil değiller” dedi. Tanju Özcan, Öncelikle şunu belirtmek lazım. Bunlar akil adamlar değil. Bir kısmının ortak özelliği son yıllarını AKP'ye yalakalık yapmakla geçiren köşe yazarları, kalemşörler. İkinci kısımda olanlar ise sanatçı anlamında, siyasi hiçbir derinliği olmayanlar. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarını halka dayatma misyonunu üstlenmişler. Benim açımdan akil değiller. Türkiye'nin hayrına bir gelişme değil” şeklinde konuştu.
Tarihte Damat Ferit Paşa tarafından da böyle bir akil heyet oluşturulduğunu hatırlatan Tanju Özcan, Damat Ferit Paşa ile Başbakan Erdoğan'ın icraatlar da benzer özellikler taşıdığını söyledi. Özcan, Osmanlı Devleti'nin elde kalan topraklarının paylaşılmasını halka sıcak göstermekbu heyetin göreviydi. Damat Ferit ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetlerinin icraatları benzer özellikler taşıyor. Damat Ferit Paşa Türk tarihinde nasıl hain olarak anılıyorsa, böyle giderse Recep Tayyip Erdoğan'da böyle anılacak” dedi.
“HALK İLE BULUŞMAKTAN KORKUYORLAR”
Bugün gerçekleştirilecek toplantıya katılacaklara seslenen Tanju Özcan, Toplantıya katılacakların, ‘Neye ve kime hizmet ediyorsunuz',‘sizin göreviniz nedir, terör örgütünü meşrulaştırmak mı',‘Hükümet ile PKK terör örgütü arasında yapılan görüşmelerde neyin pazarlığı yapılıyor',‘Başbakan bu pazarlıkları size aktardı mı' diye sormalarını istiyorum” dedi.Özcan, şehir merkezinde halk ile buluşma yapılmamasına da göndermede bulunarak, Şehir merkezine gelmekten korktuklarını görüyoruz. Şehir merkezinden uzakta ve çok kısıtlı bir zümre ile bu toplantının gerçekleştirilmesinin tek anlamı var; Bolu'ya geldik demek için mi bu toplantı yapılıyor? Toplantıya halkın temsilcisi olan ben, bir milletvekili olarak davet edilmiyorum. CHP ve MHP il başkanlarının haberleri bile yok. Muhalif düşünce istemiyorlar. Amaçları ise hazırlayacakları raporda ‘biz Bolu'ya gittik ve en ufak bir muhalefetle karşılaşmadık' demek. Amaçları sadece toplantıya birileri gelsin, bizi alkışlasın! Amaç halkı aydınlatmaksa, niye halkı davet etmiyorlar! Halktan kopuk çözüm süreci olmaz” dedi.