İki yıldır Bolu Baro Evi'nin işletmeciliğini yapan işadamı İlker Murat Akdağ, Bolu Barosu'nun bugüne kadar orada iyi niyetli bir şeyler yapmaya çalışan her işletmeciye köstek olduğunu söyleyerek, Amaçları üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Bolu Baro yönetimi evine sahip çıksın. Çünkü ev namustur” dedi.

İşletmeyi devraldıklarında karşılıklı samimiyet içersinde faaliyete başlamak üzere Bolu Baro Evi'ni yeni bir yüze kavuşturduklarını söyleyen İlker Murat Akdağ, Bolu Barosu, bizi oradan sudan bahanelerle tahliye etmek istiyor. Biz oranın kirasını 2-3 aylık periyodlar halinde toplu olarak ödüyoruz. Ancak Bolu Barosu'nun amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olduğu için 2 aylık kira birikti diye icraya verebiliyor. Üstelik Bolu Barosu gibi avukatlardan oluşan bir kurum, borcumuza karşılık yüzde 50'den fazla da masraf ve avukatlık ücreti koymaya kalkıyor” dedi.

Bolu Barosu'nun tutarsız politikası yüzünden buranın sürekli olarak el değiştirdiğini söyleyen Akdağ,

“Biz bu işe girerken burası hep el değiştiren bir yerdi. Bize iyi işletmecilik yapılamadı ve burayı beraber adam edelim mi diye şifahen söylendi. Dolayısıyla burayı adam etmek ortak fikrimizdi. Ben o zaman Bolu Barosu'nun desteğini istedim ve işletmeciyi serbest bırakın, eşgüdümlü bir şeyler yapalım dedim. Buraya daha önce gelen işletmecilerin çoğu her bir çöpü faturalandırarak gider göstermelerine karşılık, ben yaptığım hiçbir şeyi gider olarak göstermedim. Bu çünkü bir samimiyet göstergesiydi. Ben 10 yıllık işletmeciyim ve biz işletmeci olarak burada üzerimize düşeni yapmamıza rağmen, Bolu Barosu buraya sahip çıkmadı. Bu kadar idareci geldi niye burası iş yapmadı? Biz buranın iki yıllık işletmeciyiz. Bolu Barosu burada iki yıl içinde kaç organizasyon yapmıştır? Bu soruları soruyorum kendilerine. Madem buradan çok kazan bekleniyor, o zaman Bolu Baro Evi tabelasını indirelim ve ben markamı koyayım. O zaman iki kat kira da ödeyeyim. Yok değilse buraya birlikte sahip çıkalım. Derdiniz itibarsa da bunu bugüne kadar dert edinmiş olmanız lazımdı. Bolu Barosu bugüne kadar bütün işletmecilerini itibarsızlaştırmıştır ve itibarsızlaştırmaya devam ediyorlar. Ama bunu amaç mı edinmiştir, iç hesaplardan mıdır bilemeyeceğim. Ben İlker Murat Akdağ olarak itibarsızlaşamam. Buna da müsaade etmem” dedi.

Bolu Barosu'nun Baro Evi kapanmasın diye hiç dert etmediğini ifade eden Akdağ, İnsanlar Bolu Barosu tabelası olan bir yere kolay kolay girmezler, korkarlar. İki yıldır burası iş yapıyorsa bunun sebebi bizim ismimizden kaynaklanıyor. Baro yönetiminde dostum olan da vardır. Onları tenzih ederek söylüyorum. Bu tabelada Baro Evi yazıyor. Son bir yılda Bolu Baro Evi'nde yemek yiyen avukat sayısı 5 değildir. Bolu Barosu yönetimiyle şahsi hiçbir sıkıntım yoktur. Bu bir yönetimin yönetim problemidir. Bunu da ben şahsım olarak üzerime almayacağım. Bugüne kadar maliyetini karşılayacağımızı söyleyip çeşitli teklifler götürmemize rağmen de hep red cevabı aldık. Bizim derdimiz Burası Bolu Barosu'nun ise sahiplensinler. Değilse izin versinler orada Baro yazmasın. Bizim bu aşamaya gelmemizin sebebi de muhatapl