Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Uzmanı Derya Akçal, Avrupa Birliği süreci ile yaratıcı fikirlerin ve telif haklarının çok daha fazla değer kazanacağını söyledi.

Sivil Toplum Diyaloğu Programı çerçevesinde geliştirilen ve Bolu'da yer alan medya aktörlerinin AB ile ilgili konularda kapasite ve verimliliklerinin arttırılması ile Bolu ve AB'de yer alan medya aktörleri arasında sürdürülebilir bir diyalog oluşturma amacı taşıyan IVME Projesi'nin eğitim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. IVME Projesi'nin eğitim faaliyetleri kapsamında Bolu'daki basın mensuplarına Avrupa Birliği hakkında bilgiler veren Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Uzmanı Derya Akçal AB standartlarının günlük hayatımızı nasıl etkileyeceğini anlattı. Avrupa Birliği standartlarının günlük yaşantımıza büyük katkılar sağlayacağını belirten Akçal, çocukların oynadığı oyuncaktan, bireylerin devlet ile ilişkilerine kadar pek çok alanda pozitif gelişmelerin yaşanacağını ifade etti.

Yaratıcı emek hakkını alacak

Avrupa Birliği'nin yaratıcı emeğe büyük önem verdiğini hatırlatan Derya Akçal, "Özellikle medya çalışanları için önemli bir konu da yaratıcı emeğin Avrupa Birliği'ne üye ülkeler içersinde değer taşımasıdır. Beyninizle, kaleminizle, kameranızla oluşturduğunuz özel bir haber, fotoğraf ya da makale çok daha fazla anlam kazanacak. Avrupa Birliği'nin istediği standartlara ulaşabildiğimizde telif hakları açısından da önemli kazanımlar elde edilecek. Yani Avrupa Birliği'nde yaratıcı fikirleriniz ve emeğiniz çok değerli" dedi. Avrupa Birliği'nde yenilikçi insanlara çok daha fazla değer verildiğini ifade eden Akçal, basının diğer bir görevinin de bu doğruları halka aktarmak olduğunu anımsattı. Eğitim programı boyunca basın mensuplarının Avrupa Birliği hakkında merak ettiği sorularını da yanıtlayan AB Uzmanı Akçal, IVME Projesi'nin Bolu'ya ve ülkemize güzellikler getirmesi temennisinde bulundu. Haber Merkezi