AK Parti Bolu İl ARGE Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'nde 5. hafta dersleri, TBMM'ye girmiş ilk görme engelli milletvekili Lokman Ayva ve Kişisel Gelişim Uzmanı Şafak Keklik'in sunumları ile tamamlandı.
Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen derslere 22. ve 23. Dönem AK Parti Milletvekilliği yapan Lokman Ayva ve Kişisel Gelişim Uzmanı Şafak Keklik katılımcıları alanlarında bilgilendirdi.
İlk dersi veren Lokman Ayva, TBMM'ye girmiş ilk görme engelli milletvekili olup, Türkiye'yi Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde Türkiye'yi uzun yıllar temsil eden milletvekillerinden birisi olduğunu ifade etti. 1976 Yılında Konya'da doğan ve geçirdiği Menenjit hastalığı nedeniyle 11 yaşında görme duyusunu yitirdiğini söyleyen Lokman Ayva, salondakilere hayatından kesitler ve örneklerle deneyim paylaşımı konulu ilk dersini verdi. Avrupa Konseyi'nin de ilk görme engelli üyesi olan Ayva, genel siyaset üzerine yaptığı konuşmasında Sunumlarımda Powerpoint kullanmıyorum. Baktım ki görüntüler iyi değil, o yüzden size de göstermeyi uygun görmedim” demesi salondakilerden hem tebessüm ettirdi hem de ‘engelleri' aştığını gösterdiği için büyük bir alkış aldı.
Keklik'ten Coach Carter” filmi ile Lider” tanımı
Lokman Ayva'nın ardından salonda tabiri caiz ise Şafak Keklik rüzgârı esti. Kişisel gelişim uzmanı olan ve Türk Hava Yolları dâhil Türkiye'nin önde gelen 140 firmasına Kurumsal Gelişim, Yönetici ve Lider Yetiştirme ve Eğitimci yetiştirme eğitimleri veren Keklik, katılımcılara iki saatlik eşsiz bir sunum gerçekleştirdi. Lider'in özelliklerini Coach Carter” filmindeki gerçek yaşanmış bir hikâye ile gösteren Keklik'in sunumu katılımcılar tarafından pür dikkatle dinlendi.
Video destekli sunumun ardından katılımcıların sorularını da cevaplayan Keklik, dolu dolu geçen iki saat sonunda alkışlarla sahneden indi. Akademi, AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın'ın Ayva ve Keklik'e yöresel ürünlerin bulunduğu hediye paketi takdimi ile son buldu.