Bolu Ak Parti İl Teşkilatı Ar-Ge Başkanlığının düzenlediği Siyaset Akademisinin 3. haftasında ANAR Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi Genel Müdürü Dr. İbrahim Uslu ile Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Fatih Akbaba katılımcılarla buluştu. Akademide konuşan Kişisel Gelişim Uzmanı Uslu, Milletin diliyle ve değerleriyle konuşarak gönüllere giren bir siyasi hareket kalıcı başarılara imza atıyorsa bu tesadüf değildir” diyerek, Zaten millet de bu güzel dilin karşılığını gösteriyor” dedi.
Necip Fazıl Kültür Merkezinde gerçekleşen Siyaset Akademisine Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın, Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu ve Akademiye kayıt yaptıran katılımcılar katıldı.
İlk olarak söz alan Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Fatih Akbaba, akademilerin önemine vurgu yaptıktan sonra siyasette başarılı olma ve siyasal iletişim tekniklerini katılımcılara anlattı. Çeşitli örnekle dersi daha da renkli hale getiren Akbaba vatandaşa dokunmanın önemli bir kazanç olduğunu, halka hizmet edenlerin kibir sahibi olamaması gerektiğini vurgulayan Akbaba "Milletin değerleriyle konuşan bir siyasi dil asla millete üstünlük taslamaz ve onu korur ve kollar. Çünkü milletin değerleri, bu ülkenin de geleceği demektir” dedi. Ayrıca, Milletin diliyle ve değerleriyle konuşarak gönüllere giren bir siyasi hareket kalıcı başarılara imza atıyorsa bu tesadüf değildir” şeklinde konuşarak; zaten millet de bu güzel dilin karşılığını gösteriyor” dedi.
Doğru iletişimin önemine vurgu yaparak devam ettiği konuşmasında öncelikle ailede doğru dili ve gönül dilini kullanarak işe başlamak gerektiğini ifade eden Akbaba, Sevdikleriyle iletişime geçen, onlara merhametli davrananlar milletle de gönülden ilişki kurar ve merhametin diliyle kalıcı bir iletişimi gerçekleştirir. Önemli olan dokunabilmektir. Konuşmalarımız kulaktan yüreğe inmiyorsa boş yere konuşuyoruz demektir” dedi.
İbrahim Uslu ile Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Fatih Akbaba son olarak siyasal iletişim dilinin, milletin değerlerinden geçtiğini ifade ederek Vicdanın sesi olabilmek önemlidir. İletişimin karşımızdaki insanda kendimizi bulmak olduğu gerçeğini gözeterek hareket etmemiz gerekiyor. Ailede, işte ve sosyal çevrede samimi ve kalpten olduğumuz müddetçe sağlıklı iletişim gerçekleşecektir” diyerek samimi olmak her zaman kazandıracağını söyledi.
Karşılıklı soru cevap şeklinde iki gerçekleşen ve yaklaşık iki saat süren program İl Başkanı Ömer Sayın'ın, Akbaba ve Uslu'ya paylaşımlarından dolayı teşekkür ederek hediye takdimi ile son buldu.