Ak Parti Seçim İşleri Üst Kurulu, partisinin Gerede adayını belirledi. Ak Parti'de yerel seçim heyecanı tam gaz devam ediyor. Merakla beklenen belde belediye başkan adayları açıklanırken, kamuoyunun merakla beklediği Gerede adayı ise henüz resmen açıklanmadı.
Öte yandan bugün de hayli yoğun bir tempo ile çalışan Seçim İşleri Üst Kurulu iddialara göre Gerede adayını da belirledi. Başbakan'ın İran ziyareti sonrasında resmi listenin kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edilirken, Gerede adayının ise komisyonun listesine yerleştiği öğrenildi.
Perşembe gününe kadar açıklanması beklenen o listenin Gerede kısmına ulaşmayı başaran Gerede'de gazetecilik yapan Ömer Faruk, "Ak adayın Allar olacağını" dile getirdi.
Ömer Faruk yaptığı haberde şu bilgileri kamuoyu ile paylaştı; İstihbaratı doğrulatan ekibimiz, son elemelere kalmayı başaran Durmuş Ali Daldallı ve Mustafa Allar arasında kararını veren komisyon üyelerinin oy çoğunluğunu Allar'dan yana kullandığı öğrenildi.
Henüz kesin listeyi basına sızdırmayan komisyon üyeleri, üzerinde mutabık kalınan isimleri yurtdışı ziyaretleri sonrasında ülkeye dönen Başbakan Erdoğan'a sunacak.
Haberi yayına hazırladığımız şu dakikalarda ulaştığımız bilgilerdeki iddialara göre; Ak Parti Gerede Belediye Başkan Adayı olarak Mustafa Allar isminde karar kılan seçim komisyonu, kalabalık listeyi Başbakan Erdoğan'ın da onayına sunacak. Böylelikle, Başbakan Erdoğan'in da kabulüyle Allar'a adaylık onayı verileceği ifade edildi.
KESİNLEŞEN BELDELER İSE ŞÖYLE;
MENGEN-GÖKÇESU: VAHİT AYDIN
MERKEZ-KARACASU: İRFAN DENİZLİ
MUDURNU-TAŞKESTİ: SAİM ÇEVİK.”