3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Çarşamba günü Bolu'daki engelli ve engelli yakınları ile yemekte bir araya geleceklerini açıklayan Ak Parti Bolu Sosyal İşler Başkanı Hasan Kanca, toplumdaki herkesin potansiyel engelli adayı olduğunu söyledi. Engellilerinin sorunları karşısında insanları duyarlı olmaya davet eden Kanca, Herkes duyarlı davranmalı ve bu kardeşlerimizin günlük hayatta karşılaştığı her türlü sorunu kendi sorunuymuş gibi sahiplenmeli” dedi.

AK Parti Bolu Sosyal İşler Başkanlığı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Çarşamba günü İl

Başkanı Yüksel Coşkunyürek ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın da katılımıyla Köroğlu sofrasında yemek düzenleyecek. Düzenlenecek etkinlik ile ilgili bilgiler veren AK Parti Bolu Sosyal İşler Başkanı Hasan Kanca, saat 18.00'de başlayacak yemeğe engelli ve engelli ailelerinden oluşan 200 kişinin davet edildiğini söyledi. Yemekte engelli ve engelli yakınlarına moral vermeyi amaçladıklarını söyleyen Hasan Kanca, toplumdaki herkesin birer engelli adayı olduğunu söyledi. Engellilerin ihtiyaç ve talepleri karşısında bireylerin duyarlı davranmasını isteyen Kanca, Herkes duyarlı davranmalı ve bu kardeşlerimizin günlük hayatta karşılaştığı her türlü sorunu kendi sorunuymuş gibi sahiplenmeli” dedi.

“HER TÜRLÜ SIKINTISINA MERHEM OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Ak Partili siyasetçi ayrıca engellilerin topluma faydalı bireyler olmasının sosyal hukuk devleti olmanın zorunluluğu olduğunu ve geçmiş hükümetler döneminde engellilere yeteri kadar önem verilmediğini söyledi. Kanca,“2002 öncesinde vatandaşlarımızın talepleri, istekleri hep ihmal edildi. Bizler ise toplumda herkesin birer engelli ‘adayı' olduğu düşüncesiyle, engelli vatandaşlarımızın her türlü sıkıntısına merhem olmaya çalışıyoruz. Hükümetimiz istihdamlarının teşviki ve kolaylaştırılması hususunda her türlü desteği veriyor. Rakamlarla konuşmak gerekirse Bolu'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca bin 200 engelli ve bakıma muhtaç vatandaşımız aylık 760 TL evde bakım aylığı almakta. Yine bu vatandaşlarımız devletimizin Engelli Kart” uygulaması ile de kamu kurumları ile belediye hizmetlerinden yüzde 50 indirim hakkına sahip. Merkez İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 2022 sayılı yasa kapsamında bu yıl 37 vatandaşımıza 83.701,35 TL engelli yakını aylığı, 648 vatandaşımıza ise 2.005.905,46 TL engelli aylığı adı altında ödeme yaparak bu kardeşlerimize kucak açıyor ve devlet olarak yaralarını sarmaya çalışıyor. Kısacası başkalarına gereksinim duymadan yaşamlarını sürdüren, üreten ve toplumda faydalı birer birey olmaları için her türlü desteği veriyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi