Haber; Sefa GÜNAY

Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Nilüfer Park’ta düzenlediği ‘Cemiyet Sohbetleri’ programına konuk olan Ak Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü gündeme dair özel açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Düzenlenen sohbete Ak Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı niye ziyaret etmedikleri yönündeki soruya cevap veren Ak Parti Bolu Milletvekilli Fehmi Küpçü, “İlk belediye başkanı olduktan sonra ramazan arefesiydi zaten, kendisi ile konuştuk, selamlaştık. Protokollerde beraber oturduk. Kurbanda ziyaret edecektik vekilimle birlikte, dayanamadı tatile gitti. Bizde koşuşturuyoruz. Ankara da tanıdığımız sadece Cumhuriyet Halk Partili Tanju bey değil. Bir sürü Cumhuriyet Halk Partisinde çok sevdiğimiz bir sürü siyasetçi var. Bizim Bolu’nun olumlu hiçbir meselesine olumsuz yaklaşmak gibi bir lüksümüz olamaz. Daha evvel milletvekilliği de yaptı. Muhalefet anlayışından kurtulsun. Bolu halkı ona şehri teslim etti. Biz kendisinden icraat, hizmet bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“KİMSE KUSURA BAKMAYACAK”

Ak Parti Milletvekili Arzu Aydın ise ziyaret konusu ile ilgili, “Seçimden hemen sonra 10 gün içinde özellikle seçim zamanı bizlerle beraber çalışmış olan yani belediyede çalışmış, ya da Ak Partili kimliği ile bilinin bizim 90’dan fazla insanımızı işten çıkardı. Başka yerlere gönderdi. Böyle bir tasarrufta bulundu. Biz o işçilerle beraber belediye önünde uzun süre bekledik. Sonra Ankara’ya doğru yürüyüş gerçekleştirdiler. Vekilimle birlikte o yürüyüşe de katıldık. Seçim vaatlerin ya da söylemlerinin tamamında ben tarafsız belediye başkanı olacağım. Hatta 5 ay önce kim bana CHP’li belediye başkanı diyebilir ki diyen bir insanın sizinle beraber ya da size gönül vermiş insanlara bunu yapmasını doğru bulmuyoruz. Ne olursa olsun belediyenin tarafsız olması ilkesinden yanayız. O sırf Ak Partili diye birilerini işten çıkartıp başka yerlere gönderirken, Ak Parti vekilleri olarak ne yapalım? Nasıl gideyim onun makamına? Ne yapacağım teşekkür mü edeceğim! Ak Partiye gönül vermiş insanları sen olmadık muamelelere tabi tutuyorsun, olmadık yerlere gönderiyorsun. Bir duruşumuz var bizim. Bu duruşumuz hiçe sayıp aman eline sağlık iyiki böyle bir şey yaptın diye teşekkür etmeye mi gideyim! Bir tarafsızlığını gösterseydi, bir belediye başkanlığı kimliğini gösterseydi biz gitmeseydik ben anlayabilirdim. Ama öbür türlü hiç kimse kusura bakmayacak” ifadelerine yer verdi.

“EN FAZLA HİZMETİ MUHALEFET BELEDİYELERİN OLDUĞU YERLERE YAPMIŞIZDIR”

‘Gerede, Seben, Yeniçağa, Dörtdivan, Karacasu ilçeleri ve Taşkesti Beldesi’ne ek ödenek aktarılırken Mengen, Kıbrıscık, Mudurnu ve Göynük ilçelerine ek ödenek aktarılmayıp ayrım yapıldığı’ şeklindeki açıklamalara da değinen Ak Parti Milletvekili Fehmi Küpçü, “Evet bir ayrım yapıyoruz. Mesela şöyle bir ayrım yapıyoruz. Bolu da 5 bin 6 bin tane TOKİ yapmışız. Bunun bin tanesini Mengen’e yapmışız CHP’li belediye olmasına rağmen. Öyle bir ayrım yapmışız. Mesela Dörtdivan Ak Partili, hiç yapmamışız. Ama Kıbrıscık’a yapmışız. Dolayısıyla biz bizden olmayan belediyelere daha fazla hizmete ederek aynı zamanda oylarını almak gibi bir muradımız var. Bu 18-19 yıllık süreç içerisinde fotoğrafa baktığımızda biz bu güne kadar temel parametremiz siyasi iktidara oy verme oranı değil. Eğer siyasi iktidara oy verme oranı olsa biz sadece oy veren köylerimize yüksek olan yerlerimiz hizmet etmemiz lazım. Dolayısıyla farklı siyasi anlayışlarla bizi karıştırmasınlar. Emin olun Bolu’daki ilçelerin yarısına baktığımızda en fazla hizmeti muhalefet belediyelerin olduğu yerlere yapmışızdır. Bolu’daki özel idareden en fazla bütçeyi Mudurnu ve Mengen alır. Biz bunda hiçbir kesinti yapmayız” dedi.

“BOLULU OLUP OLMADIĞINI BEN SORGULAMAK İSTİYORUM”

Düzenlenen sohbette Demokrasi meydanı ile ilgili konuşan Ak Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, yapılan düzenlemenin CHP’li belediye meclis üyelerinin bile onayından geçmediğini belirterek açıklamalarda bulundu. Aydın açıklamasında, “15 Temmuz Demokrasi Meydanıdır oranın adı. Dolayısıyla orada bir takım düzenlemeler yapıldı. Teknik alt yapım yok ama vatandaşın söylediğin ifade ediyoruz. Vatandaşın kullanıma uygun bir yer olmadığını vatandaşın azıyla söylüyorum. Yapılan düzenlemenin kendi belediye meclis üyelerinin bile onayından geçmeden yapıldığını, Ak Parti belediye meclis üyelerinin bu nokta teknik bir sürü üyemiz olmasına rağmen onlarında görüşleri alınmadan yapıldığını ifade edelim. Orada bir tek şey benim aklımı yordu. Hani sürekli bir yürüyen merdiven meselesi var. Bizde hiç olmazsa doğru arada bir bozuluyordu ama hem iniş hem çıkış vardı. Şimdi burada bir çıkış var, engelli vatandaşımız iyi çıktı peki inerken ne yapacak. Kayarak mı inecek. Bu nasıl bir akla zarar bir projedir. Kaldı ki yine beni zorlayan orası mermerden yapıldı. Bunu yapanların Bolulu olup olmadığını da ben sorgulamak istiyorum. Bolu’nun kışı malum. Bolu’nun kışında o mermerden nasıl vatandaşımız inecek çıkacak” ifadelerini kullandı.