Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel ve beraberindeki gençlik kolları üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç'u ziyaret ederek şehit yakınları ve gazilere devletin sunduğu hizmetler hakkında bilgi aldı.

Cuma günü saat 10.30'da gerçekleşen ziyarette AK Partili gençler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç'tan bakanlık hizmetleri hakkında bilgi aldı. İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, burada yaptığı konuşmada şehit yakınları ile gazilerin devletin emaneti olduğunu belirterek, Bu vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin yakınlarını, onların bu ülkeye bıraktığı muhterem emanetler olarak görmekteyiz. Şehit yakınları ve Gazilerimizin acılarını maddi ve manevi olarak hafifletmek, hak ettikleri ihtimamı onlardan esirgememek partimizin her zaman hassasiyet gösterdiği bir konu olmuştur” dedi.

Genç siyasetçinin söylediklerine katıldığını ifade eden İl Müdürü Bestami Erkoç'ta devletin şehit yakını ve gazilere sunduğu hizmetler hakkında gençleri bilgilendirdi. Erkoç, şehit ve gazi yakınlarının kamuda istihdam edildiğini, şehit ve gazi çocuklarının eğitim ihtiyaçlarının karşılandığını ve devlet yurtlarından öncelikli ve ücretsiz yararlanmakta olduğunu söyledi.

Bakanlığın şehit yakını ve gazilere verdiği diğer desteklerden de bahseden Bestami Erkoç, Ayrıca, Bedelli askerlik gelirlerinin önemli bir kısmını şehit yakınları ve gazilerimiz için yapılan faaliyetler ve sosyal yardımlarda kullanılmaktadır. TOKİ aracılığıyla şehit ailelerimize ev verilmektedir. Şehit aileleri ve gazilerimize maddi destek olmak üzere aylık bağlayan devletimiz, ücretsiz toplu taşıma imkanı sunmaktadır. Başkasının yardım ve desteği olmadan yaşayamayacak derecede ağır malul olan gazilerimize sağlanan bakım desteği, köy korucuları ve sivil vatandaşlara da verilmesi konusunda önemli adımlar atarak gazisinin ve vatandaşının zor zamanda yanında olmuştur. Bunun yanı sıra yapılan düzenleme ile şehit yakınları ve gazilerimize konutlarında tükettikleri elektrik ücretinde %40, su ücretinde %50 indirim sağlanmıştır. Elbette bu yapılanlar vatanı ve milleti uğruna canını feda etmekten kaçınmayan kahraman şehitlerimi ve gazilerimizin yaptıkları ile kıyaslanamaz. Ancak, devletimiz her zaman şehit yakını ve gazilerinin yanındadır” şeklinde konuştu. Haber Merkezi