AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Taha Furkan Sönmezel, CHP Gençlik Kolları Başkanı Mert Karagöz'e sorular yönelterek, 1 Mayıs'ta hiçbir Türk bayrağının olmadığı yürüyüşte vatanı bölmeye ant içmiş yapılarla kol kola yürüdünüz mü, o yürüyüşte sen de var mıydın? ÖDP'ci abin CHP Bolu milletvekili adayı Burak Cop var mıydı? Burak abin HDP milletvekili adayları ile yani fikir yoldaşları ile kol kola mıydı” ifadesini kullandı.

Açıklamasına Mehmet Akif Ersoy'un dizeleri ile başlayan AK Partili genç Başkan Taha Furkan Sönmezel, 1 Mayıs'ta yapılan yürüyüşle ilgili CHP'yi eleştirerek, CHP Bolu Milletvekili Adayı Burak Cop'un HDP Milletvekili adayları ile kol kola olduğunu iddia etti.

Sönmezel çarpıcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Siyaset bir ilke, bir erdem ama en önemlisi bir ahlak işidir. Kendilerini temsil etme iddiası ile oy istediğimiz saygıdeğer vatandaşlarımızın huzuruna çıkarken, kem söz söylemeyi, ahlaksız beyanda bulunmayı, siyaseten haklı çıkabilmek adına küfür ve hakaret etmeyi, Ak Partinin bir mensubu olarak asla kendime yakıştırmadığım gibi bu iddia ile başka bir partide siyaset yapan genç bir arkadaşıma da yakıştırmam.

Fakat üzülerek ifade edeyim ki, kendisine önemli bir ödeve verdiğim, CHP Gençlik Kolları Başkanı Mert kardeşim, bakın kardeşim diyorum, çalışıp ödevini yapmak yerine tembel öğrenciler gibi, ödevini yapmamış dersten kaçmıştır. HDP' ye yakın duruşu ile bilinen, bir önceki genel seçimde HDP'nin kardeş partisi, ÖDP ile kol kola İstanbul'da seçim çalışması yapan, gezi çapulcularının hararetli destekleyicisi, abisi, CHP Bolu milletvekili adayı Burak Cop'a sorup ödevini yapmak yerine, üslubu Boluluca malum abilerine koşarak siyasetin küfür ve hakaret dilini öğrenmiş. Konuşmaya yeni başlayan çocuklar misali küfretmeye başlamıştır.

Mert bak atamalarımız senin durumundaki acizler için ne güzel sözler söylemişler:

“Kem söz sahibine aittir”

“ it ürür kervan yürür”

“Pisliğe basma üzerine sıçratırsın”

bu uzar gider. Ama bir atasözü vardır ki sözü bitirir :

Güneş balçıkla sıvanmaz”

Şimdi ben sana soruyorum:

1-1 Mayıs 2015 tarihinde hiçbir Türk bayrağının olmadığı yürüyüşte bölücü Pkk örgütünün temsilcisi olduğu herkesçe malum HDP bayrakları altında CHP'li olarak HDP ile EMEP ile TKP ile kısaca vatanı bölmeye and içmiş yapılarla kol kola yürüdünüz mü, o yürüyüşte sen de var mıydın? ÖDP'ci abin CHP Bolu milletvekili adayı Burak Cop var mıydı? Burak abin HDP milletvekili adayları ile yani fikir yoldaşları ile kol kola mıydı?

2-1 Mayıs 2015 te HDP'li fikirdaşlarınızla kol kola omuz omuza halay çektiniz mi? Esas önemlisi halay başı kimdi?

3-Eğer 1 Mayıs 2015 teki yürüyüşünüz masum bir emek, alın teri ve hakka sahip çıkma yürüyüşü ise yürüyüşün en önünde olması gereken, milletvekiliniz sıfatı ile halayda başı çekmesi gereken Tanju abiniz niçin yoktu? Halay çekmeyi bilmediği için mi katılmadı?

Mert sen anlaşılan çalışma gerektirecek, bilgi ve birikime ihtiyaç duyulan ciddi soruları cevaplayamayacaksın onun için yukarıdaki 3 basit soruya cevap ver seni sınıfı geçmiş kabul edeceğim.

Bana sorduğun sorulara gelince; Şehit, şüheda, vatan, millet, makber kelimeleri sayfalar dolusu açıklasam da senin ve zihniyetinin asla anlayamayacağı derin konulardır. Açıklasam da biliyorum ki anlayamayacaksın. Türk parasının üzerinden Atatürk'ün resmini kaldırıp kendi resmini koyan, Atatürk'ün yerine kendi heykellerini dikmeye başlayan, kendi vatandaşının üzerine 3.Orduyu gönderip Dersimde Munzur'u kan gölüne çeviren İslam'ın evrensel simgesi ezanı Türkçeleştiren kimdi Mert? Ayrıca bana sorduğun soruların tümünün cevabını bu Aziz Millet Ak Partiye 2002 yılında %34.4, 2007 de %46, 2011 de %50 oy vererek cevaplamıştır. Tekrarı ile seni sıkmayalım.

Son söz; Şehitlik, Şehit, Bayrak ve Vatan kavramlarının gerçek manalarını öğrenmek istiyorsan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Çanakkale Şehitleri için hazırladığı görüntülü mesajı seyret. Ama senden ricam yalnız değil, bu kavramlara senin gibi çok uzak olduğu anlaşılan Milletvekili adayınız Burak COP 'la birlikte. Sakın ha seyrederken edep dışına çıkmayın çarpılırsınız.” Haber Merkezi