Milletvekili seçimleri öncesi teşkilatlarını yenileyen AKP'de kongre süreci Pazar günü Mengen ve Gerede ile devam etti. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin'de Ankara'dan gelerek Gerede'de büyük coşkuya sahne olan kongreye katıldı.

Ak Parti Gerede 4. İlçe Gençlik Kolları Kongresi gerçekleştirildi. Yapılan seçimlerde İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı'na Metin Turunç seçildi. Melih Gökçek Kültür Merkezi'nde yapılan kongreye Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, TBMM Divan Katip Üyesi ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Gençlik Kolları Genel Merkez MKYK Üyesi Ömer Faruk Koç, Kadın Kolları İl Başkanı Arzu Aydın, Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, İlçe Başkanı Ali Şafak, Gerede eski Belediye Başkanı Ömer Baygın ve ilçe halkından çok sayıda partili katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından yapılan seçimlerde Gerede İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına 2012'den beri başkanlık görevini vekaleten yürüten Metin Turunç seçildi. İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, beraberindeki partililerle birlikte delege desteği alan Turunç ile yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi. Halkın büyük ilgi gösterdiği kongrenin sonunda hep ile birlikte basın mensuplarına poz veren partililer, yıl içinde yapılacak milletvekilliği seçimleri öncesi gövde gösterisi yaptı.

MENGEN'DE KONGRE SÜRECİ TAMAMLANDI

Öte yandan Mengen'de Pazar günü yapılan seçimlerle kongre süreci tamamlandı. Tek liste halinde gerçekleşen kongrede Divan'a listelerini ulaştıran başkan adayları Macide Yalçın ile Hakan Cinköse, bu yıl yapılacak genel seçimlerde 3 milletvekilini kazanmak için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını belirterek, Mengen'de elde edilecek başarıya katkı sağlayacaklarını söylediler.

Partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşen kongrede başka aday çıkmayınca, delegelerin oyları ile Mengen İlçe Kadın Kolları Başkanlığına Macide Yalçın, Gençlik Kolları Başkanlığına ise daha önce başkanlığa vekalet eden Hakan Cinköse seçildi. Haber Merkezi