AK Parti Bolu İl Başkanlığı 70. İl Danışma Meclis Toplantısı partililerin yoğun katılımı ile AK Parti Bolu il Başkanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hicran Çağalı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Samet Kocadağ, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay yaptı. Doğanay’ın ardından konuşan AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK Partinin millet ile birlikte yol yürüyen bir hareket olduğunu vurgulayarak; “İnsanı sınırlayan toplumsal kurallar vardır. Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanımızda hukukçu. Sosyal hayatı düzenleyen toplumsal davranış kurallarıdır hukuk, bazen yazılıdır ama hukukun içerisinde örf adet kuralları vardır. Ana baba eğitimi vardır, 0 – 6 yaş gurubu ve daha sonrasında da devam eder. Bunu neden söyledim, bakın hepimizin kıymetli bereketli gördüğümüz şeyler var bu yüzden şaşırmıyoruz. Onlar Kuran üzerine yemin ettikten bir gün sonra farklı bir davranış sergilediklerinde de şaşırmıyoruz. Bizim ocağımız belli, dünümüzle bugünümüz arasında, yarınımız arasında bir medeniyet bağı kuruyoruz. Biz çamında altına düşen kozalağında bizim olduğumuzu biliyoruz. Bunlar beş yıl öncede bir yatsı namazı sonrası benim telefon numaramı vermişti. Bizim numaramız zaten ümmette var. Biz bu milletle gönül bağından irtibata geçmişiz. Sayın genel başkanımız ve bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı der ki “ siyasetin tek güvenli limanı vardır ahlak”. Bizim derdimiz milletimizle beraber yol yürümek. AK Parti hareketi milletiyle beraber yürüyen bir yol hareketidir, ben bu yol hareketine destek ve emek veren tüm dava arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

“ÖZCAN BİR SENELİK GÖREV SÜRESİ BOYUNCA BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMAMIŞ”

Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın hizmet süresi boyunca bir çivi bile çakmadığını ifade eden AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, “CHP’li Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan belediyenin CHP’li belediye olmadığını söylemişti. Ne tuhaftır ki milletin iradesiyle seçilmiş, tüm partililerin temsilcilerinin olduğu belediye meclis kürsüsünden kimin ne dediğini anlayacak vakti olmadan fütursuzca cevap verme gayretine düşmüştür. İşgal ettiği o koltuk, o meclis diğer partilere cevap yetiştirme yeri değildir. Orası Bolu için memleket için hizmet üretme yeridir. Bunu anlaması için ne kadar vakit geçirmesi gerektiğini tahmin etmeye gücümüz yetmiyor. Sayın Özcan bir senelik görev süresi boyunca bir çivi bile çakmamış olup, genel siyaseti bile Bolu için bile yapacaklarını kendisi için şov malzemesi haline getirmektedir” ifadelerini kullandı.

“TANJU ÖZCAN NE AĞLAYAN BİR ADAM, MİKROFONU ELİNE HER ALDIĞINDA AĞLIYOR”

Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı sert sözlerle eleştiren Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise yaptığı konuşmada,“Biz hiçbir zaman milletin önüne mazeretle çıkmadık. Mazeret üreten değil, iş üreten bir siyasi hareketiz. Vatandaşımız içinde, halkımız içinde, milletimiz içinde bu yol kazalarımız aslında bir test merkezine dönüşüyor. Dolayısıyla o teste baktığımızda Bolu’da o on aylık teste iş değil, sadece mazeretten üretilen başka hiçbir şey yok. Bizim kavgamız mazlumlara karşı, milletimizin ihtiyaçları için verdiğimiz mücadeledir. Bizim kavgamız hak içinde olur, hak sınırları içinde kalır, hukuk sınırları içinde kalır. Bizim kavgamız hizmet sınırları içinde kalır. İl başkanımıza yapılan terbiyesizlik, saldırı hepimize yapılan terbiyesizliktir. Bunun haddini bilmekte bildirmekte Ak Parti kadrolarına düşer. Bunu da yakında herkes görecek. Bizi hiç kimse kürsüde ağlarken görmedi. Sayın Tanju Özcan ne ağlayan bir adam. Mikrofonu eline her aldığında ağlıyor. Kardeşim seni bu millet ağla diye mi seçti. Mazeret üret diye mi seçti. Seni hizmet et diye seçti. Bırak artık ağlamayı. Bırak artık mazeret üretmeyi. İş yap iş. Bütçen var, paran var, personelin var, mevzuatın var. Ağzından çıkan kanun. 10 aydır neyin mazeretini üretiyorsun? Çıkın sokağa bakın. Bir şey yapılmış mı? Vatandaş zaten görüyor. Bir şey söylemeye gerek yok. Aynı tas aynı hamam gidiyor” ifadelerine yer verdi.

“2021 YILINDA ONUN BANTTAN İNDİĞİNİ GÖRECEĞİZ”

Son olarak konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Sakarya Milletvekili Ali ihsan Yavuz, “2021 yılında milli tank banttan inecek. Biz hesap ettik. ‘Bu fındıkla tank karşısında bir mukayese yapalım’ dedim. Sakarya, Kocaeli ve Karasu’nun tüm fındıklarını toplayıp, gemilere yükleyip Almanya’ya göndersek bir tank kadar etmiyor. Biz o milli sanayimizi, savunma sanayimizi yüzde 20’lerden 70’lere çıkardık. Bu kadar net. Şimdi de işte o tanktan her ay 6 tane 2021’den itibaren üretecek Türkiye. Bu az bir şey mi? 2021 yılında onun banttan indiğini göreceğiz. 2022 yılında yerli otomobilimizin banttan indiğini göreceğiz. 2023 yılında nükleer santralin bir kısmının devreye alındığını göreceğiz. 2023 yılında bir bölümü açılıyor. Sonra diğer bölümleri açılıyor. Sonra da diğer nükleer santrallerin yapımı söz konusu olacak. 2 tane nükleer santral çıkarttığımız gün Türkiye’nin yüzde 30 elektriğini karşılıyor. Yüzde 30 elektrik karşılamak demek her yıl 7.4 milyar dolar doğal gaza fazladan para vermememiz demek” dedi.

“NÜKLEER SANTRAL DEMEK, BİRİNCİ LİGDEN SÜPER LİGE ÇIKMAK DEMEK”

Nükleer santralin önemini anlatan Yavuz, “Nükleer santral ne demek biliyor musunuz? Boluspor birinci ligde değil mi? Nükleer santral demek, birinci ligden süper lige çıkmak demek. 2023 yılında bir bölümü açılıyor. Sonra diğer bölümleri, sonra da yine başka nükleer santrallerin yapımı söz konusu olacak. Şimdi yapılan gibi 2 nükleer santral çıkarttığımız gün Türkiye’nin elektriğinin yüzde 30’unu karşılıyor. Yüzde 30 elektriğini karşılamak demek her yıl 7,4 milyar dolar doğal gaza fazladan para vermememiz demek. Bu para nereye gidecek? Esnafımızın, köylümüzün, çiftçimizin, memurumuzun, işçimizin cebine gidecek. CHP emin olun ki gitmesin diye uğraşıyor. Nasıl bu partiyi tökezletirim, ‘Bu parti tökezlesin gitsin hatta Türkiye’de düşse zararı yok.’ diyebilecek kadar hakikaten vahim bir kafa yapısına sahip bir parti var karşımızda. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘Tek değişmeyen de ana muhalefet partisi Türkiye’de’ İnşallah onu da değiştirecek bu millet. Niye diyorum ben, süper lige çıkmak demektir diye? Onu engellemek için her yolu denediler. Hatta gezi için gelenler nükleer santrallerden vazgeçin dediler, Kanal İstanbul’dan vazgeçin, üçüncü havaalanından vazgeçin, üçüncü köprüden vazgeçin dediler. Fransa’da 58, Amerika’da 104, Almanya’da 16, Rusya’da 30, Kore’de 28 tane var. Var da var. Süper ligdeyiz iddiasında bulunan her ülkede var. Bizim yanı başımızda Ermenistan’da var. Ama bize gelince yapma. Neden?” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay tarafından Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Sakarya Milletvekili Ali ihsan Yavuz’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tablosu, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar tarafından ise İlçenin simgelerinden deri pösteki hediye takdim edildi.