AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Deligöz ile birlikte 42 üye görevlerinden istifa etti. Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaretlerinde istifasını açıklayan Deligöz, AK Parti'de deprem etkisi yaratacak iddialarda bulunarak, Bildiğiniz gibi; 35 yıldır Bolu'dan Milletvekili çıkaramayan CHP, saydığımız sebeplerle geçen seçimde bir milletvekili çıkardı. Eğer Bolu Ak Partili görevlileri bu hallerine devam ederlerse, partimiz bir milletvekili daha kaybedecek, hatta Belediyeyi de tekrar CHP'ye teslim edecektir” dedi. Deligöz ilk seçimde il başkanlığı görevine aday olacağını da duyurdu.
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Deligöz, kendisiyle birlikte 42 üyesinin Gençlik Kollarından istifa ettiklerini belirtti. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Deligöz ve arkadaşları çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.
Ömer Faruk Deligöz'ün açıklaması şu şekilde;
“25.Aralık.2011 de yapılan Genel Kurulda seçildiğim Ak Parti Bolu İli Gençlik Kolları Başkanlığından ve Yönetim Kurulundan arkadaşlarımla birlikte istifa etmiş bulunuyoruz. Bu basın toplantısını, istifa sebeplerimizin yanında Ak Parti Bolu İl Teşkilatının, Belediyemizin ve Milletvekillerimizin bugünkü durumlarını partimizin aşağıdaki ilkeleri sebebiyle paylaşmak zorunluluğunu hissettik.
-Parti tüzüğümüzdeki şeffaflık” ilkesi,
-Parti Programımızın Giriş kısmındaki Kamusal yaşamın her alanında tam şeffaflık ve hesap verme anlayışını hakim kılınacak” taahhüdü,
-Sayın Genel Başkanımızın "Ben her yönüyle şeffaf bir liderim. Her şeyim şeffaf, her şeyim ortada...” beyanları sebebiyle; bildiklerimizi, gördüklerimizi, düşündüklerimizi siz kıymetli basınımız yoluyla partililerimize ve halkımıza duyurmayı bir görev sayıyoruz.
Bu, aynı zamanda Parti Programımızdaki: (AK PARTİ olarak; parti içi demokrasinin ve şeffaflığın yerleşmesi için; Parti içi demokratik yarış, serbest rekabet ortamında yapılacaktır. Partili üyelerin tüzük ve program dahilinde düşüncelerini özgürce ifade etmeleri sağlanacaktır.) taahhüdünün de ispatı olacaktır”
FAALİYETLERİMİZ:
Seçilmemizden sonra geçen 1 yıl içinde Gençlik Kolları üyesi kardeşlerimle birlikte birçok çalışmalar yaptık. Milletvekilleri, İl Başkanı ve Belediye Başkanı'nın yaptığı faaliyetlerde de hazır bulunduk. Ak Parti'nin; Bolu ve Boluluların hizmetinde olmasını sağlamak, partimizi gençlere tanıtmak, milli-manevi ve kültürel değerlerimizi korumak ve hatırlamak adına birçok çalışmalarımız oldu. Bunların pek çoğu siz değerli basın mensuplarınca haberleştirildi.
BİR YIL İÇİNDEKİ TESPİTLERİMİZ:
Ak Partinin ülkeye hizmetini, temiz siyaset anlayışının Bolu'da da var olduğunu sanarak Gençlik Kollarında çalışmak istedim. Ancak şahit olduğumuz birçok hadise bizleri üzdü ama bunların Ak Partinin değil, şahısların yanlışlıkları olduğunu bildiğimizden (kol kırılır yen içinde) diyerek susmayı tercih ettik. Bekledik ki Genel Merkez bu yanlışlıkları görür, gerekli tedbirleri alır. Bir sene içinde bu kişilerden hiçbir yardım göremedik. Aksine kendi aralarındaki çekişme ve kavgalarında bize kendi taraflarında olmamız için baskı yaptılar. Kendi aralarında bir araya gelip sorunlarını halledemeyen bu kadrolar, birbirlerine karşı güç gösteriminde bulunanlar, gençlik kollarını kendi yanlarına çekmek için bir yıldır mücadele ettiler. Buna rağmen biz hepsine eşit mesafede olmaya çalıştık, birini diğerine tercih etmedik. Hepsinin çalışmalarına katıldık, çalışmalarını destekledik, hiçbirinin adamı olmadık. Sadece partimizin adamı olduk.
KRAL ÇIPLAK:
Son bir yıldır halkın ve teşkilat mensuplarının sokaklarda dillendirdiği bir gerçeği biz basınımızın önünde s