5. Olağan Kongre sürecine giren Ak Parti'de son İl Danışma Meclisi Toplantısı, Cumartesi günü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde yapıldı. Parti teşkilatlarının yoğun katılım gösterdiği toplantıda konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gezi Parkı olayları ile 17 Aralık olaylarında amacının 3. Köprü, 3. Havaalanı, Körfez geçiş ve termik santrallerin durdurulması olduğunu söyledi.

Zeybekci, Mayıs ayındaki taleplerle 17 Aralık'taki darbeciler aynı şeyi istiyorlardı. Hiç kimse Ak Partililerin karşısına geçip de ‘Yetimin hakkını ben koruyorum' demesin. İçimizden biri bu ülkede yetimin hakkını, milletin hakkını devletin bir kör kuruşuna tenezzül ederse, Allah'ın önünde söylüyoruz hep beraber, onun o elini koparmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

Ak Parti Bolu İl Başkanlığı 4. Dönem 10'ncu İl Danışma Meclisi Toplantısı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla Cumartesi günü gerçekleşti. Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde saat 11.00'de başlayan ve büyük coşkuya sahne olan toplantıya İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, Milletvekilleri Ali Ercoşkun ile Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, ilçe ve belde belediye başkanları ve de çok sayıda partili katıldı.

Divan heyetinin seçilmesi, saygı duruşu ve istiklal marşının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, ilk olarak İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara değindi. Coşkunyürek, Bölgemizde ve coğrafyamızda önemli olaylar yaşanmaktadır. Yaşananlar yükümüzün ve sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu göstermektedir. Bizler bu toprakların ümidiyiz. Bütün mazlumların, ezilmişlerin, ümidiyiz. Bizler Halep'in, Bağdat'ın, Şam'ın, Mogadişu'nun, Saraybosna'nın, Myanmar'ın ve Kudüs'ün ümidiyiz. Ak Parti kadroları bu sorumluluğun bilincinde, hedefimiz sadece ülkemizdeki refah ve huzuru değil, tüm dünyadaki insanların huzur ve mutluluğu.

“MESCİD-İ AKSA, KUBBET-ÜS SAHRA BİR GÜN İSTİKBALİNE KAVUŞACAKTIR”

Son günlerde Kudüs'te yaşananlar bizleri derinden üzmektedir. Yüreğimiz yanıyor. Kudüs şehirlerden bir şehir değil, Kudüs tarihin bize emaneti, ilk kıblemizdir. İsrail'i lanetliyoruz. İsrail şunu bilsin ki; Mescid-i Aksa Kubbet-üs Sahra bir gün istikbaline kavuşacaktır. Bölgemizde ve ülkemizde huzur, istikrar bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz ve bu uğurda gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Mazlumların gür sesi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“AHMET DAVUTOĞLU'NUN KATILIMIYLA İLK KONGREMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Konuşmasının devamında kongre sürecine de değinen İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, sürecin sağlıklı bir şekilde devam ettiğini söyledi. 19 Ekim itibariyle delege seçimlerinin tamamlandığını söyleyen Coşkunyürek, seçimlere katılan tüm üyelerimize ve seçimlerin demokratik bir ortamda geçmesini sağlayan tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Bolu'da ülke ortalamasının üzerinde bir katılım olmuştur ve yaklaşık 10.000 üyemiz oy kullanmıştır. Katılımı en yüksek olan %61 ile Göynük ilçemize ve %56 ile Seben ilçemize ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum. 15 Kasım itibari ile kongrelerimiz başlıyor ve ilçe kongrelerimizi 30 Kasım'da tamamlanıyoruz ve inşallah 21 Aralık'ta başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla ilk kongremizi gerçekleştireceğiz.

“KONGRELERİMİZ TÜM VESAYET KALINTILARININ, PARALEL YAPININ, MİLLETİMİZE MUSALLAT OLAN TÜM MUSİBETLERİN TASFİYE EDİLMESİNİN KAYNAĞIDIR”

Kongrelerimiz, Türkiye'mizin büyük hedeflere ulaşmasının, yeni Türkiye'nin vazgeçilmez ihtiyacı olan Yeni Anayasa'nın aziz milletimizle buluşturulma iradesinin, tüm vesayet kalıntılarının, paralel yapının, milletimize musallat olan tüm musibetlerin tasfiye edilmesinin kaynağıdır. Kongrelerimiz, 2015 seçimlerine hazırlandığımız bu dönemde aziz milletimizden yeniden güç alacak partimizin ve teşkilatlarımızın tazelenerek, kuvvet kazanması ve 2023-2053-2071 hedeflerine ulaşma iradesinin kaynağıdır. 2015 seçimlerinde Bolu'dan 3-0 yapmanın kaynağıdır” diye konuştu.

“BÖYLESİ BİR HAREKET İÇERİSİNDE ÜLKEMİZİ ADIM ADIM İLERİYE TAŞIYORUZ”

İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek'in ardından kürsüye çıkan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, Ak Parti'nin Türkiye'nin sıkıntılı bir döneminde Erdemliler Hareketi'nce kurulduğunu söyledi. Kurulduğu yıl iktidara gelen ve her seçimde oylarını artıran Ak Parti'nin ülkenin geleceğinde önemli rol oynadığını söyleyen Yılmaz, Bizler, böylesi çok yoğun bir misyonun sahipleriyiz. Böylesi bir hareket içerisinde ülkemizi adım adım ileriye taşıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz müthiş faaliyetlerle ülkemizi çok önemli noktalara getirdiğimizi hem biz biliyoruz, hem ülkemiz biliyor ve takdir ediyor, hem de dünyaya öğretiyoruz. Bu hareket sadece Türkiye'nin bir kalkınma hareketi değildir. Bu hareket; Türk dünyası ile İslam dünyasıyla ve ezilenlerle kucaklaşma hareketidir. Onun için bu hareketin sorumluluğunun bilincinde olarak çok sağlıklı, kararlı ve doğru hareket etmek zorundayız. Eğilmeden dik durarak, diklenmeden geleceğe adım adım ilerlemek durumundayız. Bugüne kadar Bolu olarak bu duruşu sergilemenizden dolayı bütün teşkilatlarımıza hasretten teşekkür ediyorum” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM YENİ BİR DÖNEMECİN BAŞLANGICI”

Bir dizi ziyaret için gittiği Türkmenistan'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de bulunduğu bazı bakanları karşılama fırsatı yakaladığını belirten Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Dün sabah ben geldim, akşamüzeri de kendileri yurda döndü ve ayağının tozuyla bugün burada. Yani bir ayağımız Anadolu'da diğer ayağımızda pergel gibi bu coğrafyanın tamamında. Çünkü biz sadece Türkiye'nin beklediği bir umut değiliz. Biz Türk dünyasının ve ümmetin ve ezilmiş halkların beklediği bir hareketiz. Böyle bir hareketin neferi olmanın gururunu Allah bana yaşattığı için çok mutluyum. Hepimiz bu gururun bilinci içerisinde geleceğe adım adım ilerlemek durumundayız. Her seçim bizim için önemli. Her seçimin önemine sahip olduğunuz için her seçim bizi bir adım daha ileriye taşıdınız ama önümüzdeki seçim yeni bir dönemecin başlangıcı. Anayasayı tek başına değiştirecek bir güce ulaşıp artık Türkiye'yi bir şahlandırma sürecine götüreceğimiz bir seçim sürecine giriyoruz. Ondan sonra dört yıl seçim yok. Bu dört yıl Türkiye'nin atılım yılı olacak” diye konuştu.

“TÜRKİYE HER ALANDA DEĞİŞTİ, DÖNÜŞTÜ VE BÜYÜDÜ”

Belediye başkanının ardından partililere hitap eden TBMM Divan Kâtip Üyesi ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ise, Türkiye'deki son 12 yıllık süreçte yaşanan gelişmelere değindi. Ak Parti ile birlikte Türkiye'de siyasetin insan odaklı yapıldığını söyleyen Küpçü, insan odaklı siyaset milletini merkeze koydu ve tepeye yerleşti. Ve elhamdülillah diyebileceğimiz birçok hassasiyetle bu coğrafya eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata dair her alanda değişti, dönüştü ve büyüdü. Sayın bakanımız birazdan ekonomik verileri şüphesiz verecek. Evet, biz bir ezberimizi bozmaya çalışıyoruz insanımızı merkeze koyarak. Bize öğretilen üç tarafı deniz, dört tarafı düşman algısından çıkan bir medeniyetin torunları olarak, o kadim hikâyesiyle barışık, bu toprakları nakış nakış işleyen Ak Parti kadroları olarak bir satranç oyuncusu olmaya, şaha gitmeye ve sultan olmaya çalışıyoruz. İnşallah bu devlet ve bu millet hep birlikte aşkla, şevkle, muhabbetle o örgüsünü örecek ve o hikâyesiyle beraber devam edecektir” diye konuştu. Küpçü'nün ardından kürsüye çıkarak Bolu'da yapılan yatırımlar hakkında önemli bilgiler veren Milletvekili Ali Ercoşkun ise, Bizler Milletvekilimiz Fehmi Küpçü ve teşkilatımız, çalışma arkadaşlarımızla birlikte Bolu'nun sıkıntılarını Ankara'da, gerek Bakanlıklar nezdinde gerek hükümetimiz nezdinde kurum ve kuruluşlarda takip ediyoruz. Bir taraftan yasama faaliyetlerini yürütürken diğer taraftan da ilimizin her köşesinde, 8 ilçe 3 belde, 391 tane köyündeki meseleleri imkânlar dâhilinde yürütmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“TARAKLI-GÖYNÜK YOLU HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Göyük, Yeniçağa ve Seben ilçeleri için büyük önem arz eden birçok yatırımın tamamlandığını ya da yapımının başlandığını müjdeleyen Ercoşkun, şunları söyledi; Göynük'te vatandaşlarımızca bize iletilen ve Taraklı'dan itibaren Bolu'ya girdiğimizi biliyoruz” diye bahsedilen bir yol problemimiz vardı. Statik kaplama olan bu yolun sıcak asfalt yapılması her gittiğimizde iletilen bir talepti Elhamdülillah Göynük'te Taraklı sınırından başlayarak ilçemizi de aşan bir şekilde bu sıcak asfalt yapıldı, yapılıyor, Göynük'ümüze, Bolu'muza hayırlı uğurlu olsun.”

“Diğer taraftan Dörtdivan ile Yeniçağa arasında birçok hikâyeye de konu olan bir yolumuz vardı bilindiği üzere. Bu yolla ilgili Fehmi Bey ile birlikte uzun zamandır takip ettiğimiz süreç tamamlandı. Dörtdivan-Yeniçağa arasındaki yolun Karayollarındaki ihalesi gerçekleşti fakat Kamu İhale Kurumu'ndaki süreç devam ediyor. İhalesi müteahhitte teslim edildikten sonra başladı diyebiliriz ama ihalesi yapıldı, hayırlı uğurlu olsun.”

“YEDİGÖLLER YOLUNUN YAPIMINA DA BAŞLADIK”

“Abant ile Taşkesti arasını, Sarıalan ile Aladağ arasını, bunların yanı sıra Bolu ile Yedigöller arasını sıcak asfalt yapmak uzun dönemden beri bir hayalimizdi. İl Genel Meclisi başkanı ve değerli üyelerimizin çalışmalarıyla, Fehmi bey ile Maliye ve Orman Bakanımızdan elde ettiğimiz elde ettiğimiz ödeneklerle, İl Özel İdaresi bütçesine dokunmadan Abant ile Taşkesti arasındaki yolumuz tamamlandı. Sarıalan ile Aladağ arasındaki yolumuz tamamlandı, Yedigöller yoluna da başladık. Başlamak demek bitirmek demek, hayırlı uğurlu olsun.”

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN DA SİZLERE ÇOK SICAK, SAMİMİ VE İÇTEN SELAMLARINI GETİRDİM”

Basına açık bölümde son konuşmacı olarak kürsüye çıkan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, ülke gündemi ve ekonomik durum ile ilgili detaylı bir konuşma gerçekleştirdi. Zeybekçi, konuşmasının başında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'ndan ayrı ayrı Bolu'ya selam getirdiğini söyledi. Ak Parti Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cuma akşamı Türkmenistan ziyaretinden döndüklerini belirten Bakan Zeybekci, Cumhurbaşkanımız ile uçaktan inerken, tam vedalaşırken Bolu'ya gidiyorsun değil mi” diye sordu. Bende ‘evet efendim yarın Bolu'ya gidiyorum' diye Kardeşlerime selamımı ilet lütfen” dedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın da sizlere çok sıcak, samimi ve içten selamlarını getirdim” dedi. Bakan Zeybekci'nin bu sözleri üzerine salonda büyük alkış koptu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için tezahürat yapıldı.

“BU MEMLEKET YILLIK YÜZDE 7 BİN FAİZİ GÖRDÜ”

Ekonomik verilerin yer aldığı sunum eşliğinde gerçekleştirdiği konuşmasında Türkiye'nin 2000'li yılların başında ekonomisini yönetemediğinin altını çizen Bakan Zeybekci, ülkeyi ordularıyla parçalamak isteyenlerin aynı zihniyetiyle ülke ekonomisinin yürütülemez hale getirildiğini kaydederek, Türkiye'nin ekonomisini IMF'nin tek memuruyla yönetilir hale getirdiler. Türkiye'de ekonomi 3-5 gün ilerisini göremiyordu. Bu memleket yıllık yüzde 7 bin faizi gördü. Biz bu milletin emanetçisiyiz. Biz bu milletin emanetini canımızdan aziz bildik. Biz bu milletin emanetini kendi canımıza, malımıza, mülkümüze ve hayatımıza hesap bile ettirtmedik, her şeyin önüne koyduk. Bu bankaların her biri Hazine'ye bu güne kadar 20 milyar lira para aktardı. Bugün Halk ve Ziraat Bankasını satmaya kalksanız dünyanın her yerinden her birine 15-20 milyar dolar baştan peşin para verirler. Türkiye, o noktalardan bu noktalara geldi.” diye konuştu.

“BU MİLLET ASLA ESİR DÜŞMEDİ, ASLA DİZ ÇÖKMEDİ”

Konuşmasının devamında İslam coğrafyasının çok zor ve bedelli coğrafyaya sahip olduğunu söyleyen Bakan Zeybekci, Anadolu topraklarında yaşamın ve ecdadın emanetin sahip çıkmanın kolay olmadığını kaydetti. Bedel ödemek gerektirir” diyen Zeybekci, Biz bin yıldan beri bu coğrafyada yüz binlerce, on binlerce, milyonlarca bedel ödedik. Biz bu coğrafyada asla ve asla 'aman' demedik. Bu millet asla esir düşmedi, asla diz çökmedi. Bize Çanakkale'de, Yemen çöllerinde, Büyük Taarruz'da, Maraş'ta, Antep'te diz çöktüremeyenler, gördüler ki bu iş kolay olmayacak, taktik değiştirdiler. 'Biz bunları başka şekilde diz çöktürelim' diye bugüne kadar malum oyunlarını hepimizin bildiği şekilde oynamaya devam ettiler. Kültür emperyalizmi ile oynadılar, kapitalizmin bütün enstrümanlarını kullanarak oynamaya devam ettiler. Baktılar, gördüler ki dışarıdan müdahalelerle olmuyor, içeriden en dibimizden müdahalelerle saldırarak yapmaya çalıştılar. Bütün her şeyi denediler” dedi.

“GEZİ PARKI OLAYLARINDA AMAÇ AĞAÇ DEĞİLDİ”

Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık Operasyonlarına da değinen Ekonomi Bakanı Zeybekci, Gezi Parkı olaylarının amacının ağaç olmadığını ifade ederek, İstanbul´da o başlayan olaylardan sonra birkaç noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum. İstanbul´da o ağaçlardan dolayı koparılan o fırtınada biliyorsunuz, Cumhurbaşkanımız Afrika gezisindeydi. O Afrika´dayken Başbakan Yardımcımız, İstanbul´da Taksim Platformu denen o gösterilerde en önde gidenleri dedi ki, ‘Ne istiyorsunuz onu konuşalım' dedi. Bülent Arınç onlarla görüştükten sonra bunlar çıktılar hala bakın internette görebilirsiniz. Biraz sonra sayacağım talepleri dile getirdiler. Birincisi 3. havaalanı durdurulsun, 3. köprü durdurulsun, körfez geçiş durdurulsun, nükleer santraller durdurulsun. Derdiniz hani ağaçtı, hani Taksim'di” dedi.

“BİN SAYFALIK İDDİANAMEYİ YAKLAŞIK 15 DAKİKADA OKUYAN MAHKEME…”

17 Aralık Operasyonu'nun Gezi Parkı olaylarıyla aynı amacı taşıdığını belirten Bakan Zeybekci, O da bizim biraz saflığımız. En dibimiz, en yakınımızdaki bir örgüt iyi hazırlanmış. 17 Aralık, 25 Aralık. 17 Aralık, 25 Aralık'ta sadece bir kısmını söyleyeceğim. Bir savcı çıktı ve binlerce sayfa yaklaşık olarak 20 çuval dolusu evrakla suç duyurusunda bulundu. Ve o bütün o dosyaların özeti olarak da bin sayfalık bir iddianame verdi. Bin sayfalık iddianameyi yaklaşık 15 dakikada okuyan mahkeme bir karar verdi. Verdiği karar neydi biliyor musunuz? Verilen kararda şunu diyordu. 'Aşağıda listede adı geçen şirketlerin ve şahısların mal varlıklarının dondurulmasına, paralarının el konulmasına ve yasaklanmasına karar verdik' Kimdi bu şirketler biliyor musunuz? Nükleer santral inşaatında yer alan Türk şirketleri, 3. havaalanına çıkan Türk şirketleri, Körfez Geçiş Projesi'ni yapan Türk şirketleri, tüp geçidi bitiren, ikincisini alanlar. Sıralamayı yazmış böyle. Mayıs ayındaki taleplerle 17 Aralık'taki darbeciler aynı şeyi istiyorlardı. Hiç kimse Ak Partililerin karşısına geçip de ‘Yetimin hakkını ben koruyorum' demesin. İçimizden biri bu ülkede yetimin hakkını, milletin hakkını devletin bir kör kuruşuna tenezzül ederse, Allah'ın önünde söylüyoruz hep beraber, onun o elini koparmak bizim boynumuzun borcudur” ifadelerine yer verdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin 45 dakika süren konuşmasının ardından toplantı basına kapatıldı. Bu bölümde merak edilen konulara ilişkin çok sayıda soru ile karşı karşıya kalan Bakan Zeybekci, yaklaşık 1 saat boyunca partililerin sorularına açıklık getirdikten sonra toplantı sona erdi.