30 Mart seçimlerinde ilimizde yayın yapan Bolu Gündem Gazetesi'nde Makinist isimli köşe yazarının AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun'un oyunu AK Partiye vermeyeceği yönündeki iddiaları Ercoşkun serti bir dille eleştirdi. Ercoşkun, Bu kara propagandanın, -bu çamur at izi kalsın şeklinde- aslında bir taşla birkaç kuş vurmayı hedefleyen, fitne fesat üretim merkezi olarak daha önce tanımladığım bir yerden böyle bir şey çıkmasını Bolu kamuoyu takdirine bırakıyorum. ‘Ali Ercoşkun veya diğer siyasi yetkililer Alaaddin Bey'e oy vermeyecek' diye, ‘Onlar yanlış yapmayacak' şeklinde kendilerine göre yapılan bu değerlendirmeleri de şiddetle kınıyorum” dedi.
Seçime sayılı günler kala Bolu Gündem Gazetesi'nde Makinist isimli köşe yazarının AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'un AK Partiye oy vermeyeceği yönündeki iddialar AK Parti Teşkilatı tarafından ve Milletvekili Ali Ercoşkun tarafından sert bir dille eleştirildi. AK Parti İl Başkanlığında yapılan basın açıklamasına AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, Milletvekili Ali Ercoşkun ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz, AK Parti kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın katıldı.
Ercoşkun, açıklamasında, Biz AK Parti Teşkilatlarının bütün fertleri olarak kendimizi değil davamızı, kendimizi değil ülkemizi ve milletimizi öne koyan mensuplar olarak bu seçimde de Ak Parti'nin Bolu'da 1 oy fazla alabilmesi için gece gündüz demeden bir gayret gösteriyoruz. Bu kara propagandanın, -bu çamur at izi kalsın şeklinde- aslında bir taşla birkaç kuş vurmayı hedefleyen, fitne fesat üretim merkezi olarak daha önce tanımladığım bir yerden böyle bir şey çıkmasını da bir kez daha Bolu kamuoyu takdirine bırakıyorum” dedi.
“KENDİMİZİ DEĞİL DAVAMIZI, KENDİMİZİ DEĞİL ÜLKEMİZİ VE MİLLETİMİZİ ÖNE KOYUYORUZ”
Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, 30 Mart Yerel Seçimleri'ne çok az bir zaman kaldı. Meclis'in kapanmasıyla birlikte Seçim Koordinasyon Merkezi'mizin ilk gün yapmış olduğu programı harfiyen yerine getiriyoruz. Bu çalışmaları Teşkilatımızla birlikte yapıyoruz. Ekip olarak da Bolu'nun her köşesinde paylaşmak durumundayız. Böylesine geniş bir coğrafyada hepimiz bu çalışmaları gerçekleştirirsek, takdir edersiniz ki; bunların hiçbirini yetiştirmemiz mümkün olmaz. Dolayısıyla Partimizin geniş aile avantajını kullanarak da bu çalışmaları ayrı ayrı gerçekleştiriyoruz. Seçim sürecinde sona yaklaştıkça, Sayın Başbakanımıza, Hükümetimize, iftira, karalama kampanyaları bir bir gerçekleştirilirken, maalesef çok çirkin, etik kurala uymayan, basın etik kurallarıyla alakası bulunmayan, açıkça isim yazılamadan ifade edilen yazılarla karşı karşıya kaldık. En son ki süreçte Bolu Gündem Gazetesi, -isimde vermek lazım-, isim verilmeyen bir köşe yazısında, benim yapmış olduğum bir açıklamayla alakalı farklı neticelere çeşitli ithamlarla karşı karşıya kaldık. Ben dedim ki; ‘Evet, 3 Kasım 2002'den bu yana Bolu halkı AK Parti'ye çok ciddi bir destek verdi, güç verdi, kuvvet verdi. Sayın Başbakanımıza bu gücü ve kuvveti verdi ama aynı zamanda yereldeki yöneticilere de bu gücü ve desteği aynen verdi. 3 Kasım 2002'den bu yana yapılan seçimlerde de bu desteği arttırarak devam etti.' Dolayısıyla ben hep şunu söyledim; ‘Bolu halkı hiçbir zaman yanlış yapmadı. Bu seçimde de özgür ve hür iradesini inşallah sandığa yansıtacak. Türkiye'nin Ak Parti ile elde ettiği kazanımlar, bugüne dek gerçekleştirdiği icraatlar 30 Mart Yerel Seçimleri'nde bunun bir yerel seçim hüviyetinden sıyrıldığını, aslında geneli değerlendirdiğini ve 30 Mart Yerel Seçimleri ile birlikte Türkiye'nin istikametinin, geleceğinin ve bugüne dek elde ettiği kazanımların daha da ileri noktaya gidip gitmeyeceğinin be