Hakkari'de çarşı iznine çıkan 3 sivil giyimli askerin şehit edilmesinin ardından yaptığı açıklama ile saldırıyı kınayan ve başsağlığı dileyen Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Adil Esen, Huzurumuza, birlik ve beraberliğimize sıkılan bu kurşunların hesabı er ya da geç mutlaka sorulacaktır. Bu etekli zihniyet mutlaka hesap verecektir” diye konuştu.

Esen, Yüksekova İlçesi'nde caddede yüzleri maskeli teröristlerce gerçekleştirilen ve 2'si uzman, 1'i er olmak üzer 3 askerin şehit edildiği olay ile ilgili açıklama yaptı. Yazılı olarak yaptığı açıklamada saldırıyı lanetleyen Merkez İlçe Başkanı Adil Esen, Yüksekova'da yapılan hain saldırıyı lanetliyorum. Bu ülkenin birilik ve beraberliğine kasteden terörü lanetliyorum. Bu saldırıda kullanılan kirli maşaları, onları tutan iç ve dış mihrakları lanetliyorum. Şehitlerimize Allah-ü Teala'dan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Huzurumuza, birlik ve beraberliğimize sıkılan bu kurşunların hesabı er ya da geç mutlaka sorulacaktır. Bu etekli zihniyet mutlaka hesap verecektir.” dedi.

Açıklamasının devamında şehit cenazeleri üzerinden partisini eleştiren muhalefet partilerine de Terör biterse, şehit cenazesi gelmezse siz nereden nemalanacaksınız!” diye tepki gösteren Esen, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: Ben buradan bu aziz milletin birlik ve beraberliğine, evlatlarına sıkılan her kurşunda, her cinayette, her katliamda bunu yapan terör örgütünü ağzına almayıp, şehit cenazeleri üzerinde siyaset devşirmeye çalışan zavallı zihniyeti de bu milletin şaşmaz muhakemesine havale ediyorum.

“TERÖR BİTERSE, ŞEHİT CENAZESİ GELMEZSE SİZ NEREDEN NEMALANACAKSINIZ!”

Birlik adına, beraberlik adına, bu milletin güçlü bekası adına fikir üretemeyen, akıl yürütemeyen ve yıllardır şehit cenazeleri üzerinden bu aziz millete korku salmaya, hiza vermeye çalışan sahte kahramanlar gözünüz önünde bu ülke 40.000 şehit verdi. Siz neredeydiniz? Terörist başı size teslim edildi neredeydiniz? Siz şehit cenazesi olduğunda sahne alan şovmenlik yapan güruh merak etmeyin. Bu millet sizin bu şovlarınızı artık yutmuyor ve bu millet gerçekten artık uyandı. Siz biraz samimi olsanız önce teröre lanet edersiniz ama terör sizin hayat damarınız. Terör biterse, şehit cenazesi gelmezse siz nereden nemalanacaksınız!

Ey karanlık güçlerin ülkemdeki tetikçileri, ey bu millete yabancı, bu millete yalancı zihniyet. Ey hayat damarları; ihanet yüklü tezgahların çürük ve kirli ayaklarına bağlanmış gurüh! biraz samimiyetiniz biraz vicdanınız kaldıysa teröre lanet edin. Terörden medet uman bu zavallı güruhtan beklediğimiz, bu zavallılıktan kurtulup milletin birlik ve beraberliği esenliği, güvenliği için fikir üretmeleri ya da susmalarıdır. Sizin iç ve dış ihanet şebekeleriyle ittifak kurduğunuz benliğinizden bu saatten sonra susmaktan daha değerli bir davranış çıkmayacaktır. Onun için söz yerine kin akan o ağızlar susmakla erdem kazansın…”