Diyarbakır'daki olaylar sırasında 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesi olayına tepki gösteren Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Adil Esen, Şiddetle kınıyorum. Herkes aklını başına almalı ve hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti'nin sabrını sınamaya kalkmamalı” dedi.

Ak Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Adil Esen, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı askeri alandaki Türk bayrağının terör örgütü sempatizanı bir kişi tarafından indirilmesine tepki gösterdi.

Esen, açıklamasında Diyarbakır'da çocuk ve kadınlar öne sürülerek gerçekleştirilen şiddet olaylarını ve bayrak indirme provokasyonunu nefretle kınadığını belirterek herkesin aklını başına alması, Türkiye Cumhuriyeti'nin sabrını sınamaya kalkmaması gerektiğini vurgulayarak Şehitlerimizin canıyla ve kanıyla ortaya çıkan şanlı Türk bayrağını indirme teşebbüsü Türkiye'de yaşayan 76 milyon vatandaşımıza yapılmış bir saldırıdır. Bayrak hepimizin bayrağı, ortak sembolü ve en önemli değeridir ve millet olarak ezelden ebede uzanan tarihi yolculuğumuzda bağımsızlığımızı ve bunun için verdiğimiz ortak mücadeleyi simgelemektedir. Şiddetle kınıyorum. Herkes aklını başına almalı ve hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti'nin sabrını sınamaya kalkmamalı” dedi.