Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın'ın istifasının ardından gözler yerine atanma ihtimali olan isimlere çevrildi. Genel Merkez gündemindeki 5 isimden birini atayacak.
Ömer Sayın'ın istifasının ardından AK Parti İl Başkanlığına kimin atanacağı merak edilmeye başlandı. Birçok ismin gündeme geldiği İl Başkanlığı koltuğuna sürpriz bir ismin de oturabileceği konuşuluyor. Mehmet Güner, Yüksel Coşkunyürek ve Mücahit Kutlu'nun isimleri ön plana çıkarken; partililer, sürpriz olarak Abdullah Uzun ve Ömer Baygın'ın da atanabileceğini düşünüyor. Gündeme gelen beş ismin ikisinin Gerede'den olması dikkat çekiyor.
Ömer Sayın'ın istifasının ardından Ak Parti İl Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağına yönelik senaryolar konuşulmaya başlandı. Ön plana Bolu Eski Milletvekilleri Mehmet Güner ve Yüksel Coşkunyürek çıkıyor. Seçimlerde, aday adaylığı sürecinden sonra İl Başkanlığı ve Milletvekili adaylığı için ismi gündemde yer almaya başlayan Mücahit Kutlu'da ismi ön plana çıkan İl Başkanı adaylarından.
Gerede Teşkilatı'nın Eski Belediye Başkanları Ömer Baygın'ın İl Başkanı olmasını istemesi nedeniyle Ömer Baygın'ın ismi de Genel Merkez'deki aday listesinde yer alıyor. Gündemde olan son isim ise Abdullah Uzun. Uzun'un İl Başkanı olmasına partililer düşük ihtimal verse de, il başkanı olabilecek isimlerden biri olarak gösteriliyor.