AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. İl Başkanı Sayın, Bugün bizlere düşen görev, teslim aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere en ileri seviyede teslim etmektir. Bizde bu bilinçle ülkemiz ve milletimizin daha ileriye gitmesi için var gücümüzle çalışmaktayız” ifadelerine yer verdi.
AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamasında Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün, Türk ve Dünya çocuklarına armağan ettiği bu anlamlı günün, çocuklarımız için güzel bir geleceğin, huzurun ve başarıların yeni başlangıcı olması temennisinde bulundu.
23 Nisan'ın TBMM'nin açılışı olmasınedeniyle önemli bir anlam taşıdığını da ifade eden AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın açıklamasında; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm dünya çocuklarının kardeşçe kutladığı, barış içinde yaşanabilecek bir dünyanın tohumlarının atıldığı ilk ve tek çocuk bayramıdır. Bu topraklarda yaşayan tüm çocukların bu onurlu görevi en güzel şekilde yerine getireceklerine inanan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de, bu büyük sevgi ve inancının bir ifadesi olarak bugünü Türk çocuklarına armağan etmiştir. Ulu Önder Atatürk; ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milleti yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Tek bir egemenlik vardır, o da ulusal egemenliktir' demiştir. Bugün bizlere düşen görevde, teslim aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere en ileri seviyede teslim etmektir.Bizde bu bilinçle ülkemiz ve milletimizin daha ileriye gitmesi için var gücümüzle çalışmaktayız. Bizler; Suriye'deki Filistin'deki, Arakan'daki çocukların gözyaşının son bulması için de gayret göstermekteyiz. Çünkü tıpkı bu Anadolu topraklarında yaşayan evlatlarımız gibi onlarından en doğal hakkıdır çocukluklarını yaşamak.Bu vesileyle geleceğimizin teminatı olan bütün çocuklarımızın ve Türk milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, tüm dünya çocuklarının barış ve huzur içinde yaşamasını diliyorum” dedi.