AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, İl binasında düzenlediği basın toplantısı ile seçim sonuçlarını değerlendirdi. Sayın, Seçimler Türkiye açısından bir çok kirli oyunların oynandığı, birçok tezgahların ortaya konulduğu, demokrasi dışı, yasa dışı, ahlak dışı tertiplerin ortaya konmaya çalışıldığı bir seçim oldu ama gördük ki bu millet demokrasinin ve yapılan hizmetlerin arkasında durdu” diye konuştu.
Sert geçen seçim kampanyası döneminde, istisnai de olsa bazı siyasilerin ‘ahlaki' seviyenin altına indiğini ve ağır ithamlarda bulunduklarını belirten Sayın, muhalefet partisine üstü kapalı çağrıda bulundu; Bu şekilde davrananların seçim sonuçlarında aldıkları mağlubiyet nedeniyle siyaset sahnesinden ya uzaklaşmalarını ya da kendilerini yeniden dizayn etmelerini kendilerinden bekliyorum!”
Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın, Bolu'da ve Türkiye'nin birçok ilinde Ak Parti'nin zaferi ile sonuçlanan seçimleri değerlendirdi.“ Türkiye'nin seçim tarihine baktığımız zaman çok sıra dışı bir seçim oldu. Aslında bir mahalli idareler seçimleri olmasına rağmen, genel seçim havasına büründü. Kısaca varlık yokluk, istiklal, istikbal ve istikrar mücadelesine içerisinde geçen bir seçimi geride bıraktık” şeklinde konuşan ve alınan sonuçlarının millete hayırlı olmasını temenni eden tecrübeli siyasetçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“DEMOKRASİNİN ARKASINDA DİMDİK DURAN BOLU SEÇMENİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
“Bolu'muzdaki istikrarın devam etmesi bizim açımızdan çok önemliydi ve çok şükür Bolu'daki belediye başkanlığını kazanmış olduk. Bu nedenle seçimlerin kazanılmasında emeği geçen başta teşkilat mensuplarımız olmak üzere, demokrasinin arkasında dimdik duran Bolu seçmenine teşekkür ediyorum. Biz Ak Parti olarak belediye başkanlıklarını ve il genel meclis üyeliklerini kazandık. Biz dün olduğı gibi, bundan sonra da sadece Ak Partililerin değil bütün milletimizin hizmetinde olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyor, halkımızın bu şekilde bilmesini istiyorum. Bundan sonra hiç bir aidiyet, hiçbir parti gözetmeksizin hizmetlerimize Bolu'da ve ilçelerimizde devam edeceğiz.
“UMARIM BUNDAN SONRAKİ SEÇİMLER TEZGAHA YÖNELİK KAMPANYALAR YÜRÜTÜLMEZ”
Çok gergin bir seçim ortamı yaşadık. Bu gerginlik ülkemize ve Bolu'muza ciddi hasarlar açmış olabilir. Bunları en kısa sürede telafi etmek için bu gerginliğin ortadan kalkması lazım. Seçimler Türkiye açısından bir çok kirli oyunların oynandığı, birçok tezgahların ortaya konulduğu, demokrasi dışı, yasa dışı, ahlak dışı tertiplerin ortaya konmaya çalışıldığı bir seçim oldu. Ama gördük ki bu millet demokrasinin ve yapılan hizmetlerin arkasında durdu. Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olur şeklindeki deyimin tahakkuk ettiğini ve bunun vatandaşımızın yüreğinde yer bulduğunu bir kez daha anladık. Umarım ki bundan sonraki seçimlerde böylesi demokrasi dışı, iftiraya, yalana ve birçok tezgaha yönelik kampanyalar yürütülmez. Ahlaki seviye itibariyle daha etik çizgide olan bir seçim yaşarız bundan sonra. Çünkü Türkiye'nin buna ihtiyacı var.
İllegal, yasadışı, demokrasi dışı, ahlak dışı seçim kampanyası yürütenlerin bu seçimlerden çıkarması gereken önemli dersler olduğunu düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki seçimlerde, sonraki günlerde kendilerini paralel devlet yapılanması içinde olmakla beraber, neredeyse artık bizim inançlarımıza da yeni bir inanç sistemi oluşanlar bu seçimlerden ciddi bir ders çıkarlar ve böyle yollara başvurmazlar diye düşünüyorum.
“İSTİSNAİ DE OLSA BAZILARININ AHLAKİ SEVİYENİN ÇOK ALTINA İNDİĞİNİ GÖRDÜK”
Seçim kampanyası döneminde bütün partiler sahada çok güzel bir çalışma sergiledi. Çok ö