Resmi olarak Ak Parti İl Başkanlığı görevine getirilen Nurettin Doğanay, parti teşkilatı ile birlikte ilk ziyaretini Ak Parti Kurucu Başkanı olan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek gerçekleştirdi. Doğanay 1 Kasım seçimlerinde Ak Parti'nin Merkez İlçede oylarını %12.5 artırdığını belirterek, bu başarının Bolu Belediyesinin doğru hizmetlerinden kaynaklandığını belirterek Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

AKP Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, AKP Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezelve il yönetim teşkilatı ile birlikte Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, ilk ziyaretlerini Ak Parti Kurucu Başkanı Alaaddin Yılmaz'a yapmak istediklerini belirterek, Bolu Belediyesinin doğru hizmetler yaptığının da altını çizerek Başkan Yılmaz'a teşekkür etti.

“AK PARTİ İLE TÜRKİYE BİRLİKTE MÜTALAA EDİLİR VAZİYETTE”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kısa bir seçim değerlendirmesi de yaparak, Öncelikle yeni atanmış İl Başkanım, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları İl Başkanları, İl Yönetim Kurulumuzun çok değerli üyeleri, bizleri son derece onurlandıran bir ziyaret gerçekleştirdiler. Bundan önceki 7 Haziran seçimlerinde biz inşallah önümüzdeki 4 yıl istikrarlı bir hükümet kurulur ve 4 yıl bir daha seçim olmaz ve bu dönemde hem Bolu'muz hem ülkemiz yükselir, büyür ve bir daha geri dönülemez hala dönüşür diye düşünürken maalesef 7 Haziran seçimlerinde Türkiye'de tek başına iktidar olma şansını yitirmiştik. Bu bizde çok büyük üzüntüye neden oldu. Çünkü her şeyden önce ülkemiz önemliydi, partimizin aldığı oy az veya çok olabilir ama şunu biliyoruz ki Ak Parti ile Türkiye birlikte mütalaa edilir vaziyette. Ak Parti bir hata yaparsa bunun sıkıntısı sadece Ak Parti'ye ve Ak Partililere değil ülkeye oluyor. Herhangi bir parti hata yaptığında sadece kendi oyu düşüyor ve kendi partisini ilgilendiriyor. Ama Ak Parti böyle değil. Biz ülke ile birleşmiş bir parti olduğumuz için bizim hata yapma lüksümüz yok” dedi.

“İLK SEÇİMLERDEKİ HEYECANIMIZI YAKALADIK”

1 Kasım'da Ak Parti'nin tek başına iktidar olmasını da değerlendiren ve Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay hakkında olumlu görüşlerini aktaran Başkan Yılmaz, Tabi yeniden seçimler oldu, ülke yeni bir dönemece girdi. Bu dönemeçte de bizim il başkanımızın Milletvekili Aday Adayı olması dolayısı ile de yerine vekaleten İl Başkan Vekilimiz Olarak Nurettin Bey il Başkanlığı görevini yürüttü ve seçimlere girdi. Ben kurucu il başkanı olarak, Ak Parti'nin kurulduğu günden bugüne geçen bütün süreçleri belki en iyi bilenlerden bir tanesiyim. İlk dönemki seçimlerimizdeki heyecanı bu son zamana kadar yakalayamamıştık. Çok güçlüydük, herkes bize oy veriyordu, artık birbirimize de, birlikteliğimize de pek ihtiyacımız yok gibi görünüyor idik. Ama son dönemlerde sıkıntılar dolayısı ile iktidarı kaybedince kendi başımızı topladık ve netice itibari ile Nurettin Beyin İl Başkanlığında hem Kadın Kolları hem Gençlik Kollarımız Başkanlıklarında yeni bir seçime gittik. Bu seçim tarihi bir dönemeç seçimiydi. Ben şunu gördüm bu seçimlerdeki organizasyon ve koordine açısından ilk kurulduğumuz zamanki ilk seçimlerdeki heyecanımızı yakaladık. İl teşkilatı, bütün ilçe başkanları ve ilçe yönetimleri, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, Belediye Meclisimiz ve İl Genel Meclisi üyelerimiz de dahil olmak şartıyla bir heyecan içerisinde birlik ve beraberliği ilk defa bu dönem çok kuvvetli olarak sağladık ve bu berekete dönüştü. Bunu sağlayan ve şuan seçimlerden sonra da resmen atanan İl Başkanımızı ve onun şahsında tüm teşkilatı kutluyorum. Allah yüzümüze güldü, inşallah bir daha bu birlikteliği bozdurmaz. Bu konuda il başkanlığı görevini yürüten Nurettin Bey'den Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

“İLK ZİYARETİMİZ KURUCU İL BAŞKANIMIZA”

Daha sonra açıklamalarda bulunan Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Sizin bu manadaki konuşmalarınız ve tavsiyeleriniz bizim için önem arz etmekte. Aslında bugün buraya gelişimizin üç tane nedeni var. Nedenlerimizden bir tanesi seçim sonrası yapmış olduğumuz ilk ziyaretimizi Belediyemizden başlayarak yapmak istedik. İkinci ziyaretimizin sebebi de İl Başkanı olarak benim atanmam dolayısı ile yine bugün buradayız. Üçüncü en önemli noktalardan bir tanesi de biraz önce belirttiğim Kurucu İl Başkanımıza ziyarete gelmiş olduk” diye konuştu.

“1 KASIM SEÇİMLERİ ÖNEMLİ BİR SEÇİM SÜRECİYDİ”

1 Kasım seçimlerinin önemine değinen Doğanay, Sayın Başkanım öncelikle 1 Kasım seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz açısından hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sahada arkadaşlarımızla birlikte çalışırken hep şunu söyledim; 1 Kasım seçimlerinin bir Çanakkale olduğunu, bir Dumlupınar olduğunu, bir Sakarya olduğunu söyledim. Ak Parti teşkilatları açısından ciddi manada önem arz eden ve hatta şuana kadar girmiş olduğumuz seçimlerin hepsinde bu seçimlerin çok önemli olduğunu söylerdik ama 1 Kasım seçimleri bunların hepsinden daha önemli bir seçim süreciydi” dedi.

“3-0 YAPACAĞIMIZA İNANMIŞTIK”

Çok çalıştıklarını ve Bolu'da 3-0 yapacaklarına inandıklarını belirten Doğanay, İl başkanımız Yüksel Coşkunyürek'in Milletvekili Aday Adayı olması ile istifası süreci sonrasında konumum gereği göreve vekalet etmem gerekiyordu. Göreve geldikten sonra bizler makam ve mevki sahibi olmak adına değil ama sorumluluğumuzun gereği olarak, Ak Partiliye yakışır bir şekilde sahaya indiğimizde ilk günden itibaren buradaki tüm arkadaşlarımızla beraber birlikte 3-0 yapacağımıza inanmıştık. Hatta ve hatta seçimlerden önce teşkilat başkanlarımızla bir telefon görüşmesi yaptığımızda seçimlerden sonra sizin yanınıza 3-0 yaparak geleceğiz inşallah demiştim. Bunu çok istedik, ciddi anlamda emek sarf ettik. Tabi kaderin üzerinde de bir kader vardır, nasiptir, kısmettir” ifadelerine yer verdi.

“MERKEZ İLÇE'DE OYLARIMIZI %12.5 ARTIRDIK”

Son olarak Başkan Yılmaz'a teşekkürlerini sunan Doğanay, Biz seçim akşamı Türkiye'de Ak Parti'nin iktidar oluşuna çok fazla sevinemedik. Sevinememizinsebebi de Fatih kardeşimizi meclise göndermek istememizden. Evet 7 Hazirana göre çok ciddi anlamda bir artış oldu tabi buradaki bu artışı şahıslar ya da isimler üzerinde söylemek çok doğru olmaz. Merkez İlçe'de oylarımızı %12.5 artırdık. Ak Parti İl Başkanı sıfatı ile Belediye Başkanımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum çünkü bu %12.5'lik oy artışını iyi irdelememiz gerekiyor. Bolu Belediyesi'nin yapmış olduğu doğru hizmetler neticesinde bu oy artışını sağlamış olduk” şeklinde konuştu. (Yaşar DİNÇER)