Aslen Van Erciş'li olan, fakat Kocaeli'de yaşayan 37 yaşındaki Kocaeli Üniversitesi 2'nci sınıf Lojistik Bölümü öğrencisi Erol Özavcı, sevdalısı olduğu AK Parti için üçüncü kez yollara düştü.

DSP'nin, 2010'daki olağan kurultayında genel başkanlığa aday olan ancak seçimi kaybeden Erol Özavcı, AK Parti'ye destek vermek üzere 2014 yılında parti amblemi, genel başkan fotoğrafı ve sloganları ile süslettiği otomobiliyle Türkiye turuna çıkmış, 30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi aralarında Bolu'nun da bulunduğu çok sayıda ili dolaşmıştı. Ulaştığı illerde halkla sohbet ederek Ak Parti'ye destek isteyen Özavcı, 7 Haziran öncesi yeniden yollara düştü.

Kocaeli'nden hareket eden ve Sakarya ile Düzce'nin ardından bugün Bolu'ya ulaşan Erol Özavcı, şehir turunun ardından kent merkezindeki Ak Parti Bolu İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapan ve seçim yasaklarının sona ereceği tarihe kadar Türkiye'deki tüm illeri ziyaret etmek istediğini söyleyen Özavcı,"7 Haziran seçimleri Türkiye'nin dönüm noktası olduğunu kabul ederek, Ak Parti'mize, başbakanımıza ve cumhurbaşkanımıza destek olmak üzere Türkiye turuna çıkmış bulunmaktayım" dedi.

"GÜN TÜRKİYE DAVASINA ÇIKMA GÜNÜDÜR"

Kendisini bu davaya inanan ve gönül veren biri olarak tanımlayan ve "Ak Parti iktidarının devamını bu ülkenin olmazsa olmazı olarak gören bir vatanseverim" diyen Erol Özavcı, Kocaeli'den milletvekili aday adayı olduğunu, fakat isteye giremediğini belirterek, "Gün kişisel ve siyasi hesapların günü değil; gün Ak Parti'ye, Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza ve dolayısıyla yeniden büyük Türkiye davasına çıkma günüdür. Mesele, Türkiye'ye çağ atlatan icraatların altında imzası bulunan iktidarın yanında olmaktır" diye konuştu.

"AK PARTİ ÇATISI ALTINDA BİRLİK OLMAYA DAVET EDİYORUM"

"Türkiye, farklı etnik gruplara ve siyasi değerleriyle bir bütündür" diyen ve açıklamasında son olarak Bolululara çağrıda bulunan genç seyyah,"Bu ülkede yaşayan herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin bir parçasıdır. Amaç Türkiye'nin daha fazla büyümesi ve gelişmesiyse bölünmek değil, birleşmek gerekir. Yeniden büyük Türkiye için güç birliği yapmaya, bu ülkenin ve özellikle çocuklarımızın geleceği için Ak Parti çatısı altında birlik olmaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi. Haber Merkezi