AK Parti Heyeti görevlerine yeni atanan İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli'yi makamlarında ziyaret etti.
AK Parti Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, İl Başkanı Ömer Sayın, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu ve İl Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan AK Parti Heyeti, Bolu'da göreve yeni atanan İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli'yi makamlarında ziyaret etti.
İl Başkanı Sayın ve vekillerin hayırlı olsun temennileri dışında Bolu'nun huzurlu bir kent olduğu ve sadece geçiş güzergâhında bulunması nedeniyle bazı kaçakçılık olaylarına rastlanıldığının konuşulduğu ziyarette Belediye başkanı Alaaddin Yılmaz ise fırsatı değerlendirdi ve Kızılkaya'ya taleplerini iletti.
“EN BÜYÜK SIKINTI ARABADA BİRA İÇENLER”
“Biz açmamız gereken yolları daha tam açamadık. Bazı yerlerin yapılması lazım, seçim sonuna bırakıyoruz. Biz şuan akıcı bir trafiğe önem verdik. Bu yıl içinde bunların tamamını yapmak istiyoruz. Trafik konusunda sizin deneyimlerinize ihtiyacımız var. Bolu'da en büyük sıkıntılardan bir tanesi arabasını yol kenarına çekip bira içen yapılarımız var. Geceleri insanlar buralardan geçmekte endişe ediyor. Buraları ışıklandırdığımız zaman başka yere kayıyor bunlar, kaybolmuyor. Bolu'nun en büyük sıkıntısı şuanda bu.
İÇLERİNDE KELLİ FELLİ İNSANLAR DA VAR”
Bunun çözümünü bulmamız lazım. Ben ilk belediye başkanı olduğum zaman Gölköy'de bir yer ayarlayalım, güvenliklerini de sağlayalım, herkes buraya gitsin diye düşünmüştük. Ulusal Medyaya yansıdı, içkiyi yasaklıyor diye. Biz aslında içenlerin de güvenli şekilde içmeleri için bir sistem bulmak istedik. Bunların içinde kelli felli insanların da olduğunu belirtmeliyim. Bu bir kültür olmuş. Şuan şehrin büyük kesiminde böyle bir sıkıntımız var.
ÜNİVERSİTE OLAYLARI…
Bir de üniversitedeki olayların şehirle mutlaka bağlantısı var. Burada evvelden sadece Karadenizliler olduğu için problem yoktu. Şuanda Güneydoğu ve Doğudan gelenler de olunca bir çatışma ister istemez oluşturur. Bu konuda da tedbir almak lazım Bolu'nun huzuru açısından.
“BOLU'DA FUHUŞ ARTIYOR”
Bir de son zamanlarda fuhuş olayları Bolu'da artıyor. Yerler, yapanlar belli. Tedbirini hep beraber almak durumundayız. Onun dışında Bolu insanı zaten mutedildir. Allah yardımcınız olsun biz de her zaman yanınızdayız”
“BİZE BİRAZ ZAMAN VERİN”
Emniyet Müdürü Kızılkaya ise Başkan Yılmaz'dan bunlar için biraz zaman istediğini söyledi ve Öncelikle üniversite konusu noktasında bizim çalışmalarımız hazır. Oradan fazla sorun geleceğini düşünmüyorum. Diğer konuda da bize biraz zaman verin” dedi.
Heyet daha sonra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli'yi ziyaret etti. Buradaki ziyarette ise Yılmaz ve Kutlu arasında yaşanan münakaşayı partililer gülerek de karşılasa ‘Bu ikili neyi paylaşamıyor?' dedirtti.
Ziyarette Milletvekili Ercoşkun ve İl Başkanı Ömer Sayın İl Özel İdaresi'nin yetki ve görev alanının öneminden bahsederek yaptıkları konuşmanın devamını Belediye Başkanı Yılmaz getirdi. Yılmaz, Diğer illeri bilemiyorum Bolumuzda İl özel İdaresini sanki Köy Hizmetleri gibi algılandırmışlar. Yani İl özel İdaresi köylerin yolunu, suyunu yapan bir kurum gibi. Zaten vardı daha önceden. İl özel İdaresi çok daha farklı bir kurum. İlin eğitim, sağlık, çevre birçok problemi üstlenen bir yapıydı ama