AK Parti heyeti ilk olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Karaçayır Mahallesi’nde yapılan Olimpik Yüzme Havuzu’nun inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara ve yetkililerden titizlikle yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan AK Parti heyeti, devasa havuzları ve atlama kuleleri ile Olimpik Yüzme Havuzu’nun kente büyük bir değer katacağını vurguladılar. Yakın zamanda tamamlanarak hizmete girecek yüzme havuzu ile uluslararası organizasyonların Bolu’da rahatlıkla yapılabileceğini belirten AK Parti heyeti, buradan nice şampiyon sporcuların çıkacağını dile getirdiler.

PLANLANAN TARİHTEN DAHA ERKEN BİR ZAMANDA HİZMETE GİRECEK

Karaçayır Mahallesi’nde yapımına devam edilen Olimpik Yüzme Havuzu’nun toplam proje alanı 23 bin 312 metre kare olup, zemin oturum alanı yani kapalı salon kısmı ise 6 bin 538 metrekare üzerine yapılmıştır. Olimpik Yüzme Havuzu’nun içerisinde olimpik havuz ile atlama havuzu olmak üzere toplam iki adet havuz bulunmaktadır. Olimpik havuzun tribün koltuk sayısı 777, atlama havuzunun tribün sayısı ise 156’tir. Olimpik Yüzme Havuzunun toplamda 933 seyirci kapasitesi bulunmaktadır. Olimpik havuz 50 metre uzunluğa ve 9 kulvara sahipken atlama havuzu ise 25 metre uzunluğundadır.2022 yılının Ocak ayında açılması planlan Olimpik Yüzme Havuzu’nun planlanandan daha erken bir tarihte hizmete girmesi hedefleniyor.

MİLLET BAHÇESİ İNSANLARIN YENİ UĞRAK NOKTASI OLACAK

AK Parti İl Başkanı Suat Güner ile Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü’nün ikinci durağı ise Alpağut mahallesinde çalışmaları süren Millet Bahçesi oldu. Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Oğuzhan Kurt ve yetkililerden devam eden çalışmalara ilişkin bilgi alan AK Parti heyeti, proje alanının tamamını gezerek inşası yapılacak sosyal alanların yerlerini inceledi. Millet Bahçesi ile kente muhteşem bir seyirlik mekan kazandırıldığını belirten AK Parti heyeti; sosyal donatı alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor sahaları, kütüphanesi, piknik ve çocuk oyun alanları ile buranın uğrak bir nokta olacağını dile getirdiler.

MİLLET BAHÇESİ’NİN İÇERİSİNDE HERŞEY VAR

28 milyon 223 bin liralık bir yatırımla 90 bin metrekarelik alan üzerine yapılan Millet Bahçesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Millet Bahçesi’nde; millet kıraathanesi, büfe, giyinme soyunma odaları, spor sahaları, bisiklet parkı, bisiklet yolu, otopark, koşu yolu, üst kademe gölet, seyir terası, piknik alanı, çocuk oyun alanı, yöresel ürün satış alanı, mescit ve çocuk kütüphanesi bulunacak.