AK Parti Genel Merkezi tarafından 30 Mart'ta yapılacak seçimlerde sonuçların en doğru ve en hızlı şekilde öğrenilmesi için oluşturulan Seçim Sonuç Takip Sistemi, Sivas Milletvekili ve aynı zamanda Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı olan Hilmi Bilgin'in de yer aldığı eğitim programı ile Bolu'daki teşkilatlara uygulamalı olarak anlatıldı.
AK Parti Genel Merkezi, 81 ilde kuracağı çağrı merkezleri (Call Center) ile seçim sonuçlarını en doğru ve en hızlı şekilde öğrenmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Bolu'da 36 kişilik bir çağrı merkezi oluşturuldu. İl ve ilçe gençlik kolları üyelerinden oluşturulan çağrı merkezinin başında ise İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel ile il bilgi işlem sorumlusu olacak.
Her çağrı merkezi görevlisinin sorumlu olduğu 40 adet sandığı olup, 18 Şubat'ta YSK'ya teslim edilen resmi sandık görevlileri ile sonuçlar açıklanmaya başladığı anda irtibata geçerek sonuçları alarak Seçim Sonuç Takip Sistemi'ne girecek. Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da girilen bu sonuçları parti genel merkezinde an be an takip edecek.
30 Mart'ta ilk kez uygulanacak bu çalışmanın eğitimini vermek üzere Bolu'ya gelen Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı, Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ve beraberindeki uzman ekip, il başkanlığında Bolu teşkilatıyla bir araya geldi. İlk olarak ilçe başkanları ve seçim işleri başkanları ile biraya gelen Milletvekili Bilgin ve beraberindeki ekip, katılımcılara yapılacak çalışmalar ve Seçim Sonuç Takip Sistemi hakkında bilgiler verdi. Bu eğitim toplantısında İl Seçim İşleri Başkanı Cihan Karagöz, İl SKM Başkanı Yaşar Yüceer, İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın ile İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel'de hazır bulundu.
AK Parti Sivas Milletvekili, Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Hilmi Bilgin, burada yaptığı konuşmada 30 Mart'ta yapılan konuşmanın önemine değinerek şunları söyledi;
AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı olarak bir haftadır tüm Türkiye'de seçim çalışmalarında yapacaklarımızı yerinde görmek, eksiklikleri tespit etmek ve teşkilatlarımızla gerekli değerlendirmeleri yapmak üzere illerimizi ziyaret ediyoruz. Bugün de Bolu'dan başlayarak Düzce ve diğer sorumlu olduğumuz illere doğru devam edeceğiz. Seçimlere üç haftadan az kaldı. 17 Gün sonra inşallah 30 Mart seçimlerini icra edeceğiz. Hep söylüyoruz bu seçimler çok önemli. Bizler, demokrasinin gereği olan seçimleri barış ve kardeşlik ortamı içinde, vatandaşın tercihinin sandığa yansıdığı gibi sandıktan da o şekilde çıkmasını, bundan önce olduğu gibi bu seçimde de aynı şekilde cereyan etmesini istiyoruz. Bu noktada biz öncelikle kendi teşkilatlarımızla yapmamız gerekenleri, yasal mevduatın bizlere yüklediği sorumlulukları anlatmak üzere bu tip toplantıları gerçekleştiriyoruz.
“SEÇİM TUTANAKLARI TAMAMLANINCAYA KADAR SANDIĞA SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Farklı spekülasyonlar olabiliyor, seçim sonuçlarını manipüle etmek için farklı farklı söylemler içinde olanlar olabiliyor ama bunlara itibar etmiyoruz. Biz teşkilat olarak şimdi sahada çalışıyorsak, seçim günü de sabah sandıkların açılmasından akşam ilçe seçim kurulunda birleştirilme tutanakları tamamlanıncaya kadar görevimizi yapacağız. Kısacası milletin iradesinin sandığa direkt yansıması için üzerimize düşeni yapacağız.”
AK Parti Sivas Milletvekili, Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Hilmi Bilgin'in heyet başkanı olarak gerçekleşen ziyaret, yaklaşık 45 dakika süren toplantının ardından çağrı merkezi (Call Center) görevleri ile devam etti. İlçe gençlik kolları başkanlarının da hazır bulunduğu bu toplantıda, AK Parti Genel Merkezi'nden gelen alanında uzaman kadro, katılımcılara ‘Seçim Sonuç Takip Si