Bolu Necip Fazıl Kültür Merkezinde Ak Parti Bolu Merkez İlçe 5. Dönem 4. Danışma Meclisi toplantısı yapıldı. Yapılan Danışma Meclisi toplantısına, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Fatih Metin, Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Merkez İlçe Başkanı Adil Esen şunları söyledi: Bu zafer köylüsüyle, kentlisiyle aziz milletimizin zaferidir. Bolumuz'da yine 1 Kasım'da büyük bir milli irade zaferi yazıldı. Bolumuz bütün ülke genelinde en çok oyunu arttıran 4 ilden birisi oldu. Yine Bolu'da CHP'nin oyunun en çok düştüğü il olarak 1'inci sırayı aldı. Bolu'da milletimiz çeşitli oyunlarla, kumpaslarla, algı operasyonlarıyla milletimiz bu ittifaka dur dedi. Burada ben varım dedi. Bu ülkenin sahibi benim dedi. Bu ülkeyi yönetecek irade milli irade, benim iradem dedi.

“ONLARIN DERTLERİ KENDİLERİ, BİZİM DERDİMİZ MİLLET”

Esen'in ardından söz alan Belediye başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'da 3–0 olacağına kendilerinin inandığını ancak Genel Merkezin inanmadığını ifade ederek şöyle konuştu: Bu son seçimde eski il başkanımızın ayrılması, vekaleten bir il başkanımızın gelmesi onun teşkilatlar arası koordineyi çok ciddi bir şekilde, çok kısa bir zamanda sağlaması bir enerji oluşturdu. Bu neticede vatandaşımıza yansıdı. Herkesin birlikte çalışması berekete yansıdı. Seçim sonuçları açıklandığında evet Türkiye'de tek başına iktidar olduk ama Bolu'da 3-0'ı alamamanın ezikliğini yaşadığımız bir seçim oldu. Türkiye'de tek başına iktidar olmamızın ve Bolu'da en yüksek oyu almamızın sevincini doyasıya yaşayamadık. Çünkü biz inanıyorduk 3–0 yapmaya ama Genel Merkezimiz bizim kadar inanmamıştı. İnşallah bundan sonraki dönemde Genel Merkezimizde artık 3–0 yapacağımıza inanır ve bundan sonraki dönem artık bir daha bahane üretmeden 3–0 yapma zamanıdır. Bu teşkilat buna layık ve buna layık olduğunu da son seçimde gösterdi. Bunun için hepinizi kutluyorum. Yeniçağa'dan sonra en çok oy arttıran ilçe merkez ilçe. Bununla da ne kadar gururlansak azdır. Çünkü Bolu Merkez İlçe'nin, CHP'nin kalesi olarak bilinen Merkez İlçe'nin kalesini yıkan Merkez İlçe Teşkilatıdır” Yılmaz'ın ardından söz alan Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Fatih Metin ise, MHP ve CHP'ye yüklendiği konuşmasında; Allah'ın izniyle MHP'yi olduğu gibi, CHP'yi de sileceğiz. Sildik zaten, az bir şey kaldı. Allah'ın izniyle zaten kendi kendilerini siliyorlar. İşte düştükleri durum. Daha kongrelerini bile yapamayacak acziyetteler” ifadelerini kullandı. Metin sözlerine şöyle devam etti: 1 Kasım'da Ak Parti'nin kaderi ile milletin kaderi birleşti. Bu kader birleştikten sonra da Türkiye'nin üzerinde oyunlar oynanmaya başladı. Bunu milletimiz görüyor. Bu milletle beraber bu oyunları bozmaya devam edeceğiz. 1 Kasım akşamı beni, 20.30'a kadar sevinçten arayan oldu, 20.30'dan sonra ağlayarak arayanlar oldu. Allah'ın izniyle hiç üzülecek bir taraf yok. Hepiniz görüyorsunuz, işte CHP'nin işte MHP'nin düştüğü durum. Seçimden sonra MHP İl Başkanı çıkıyor diyor ki, ‘Bizim 3'üncü sıra bir doktora görünsün, ruh hastası' diyor. Şu düştükleri duruma bak. Şu düştükleri rezil duruma bak. Kepazeliğe bak. Bu millet yine çok oy verdi bu MHP'ye yine ama Allah'ın izniyle on bin MHP seçmeni Ak Parti'ye güvendi. 10 bin MHP seçmeni, Ak Parti'ye desteğini bu seçimde verdi. İnşallah o on bin oyu, yirmi bin, otuz bin yapacağız inşallah. Allah'ın izniyle MHP'yi olduğu gibi, CHP'yi de sileceğiz. Sildik zaten, az bir şey kaldı. Allah'ın izniyle zaten kendi kendilerini siliyorlar. İşte düştükleri durum. Daha kongrelerini bile yapamayacak aciziyetteler. Kendi dertlerine düştüler. Bizim farkımız bu. Onların dertleri kendileri. Bizim derdimiz millet.”

“DEVLET BAHÇELİ'NİN ‘HAYIR' DEMESİ, SONRASINDA BİR HAYIR ÇIKMASINA VESİLE OLDU”

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Bolu Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay ise, 1 Kasım seçimlerinin var oluş ve yok oluş arasında ince bir çizgiden ibaret olduğunu dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı: Alnımızın akıyla çıktığımız 1 Kasım seçimlerinin ardından, en kapsamlı bir toplantıyı bugün burada gerçekleştiriyoruz. Çok önemli bir seçimi aslında geride bıraktık. Bolu'da %63 oranında oy aldık. 1 Kasım seçimleri öncelikle milletimizin desteğiyle ama her şeyden önemli ama yüce rabbimin yardımıyla aldık. 1 Kasım seçimleri aslında var oluş ile yok oluş arasında çok ince bir çizgiydi. 7 Haziran seçimleri sonrasına bir baktığımızda o huzursuzluğa, ekonomik krize ülkenin nasıl sürüklenmek istendiğini gördük. 7 Haziran seçimleri aynı zamanda da bizim teşkilatlarımızın da kendi içinde bir silkelenmesi şeklinde oldu. Bizlerde yanlışlarımızı, doğrularımızı nerede yaptığımız görmemize vesile oldu. Hatta MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ‘hayır' demesi, sonrasında bir hayır çıkmasına vesile oldu. Bu teşkilatların bundan sonra ne yapacağı önemli. Bolu'da tekrar 3–0 olabilir. Salladık. İktidar olduk ama sevinemedik.” Köroğlu Gazetesi