CHP İl Binasında gerçekleştirilen kongre ile CHP İl Gençlik Kolları Başkanını seçiyor. Tek aday olarak seçime giren Tahsin Mert Karagöz açıklamalarda bulunurken Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel ve arkadaşları CHP İl Binasına gelerek CHP Gençlik Kolları'nın kongresine katıldı ve büyük bir nezaket örneği gösterdiler.

CHP İl Binası'nda düzenlenen kongrede Gençlik Kolları İl Başkanlığı seçimi için oylama başlamadan önce konuşmalar gerçekleştirilirken tek aday olarak seçime katılan Tahsin Mert Karagöz açıklamalarda bulundu. Karagöz şunları söyledi;

“BİZ 2019'A HAZIRIZ, BİZ 2023'E HAZIRIZ”

Sosyal demokrasinin yılmaz savunucuları, Cumhuriyet Halk Partisi'nin öz güçleri, partimize gönül vermiş yoldaşlarım, hepiniz hoş geldiniz. Bizim dün olduğu gibi bugün de yarın da asli görevimiz Cumhuriyet Halk Partisi'ni anlı şanlı bir şekilde iktidara taşımaktır. Biz 2019'a hazırız, biz 2023'e hazırız. Bizim asıl görevimiz Cumhuriyet Halk Partisi olarak herkesin özgür olduğu, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni, biz geçlere ve yarının çocuklarına özgür bir şekilde teslim etmektir. Bizler bu görevlerden hiçbir zaman kaçınmadık, verilen her görevi layığı ile yerine getirdik.

“BEN BİRLİK OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM”

Değerli arkadaşlarım bizler birleşip hareket etmek zorundayız. İyi düşünüp sağlam kararlar vererek hareket etmek zorundayız. Bizler bu ülkenin zorlu günlerden geçtiğinin farkına varmak zorundayız. Hiçbir Cumhuriyet Halk Partilinin bireysel düşünmeye hakkı yoktur. Ben birlik olduğumuzu düşünüyorum, ben İl Başkanımız Sayın Kazım Karsu ile birlik olduğumuzu düşünüyorum, ben Merkez İlçe Başkanımız Sayın Hüseynin Yıkılmaz'la birlik olduğumuzu düşünüyorum, ben Milletvekilimiz Sayın Tanju Özcan'la birlik olduğumuzu, beraber bu yolda her şeyin üzerinden geleceğimizi düşünüyorum.

“KONGREMİZE HOŞ GELDİLER ŞEREF VERDİLER”

Değerli arkadaşlar şimdi gözüme çarptı, özür diliyorum Ak Parti Geçlik Kolları Başkanı da aramızda, onlar da kongremize hoş geldiler, şeref verdiler. Bizim eksiklerimiz yok mu arkadaşlar tabi ki var. Ben yanlış yapmadım, biz yanlış yapmadık, biz eksik yapmış olabiliriz ama asla ve asla biz yanlış yapmayız değerli arkadaşlarım. Ben hataları kabul ederim, yanlışları kabul ederim ama partime ve dava arkadaşlarıma asla yanlış yapmadım. Bizim özümüz bir sözümüz bir değerli arkadaşlar. Bir büyüğümüz der ki, siyaset bir şey olmak için yapılmaz, siyaset bir şey yapmak için yapılır. Bizim borcumuz var arkadaşlar, bizim Mustafa Kemal'e borcumuz var arkadaşlar. Hepimiz borçluyuz, ödemeden de bu yoldan dönmek yok, ödemeden ölmek yok. Bu parti Mustafa Kemal'in partisidir, bu yolda omuz omuza hep birlikte mücadele edeceğiz.

“GENÇLER, GEÇMİŞLE GELECEĞİN YEGANE TEMELİDİR”

Örgütlerimizin yenilenmesi ve güçlenmesi için, dev çınarımızın genç filizleri olarak hiçbir görevden hiçbir zaman kaçınmadık. Partimizin politikalarını, 6 okumuzu savunduk ve anlattık. Geçler olarak mutlu yarınlar için mücadele edecek gücümüz ve inancımız tamdır. Ben bir konuya daha değinmek istiyorum, dünkü kongrede bir başkanımız dedi ki, bu partide gençlik kolları yoktur, kadın kolları yoktur. Bugün burada bu partinin gençlik kollarının ve kadın kollarının olduğunu göstermiş olduk.

Gençler, geçmişle geleceğin yegane temelidir. Bu ülkeyi karanlıktan aydınlığa taşımak zorundayız değerli arkadaşlarım. Bizi karanlıktan aydınlığa taşıyacak kadrolar öyle deri koltuklarda, salonlarda olmaz. Sahada, örgütün tabanından gelen, ayağına, yüreğine çamurun bulaşmış olması gerekiyor. Arkadaşlarım, Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşımak zorundayız. Ben gerçekten çok heyecanlıyım. Bugün çok mutluyum, beni desteklemek için gelen tüm büyüklerime ve genç arkadaşlarıma, dava arkadaşlarıma hepinizin huzurun da saygılarımı sunuyorum.

GENÇ SİYASİ RAKİPLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

CHP İl Binasında gerçekleştirilen gençlik kolları başkanlığı seçimine Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel de arkadaşlarıyla birlikte gelerek büyüklere örnek olacak büyük bir nezaket örneği gösterdiler. Siyasi rakibini tebrik eden Taha Furkan Sönmezel, listeye tek aday olarak giren CHP'li Tahsin Mert Karagöz ile hatıra fotoğrafı çektirirken CHP'de büyükler arasında yaşanan tartışmalara rağmen genç başkan adayının diğer siyasi partilerden destek alması, Karagöz'ün yapıcı bir Başkan olacağını şimdiden göstermiş oldu.

(Emrah ÖGET)