Duyarlı davranışları nedeniyle başta Bolu Valisi Aydın Baruş olmak üzere tüm devlet görevlilerine teşekkür ederken, konuyla ilgili Bolu Valiliği'nden yapılan açıkalama şu şekilde;

İlimiz Merkez Aşağısoku Mahallesinde ikamet eden Yetiş KARAYEL ve ailesinin durumu ile ilgili olarak 06 Nisan 2015 tarihinde sosyal medyada paylaşımlarda bulunulmuş, 08 Nisan 2015 tarihli mahalli gazetelerde de haberler yer almıştır.

Söz konusu haberler ve paylaşımlar Valiliğimizce incelenmiş, KARAYEL ailesinin durumunun araştırılması için Valiliğimizce 06 Nisan 2015 tarihinde Aile Sosyal Destek Programı” (ASDEP) ekibi görevlendirilmiştir. Gerekli inceleme ve araştırma sonucunda ailenin daha iyi bir ortamda barınabilmesi için kira desteği verilerek aileye yeni bir ev kiralanmıştır. Görevlendirilen personel tarafından kiralanan evin boyası ve temizliği yapılmış, ihtiyacı olan ev eşyaları alınarak yerleştirilmiştir. Süratle yapılan çalışmalar sonrası Karayel ailesi bu geceyi (08 Nisan 2015 Çarşamba) yeni yuvalarında geçireceklerdir.

Ailenin tüm sorunları giderilene kadar aile ile devamlı irtibat halinde olacak bir personel görevlendirilmiştir.

KARAYEL ailesinin durumunu haber yaparak gündeme getiren yayın organlarına teşekkür ediyor, Yetiş KARAYEL'in hasta olan eşine acil şifalar diliyoruz.