Tabiri caizse bacak kadar yaşı 10-11'e kadar düşmüş kötü alışkanlıklarımızüzerine;sigara ve biranın şehrimizdeki yükselişi üzerine yazı yazma ihtiyacı duydum. Bir gün Emniyet Müdürümüz Bolu'da alkolün önüne geçemedim” dedi. Önüne geçemediğimiz,ailelerden de,sıcak ilgi göremeyen evlatlarımız,yazık olan gençlik. Üzülmek mi? Çaresizlik mi? Şartlar mı? Gerekçesi ne olursa olsun,yazık olan,biten gençlik.Ailelere çok büyük vebal ve özveri düşmekte.Siz siz olun,evladınızı kontrol ediniz. Vakit geç olmadan,ah vah demeden. Lütfen bu üzerinize düşen bu görevi yerine getiriniz.

ERMENİLERİMİZ

Sevgili hocamız Mehmet Süme'ninGülezlerKonağındaki hazırlığının çok iyi olduğunu anlaşılan(Kayseri'deki Ermenilerle de ilgili araştırmaları)şimdiye kadar yapılan en doğru etkinlikti. Dinleyicileri ve meraklılara doyurucu bilgiler verdi. Eksik olmasın bizde konunun uzmanı olarak,bilgi tamamlamak adına belgelerimizden bazılarını sunalım istedim.

DÜRÜSTLÜK PAHALI MÜLKTÜR,UCUZ İNSANLARDA BULUNMAZ‏

Bolu sevdalısı hattat,müderris Mimar Sinan Üniversitesi,cilt sanatçısı Emin Barın'ın oğlu Tevfik Barın arıyor.Aile reklamı da asla ve asla sevmeyen yapıya da sahip.Yaptıkları oda teşriflerini konuşuyoruz. Bir söz dikkatimi çekiyor. Biz dışarda yaşayan Bolulular olarak düşünüyoruz da;o kadar zenginimiz içimizde,sanki parayla malla mülkle gömülecek,neden Bolu'muza faydalı olmak istemezler? Allah vermiş,vermeye de devam ediyor neden? Ardından Orhan Uçar arıyor. Ayağının tozuyla yurt dışından gelip,anne FikriyeUçar'ın yanından arıyor. Seni diyorum 10 numara bir aile ile tanıştıracağım hemde Ahmet Baysal'a da akraba diyorum. Ahmet Baysal arıyor;Murat yemekli bir toplantıdaydım arayamadım” diye. Mustafa Çizmeci abimizi konuşuyoruz. Allah acil şifalar versin. Oğlu Tamer'den aldığımız bilgileri paylaşıyoruz. Güzel olan bizi düşünenler,memleket sevdalıları. Bu memleket bizim.Hep daim iyiye özne Bolu. Ve bir fotoğraf.Kullanamazsınız hiç çıkmamış bir fotoğraf Ahmet Baysal'ın babası Mehmet Baysal'ın. O büyük insanın huzurunda da,saygıyla eğiliyorum. Allah rahmet eylesin.