Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Bolu Şubesi Başkanı Hümeyra Çilkara Durkut, 1,5 ay önce yapılan kongre ile dernek başkanı olmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bugüne kadar yapılan ve ilerleyen günlerde de yapılacak olan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Durkut, derneğin engelli vatandaşlar için daha yaşanabilir bir yer olması için çalıştığını bildirdi. Engelli vatandaşların yaşam alanlarını genişletme ve daha rahat hareket etmeleri için tekerlekli sandalye görünümlü sandalye” projesi olduğunu belirten Durkut, proje için sponsorlardan yardım alınabileceğini sözlerine ekledi. Durkut'un açıklamalarından satır başları şu şekilde;

“KIRKI AŞKIN ÜYEMİZ VAR”

“Bildiğiniz gibi 1,5 ay önce Türkiye Sakatlar Derneği Bolu Şubesi'ne yapılan kongre ile başkan seçildim. Öncelikle ben göreve gelmeden önce 12 üyemiz vardı. Şuanda ise 40'ı aşkın üyemiz var. Üyelerimiz daha sıcak bir ortamda vakitlerini geçiriyor. Bazı arkadaşlarımızın ihtiyaçları olduğu doğrultusunda ayni yardımlar yapıyoruz. Nakdi yardımları yapamıyoruz. Çünkü öncelikle büyüklerimiz bize, biz de onlara yapmamız gerekiyor. Dediğim gibi daha 1,5 aylık bir süre geçti. Bu zamana kadar yaptıklarımız belki önemli değil ama bundan sonra yapacaklarımız bizce daha çok önemli. 40'ı aşkın üyeyi bir araya getirmemiz bile çok kolay olmadı. Bunun dışında farklı süreçlerde gelişti” dedi.

“Başbakanımızı Açılışımıza Davet Ettik”

“Öncelikle derneğimiz ile ilgili yapmak istediğimiz bir açılış organizasyonu var. Bunu bütün uğraşlarımıza rağmen bir türlü gerçekleştiremedik. Gönlümüzden geçen Başbakanımızın Pazar günü buraya geldiğinde açılışımızı yapmasıydı. Vakti sınırlı olduğu için bu mümkün olmadı ama hala ben uğraşlarımı sürdürüyorum. Belki sivil toplum örgütleriyle bir araya gelecek Sayın Başbakanımız, orada bir görüşmemiz olabilir”

“Verimli Bir Fuardı”

“Geçen hafta İstanbul'da engelsiz yaşam fuarına gittik. Bolu Belediyesi tarafından verilen engelsiz taksi aracıyla ulaşımı sağladık. Gerçekten çok güzel bir yolculuktu. Verimli bir fuardı. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak yenilikleri görme fırsatı bulduk ve bunları derleyip, belediyemize sunacağız. Belediyemizin de bu konuda bilgilenmesi ve engelli vatandaşlarının hayatını neler kolaylaştırır onlarla ilgili çalışmalarımızın bir özetini göndereceğiz. Bu konuda faydalı olmak istiyoruz.”

“Buranın Aile Ortamı Olacağı Bir Yer Olmasını İstiyoruz”

“Bolu'da yapacağımız ilk icraatlardan bir tanesi de akülü şarj istasyonu olacak. Bunu Kızılay'a ve Belediye'ye başvurduk. O konuda onlardan somut bir adım bekliyoruz. Bunun dışında derneğimizi güzelleştirmek adına birkaç çalışmamız olacak. Derneğimizi daha iyi ve kullanılabilir hale getirmek istiyoruz. Akülü araçlarıyla burada bulunuyorlar ve bu hareket etme anlamında hiç kolay bir şey değil. İçeriği ile düşündüğümüz birçok şey var. Buranın aile ortamı olacağı bir yer olmasını istiyoruz. İnternetimiz var bir de kütüphane kuracağız. Yani engelli vatandaşlarımızın vakitlerini geçirebileceği her türlü ortamı sağlamayı planlıyoruz.”

“Bizim İçin Bir Çay İçin Kampanyası Pek Talep Görmedi”

“Bizim için bir çay için” kampanyasına özellikle üniversite öğrencilerimizin çok önemli geri dönüşü oldu. Sivil toplum kuruluşları ve kamunun ilgisi diğerlerine göre daha az oldu. Ama üniversite ve halkımız açısında çok olumlu, ilerliyoruz. En azından dışarda şöyle bir deyiş var: Dışarda çay içeceğime, sizin orada çay içeyim. En azından parasının size bir faydası olsun.”

“Alaaddin Yılmaz'a Teşekkürler”

“Geçen hafta İstanbul'da Şeb-i Arus töreni yapıldı. Belediye başkanımızdan engelsiz taksi aracımızı isterken belediye başkanımız bu konuda gerçekten çok yardımcı oldu. Ona sizin huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Arkadaşlarımızla çok güzel vakit geçirdik. Cumhurbaşkanımız bizlerle çok güzel ilgilendi. Arkadaşlarımızla tek tek görüştü ve hal hatır sordu. Ben kendisine Bolu'ya geleceğine dair söz verdiğini hatırlattım. O da en kısa sürede burada olacağını söyledi. Bu da bizim için güzel bir müjdedir. Bir cumhurbaşkanımızın bizlerle ilgileniyor olması bizlerle vakit geçiriyor olması güzel bir şey”Haber Merkezi