Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve 0-18 yaş çocuklu ailelere eğitim veren gönüllü eğitmenlere yönelik eğitim programı düzenlendi.

Bolu İzzet Baysal Akşam Sanat Okulu ve Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşen eğitimlere, Bolu'da değişik okullarda, rehberlik, sınıf ve çocuk gelişimi alanlarında görev yapan gönüllü öğretmenler katıldı. Toplam 5 gün süren eğitimlerin ardından, aile eğitmenlerine sertifika verildi.

Eğitimler hakkında bilgi veren MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Formatörü Kemal Hilmi Çelebi, kurslara katılan 29 öğretmene sertifika verdiklerini söyledi. Kurslara katılan bu öğretmenlerin daha önce de eğitim aldığını kaydeden Çelebi, Gelişen bilgiler ve yenilenen kitaplar eşliğinde 5 gün boyunca her gün 6 saat olmak üzere bilgileri güncelledik eğitimleri verdik. Bundan sonraki süreçte bu eğitimleri alarak belge alan arkadaşlarımız ailelerimize ulaşacak. O ailelerin bilgilenmesini sağlayacak ve böylelikle tüm çocuklarımızın daha mutlu, sevinçli ve huzurlu şekilde yaşama tutunmalarını sağlayacaklar. Bizim amacımız budur” diye konuştu.

Açıklamasında aile eğitiminin önemine de değinen Çelebi, Aile eğitimi, ailelerin çocukları ile olan iletişimi olsun, çocuklara yaklaşımları olsun, onlara karşı olan tutumları ve davranışlarının yanı sıra, çocukların sağlıklı beslenmesi ve okula hazırlanmaları konularında eğitim alacak” ifadesini kullandı.

Çelebi, eğitim programlarının ailelerin yapısına göre düzenlendiğini de sözlerine ekleyerek, bu eğitimler 4 ayrı modülde verilecek. 0-3 yaş ailelerine verilen eğitim, 3-6 yaş ailelerine verilen eğitim, 7-11 yaş ile 12-18 yaş ailelerine verilen eğitimler. Toplamda 0'dan başlayıp 18 yaşına kadar çocuk yetiştiren ailelerle eğitim vereceğiz. Bu aşamadan sonra, öğretmen arkadaşlarımız ailelere ulaşıp eğitimleri ücretsiz olarak verecekler” şeklinde konuştu.

Toplam 14 hafta süren eğitimlerde ailelerin, 14 farklı konuda bilgilendirileceğini kaydeden Çelebi, tüm amaçlarının daha sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirerek, Türkiye'nin geleceğini koruma altına almak olduğunu belirtti.