Uluslararası Aile Çiftçiliği Çalıştay'ı, Çorum'da gerçekleşti. Çalıştay ‘da özellikle, bölgesel örgütlenme, finansal destekler, pazarlama, ürün, değerlendirme, değer zincir, kadın işgücü, çocuk işçiliği, kayıt altına alma, eğitim-yayım ve danışmanlık hizmetleri gibi konular işlendi.

Çalıştay'a, Çorum Valisi Sabri Başköy, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şahin, Faruk Fıratlıoğlu, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Şahin, İl Müdürlükleri, STK temsilcileri ile çok sayıda muhtar ve çiftçi katıldı. Çorum'un yanı sıra Ankara, Bolu, Eskişehir gibi 10'a yakın ilden katılım oldu.

Özellikle ilimizi temsilen Aile Çiftçiliği Çalıştay'ına Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Taş, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erdal Kaya ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nuray Karatepe, Veteriner Hekim, Ziraat Mühendisi, Sosyolog katılım gösterdi.

Yoğun geçen Çalıştay boyunca önemli sorunlar masaya yatırılarak sorunlara yönelik çözüm önerileri de geliştirildi. Dört ana başlıkta yapılan çalışmalar sonucu ortak bir rapor sunuldu. Bölgesel anlamda başlayan çalışmaların da Ankara'da toplanacağı ve bunun sonucunda Türkiye raporunun ortaya çıkacağı dile getirildi. Ayrıca verimli geçen Çalıştay raporlarının Aile Çiftçiliğine yönelik önemli adımların atılmasına katkı sağlaması temenni edildi.