AİBÜ Rektörlüğü yeni alınan son model, tam donanımlı otobüsü üniversiteye kazandırdı. Üniversitenin bütçesinden alınan otobüs 600 bin TL'ye mal oldu.

Vakıf tarafından üniversiteye kazandırılan otobüslerin öğrenci sayısının artmasıyla yetersiz kalması üzerine AİBÜ Rektörlüğü kendi bütçesinden bir otobüs aldı. AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, alınan otobüsün öğrencilerin ders için fakültelerinden ve bölümlerinden alınıp ilgili yerlere ulaştırılmalarında önemli rol üstleneceğini söyledi.

Rektör Coşkun şu açıklamayı yaptı: Öğrenci sayımız arttı. Öğrenci sayımız bu sene 27 bin civarında. Öğrenci sayımız artınca eski büyük iki otobüsümüz 46 yolcu alabilen otobüslerimiz. İki tanede küçük otobüsümüz vardı. Öğrenci sayımız artınca hem otobüslerimiz eski hem de sayıları az. Yeterli gelmiyordu. Biz önceki sene bazı resmi görüşmelerde toplantılara katılmak üzere üniversitemize bir minibüs almıştık. Biraz rahatlatılmıştı bu ihtiyaç. Ancak öğrencilerimizin taleplerine yetişemiyoruz. Öğrencilerimiz zaman zaman bazı ders uygulamalarında doğrudan dersle ilgili sanayi de işyerlerinde gidip yerinde incelemek yerinde zaman zaman ders yapmak durumundaydı. Hatta öğrencilerimiz icabından ders için fakültesinden bölümünden alıp konu ile alakalı bizzat taşıma durumumuz vardı. Ancak öğrenci sayımızda artınca bu ihtiyacı çok fazla karşılayamıyorduk. Yeni bir otobüs üniversitemize kazandırılmış oldu. Öğrencilerimizin belki ihtiyaçlarını biraz daha karşılayabileceğiz ama halen yine ihtiyacımız var. İnşallah mevcut ihtiyacımızı da karşılamak amacıyla da önümüzdeki senede yine bu amaçla üniversitemize araç alma otobüs alma girişimlerimiz devam ediyor. Tamamen üniversitemiz bütçesinden alındı”

Otobüsün üniversiteye 600 bin liraya mal olduğunu söyleyen Coşkun, otobüsün donanımlarından da bahsetti. Coşkun Yeni model. Daha yeni geldi. Üniversite olarak öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim almaları derslerini uygulamalarını yerinde görebilmelerini sağlamak bazen spor aktivitelerine diğer üniversitelerde olan, yarışmalara katılmak v.b. kültürel etkinliklere öğrencilerimizi gönderebilmek adına bu tip fiziki imkanlar olsun, taşıt ihtiyaçlarımız olsun her şeyi bütün hizmetlerimiz mesailerimiz öğrencilerimiz için.

Otobüs 46 artı 2 kapasiteli dizel. İç donanım itibarıyla da hemen her türlü donanıma sahip. İç haberleşme mekanizması da var. Öğrencilerimize görüntülü hizmete sunabilme imkanına sahip. Hem üniversitemize hem de öğrencilerimize hayırlı olsun. Biraz da öğrencilerimize müjde gibi de algılansın istiyorum. Cuma günü geldi. Eğitim öğretim dönemini de yetişmiş oldu böylece” diye konuştu.